tvabonnemang.nu

Boxer

Boxer är en välkänd leverantör av digitala tv-lösningar i Sverige. Sedan 1999 har företaget spelat en central roll i tv-branschen och fram till 2007 hade Boxer monopol på digital-tv via marknadssändningar (till skillnad från fiber och satellit).

Än idag förblir Boxers tv-abonