tvabonnemang.nu

Barnkanaler och barnvänliga abonnemang - Den kompletta guiden till barnprogram på TV

Det finns många TV-abonnemang, streamingtjänster och kanaler - men vilka är egentligen bäst för barn och familjer? Vi har skapat en överskådlig guide så att du enkelt ska kunna hitta de TV-abonnemang och streamingtjänster som passar allra bäst för din familj.

Vi går igenom och listar barnkanaler och barnvänliga tv-abonnemang.

Detta är din kompletta guide till barn- och familjeunderhållning på TV.

Bästa TV-leverantören av familjeunderhållning

Allente logga

Allente

Allente erbjuder flera av de mest populära barnkanalerna. De har även flera barnvänliga streamingtjänster som komplement till sina kanalpaket. Allente är därför en perfekt lösning för dig som söker en operatör med mycket underhållning för de yngre.

Från: 299 SEK i månaden

TV4 Play

Från 0 kronor i månaden

TV4 Play logo

Hos TV4 Play finns flera olika paket för streaming – från ett paket som är kostnadsfritt med reklam upp till ett paket med deras kompletta bibliotek. Gratispaketet bjuder på viss familjeunderhållning, men paketen med månadsavgift erbjuder alla TV4s barnprogram – och utan reklamavbrott. 

För bästa barn- och familjeunderhållning rekommenderar vi TV4 Play+ – med barnprogram utan reklamavbrott. Se originalserier, tävlingsprogram och klassiker från Astrid Lindgren. 

Viaplay

Från 169 kronor i månaden

Streamingtjänsten Viaplay har ett stort bibliotek av barnfilmer och familjeunderhållning. Under kategorin Barn finns allt från Paw Patrol från Nickelodeon till nya storfilmer. För att kunna se plattformens barninnehåll behöver man minst abonnemanget Viaplay Film & Serier. 

SkyShowtime

79 kronor i månaden

SkyShowtime logo

SkyShowtime visar främst underhållning från barnproducenten Nickelodeon och storfilmer från DreamWorks. I biblioteket finns tecknat, klassiker, storfilmer och lärorika program. 

SkyShowtime har endast en form av abonnemang där man alltid kan se allt barninnehåll

Disney+

89 kronor i månaden

Disney plus logo

Disney+ är ett riktigt populärt tv-abonnemang för barnfamiljer. Se alla Disney-klassiker, nya Disneyfilmer, det bästa från Pixar och allt från Marvel Studios för de lite äldre barnen. Långfilmer, serier och korta avsnitt blandas med lärorika dokumentärer och reality för barn. 

Netflix

Från 99 kronor i månaden

Streamingjätten Netflix är stora inom barn- och familjeunderhållning. Skapa en specifik barnprofil som endast kan visa tjänstens barninnehåll. 

På Netflix kan man se storfilmer för hela familjen, Greta Gris för de yngre barnen och mycket mer. Det finns även lärorikt innehåll och naturdokumentärer som passar bra för yngre. 

Max

89 kronor i månaden

Max logotyp

Max bjuder på underhållning för alla åldersgrupper. Se de senaste storfilmerna, tecknat, lärorika program och annat kul. De har kategorier från förskolebarn upp till Tweens. Se innehåll från Cartoon Networks, Looney Tones och Cartoonio, och stora familjefilmer från Warner Bros.

SF Anytime

SF Anytime logo

SF Anytime är en hyrtjänst online. Det innebär att man kan köpa och hyra det innehåll man vill se. För barn erbjuder SF Anytime de senaste storfilmerna, klassiker från Astrid Lindgren, populära Paw Patrol och Harry Potter-klassiker.

De har kategorier från 0-6 år hela vägen upp till tonåringar. 

Allente

Från 299 kronor i månaden

Allente logga

Allente erbjuder TV-abonnemang med ett stort utbud för de yngre tittarna. I deras paket Basic ingår till exempel SVT Barn, och om man väljer något av deras större paket kan man även få kanaler som Cartoon Network, Nickelodeon, Nick jr. och Cartoonito.

Telenor

Från 149 kronor i månaden

Telenors logga

Telenors TV-paket finns i flera olika storlekar. Det minsta paketet har SVT Barn, medan de större paketen även har kanaler som Nickelodeon och Cartoonn Network. 

Tele2

Från 199 kronor i månaden

Hos Tele2 kan man välja TV-paket med flera olika barnkanaler. I det minsta paketet ingår bara SVT Barn, men i de större paketen kan man få ett riktigt brett utbud av familjeunderhållning.

Boxer

Från 199 kronor i månaden

Boxers utbud är snarlikt Tele2s. TV-paket kan fås med basutbudet, då endast SVT Barn ingår med fokus på familjeunderhållning, eller ett komplett paket med ett flertal barnkanaler.

Ownit

Från 279 kronor i månaden

Ownit erbjuder TV-abonnemang med kanaler för yngre tittare. I grundutbudet finns SVT Barn, men i de större paketen kan man få en rad andra kanaler och playkanaler också. Om du saknar någon kanal har Ownit tillvalskanaler man kan lägga till sitt abonnemang. 

Sappa

Från 189 kronor i månaden

sappa logo

Hos Sappa kan man välja ett paket där man själv handplockar sina kanaler. Då kan man få upp till fem kanaler med endast familjeunderhållning. Det finns även kanalpaket med ett fast utbud. 

Telia

Från 249 kronor i månaden

Ska man välja TV-abonnemang hos Telia är utbudet och valmöjligheterna stora. Välj från baspaket upp till specialanpassade paket med utvalda streamingtjänster som Netflix, TV4 Play, ViaPay och Max. Telia har även ett tillvalspaket med streamingtjänster för barn. 

Utbudet på barnkanaler är lite mer begränsat i Telias paket jämfört med andra TV-operatörer. 

Vilka barnkanaler finns det?

Det finns ett stort utbud av barnkanaler hos de svenska TV-operatörerna. Kanalerna kan ha olika inriktning, till exempel rikta sig främst mot yngre barn, endast visa tecknat innehåll, eller rikta sig mot en större målgrupp med ett bredare utbud.

Nedan listar vi alla barnkanaler som finns hos de svenska TV-operatörerna. 

 • SVT Barn – SVTs barnkanal. Här visas Bolibompa, realityprogram för hela familjen, barnfilmer, barnserier och lärorikt innehåll. Innehåll för yngre barn upp till yngre tonåringar. Ingår i basutbudet och finns gratis på SVT Play
 • Nickelodeon – Stort familjeutbud för stora som små. Se klassiker som Svampbob, iCarly och nyare barnprogram. Både tecknat och med skådespelare. För yngre och äldre barn. 
 • NickToons – Kanal för Nickelodeons animerade serier. Målgruppen är barn mellan 4-10 år. 
 • Nick Jr. – Underhållande och lärorika barnprogram för yngre. Målgruppen är 2-6 år.
 • Cartoon Network – Klassiker bland barnkanaler. Tecknade serier för yngre och lite äldre barn. 
 • Cartoonito – Barnkanal för yngre barn som går på förskola. Roliga program med empati och inkludering i centrum.
 • Disney Channel – Disneys barnkanal. Originalserier, tecknat och äventyr för yngre och äldre.
 • Disney Junior – Disneys innehåll för de allra yngsta.
 • V Film Familj – Familjefilmer. Under dagarna visas tecknat, barnfilmer och familjefilmer. På kvällarna visas storfilmer för föräldrar och äldre barn.  
 • SF-kanalen – Svenska storfilmer och klassiker för alla åldersgrupper. Här visas bland annat svenska klassiska barnfilmer. 

Bäst streamingtjänster för barn

Streamingtjänster som Netflix, Max, Disney+, TV4 Play, Viaplay och SkyShowtime har alla mycket familjeunderhållning för alla åldersgrupper. Flera av dessa tjänster kan man skapa begränsade barnprofiler på som endast får åtkomst till den åldersanpassade underhållningen. Då kan man lämna sitt barn framför TV:n eller surfplattan utan oro att den ska råka se något opassande. 

Vilken av dessa tjänster som är bäst beror på vad barnen har för intresse. 

 • Disney+ kan till exempel vara ett utmärkt val om man har barn i flera olika åldrar – då det både finns Pixar- och Disneyfilmer för de yngre, och Marvelfilmer och Star Wars för de lite äldre. 
 • TV4 Play är ett bra val om man vill se familjeprogram från svenska producenter och tävlingsprogram med svenska deltagare. 
 • Netflix är en bra helhetstjänst för alla familjemedlemmar med stort fokus på originalinnehåll.
 • SkyShowtime passar alla familjemedlemmar och har mycket exklusivt innehåll från DreamWorks och Nickelodeon.
 • Max ger en stor bredd på innehållet – från små barn upp till deras föräldrar. 
 • Viaplay erbjuder, precis som TV4 Play, lite mer fokus på svenska program, barnserier och familjefilmer.

Gratis TV för barn

Det finns ett par streamingtjänster som har barnprogram och familjeunderhållning som är kostnadsfria. De två främsta kommer ifrån TV4 och SVT.

SVT Play

SVT Play är en streamingtjänst som man kan nyttja helt gratis. Man behöver inte skapa någon profil eller skaffa sig ett abonnemang. 

Under rubriken Barn får man hela SVTs bibliotek av barnprogram. Här finns tecknade barnserier och barnfilmer, egenproducerat material från SVT, nyhetsprogram för unga, lärorika program och mycket mer. 

SVT Play nås via webbläsare eller app. Appen finns till smarttelefoner, surfplattor, smart TV och streamingenheter. 

TV4 Play

TV4 Play har ett gratisabonnemang där man kan se begränsat innehåll med reklam. Paketet låter en se en hel del av TV4s barnprogram, bland annat Wild Kids och Lego Master. 

Vill man se hela barnutbudet, och utan reklamavbrott, får man köpa ett betalpaket. 

Begränsa innehåll för barn

Har man yngre barn som ska titta på TV själv är det bra att kunna begränsa innehållet som syns i appen. Många streamingtjänster har löst detta med begränsade profiler eller barnprofiler. Med en barnprofil kan den inloggade användaren endast se det barnvänliga innehållet. 

För begränsa barnet från att byta till en profil utan föräldrakontroll kan man i många fall lägga till en pin-kod. Då kan barnet inte byta profil utan att skriva in den korrekta pin-koden. 

Streamingtjänster med barnprofiler:

 • Netflix
 • Max
 • Viaplay
 • SkyShowtime
 • Disney+

Vanliga frågor och svar om barnkanaler och barnvänliga abonnemang

Det finns en lång rad barnkanaler med olika typer av innehåll. I grundutbudet finns SVT Barn, Sveriges televisions barnkanal där bland annat Bolibompa sänds. Andra barnkanaler är Nickelodeon, Cartoon Network och Disney Channel för att nämna några. Du hittar en komplett lista på barnkanaler och hos vilka TV-operatörer de finns i vår guide om barnkanaler. 

TV4 Play, SkyShowtime, Max, Netflix, Disney+ och Viaplay är de bästa streamingtjänsterna för barn. Här finns ett brett bibliotek för alla åldersgrupper. Vill man främst ha svenska program och filmer rekommenderar vi TV4 Play. 

Hos din streamingtjänst kan du enkelt skapa en barnprofil som begränsar innehållet till endast barninnehåll. Vanligtvis skapar du barnprofilen under Inställningar eller Lägg till profil i din streamingtjänst. Välj Barnprofil och följ anvisningarna. 

Bolibompa sänds på SVT Barn. Andra barnprogram sänds på kanaler som Nickelodeon, Cartoon Network, Disney Channel och Cartoonio. Du hittar en komplett lista på barnkanaler i vår guide.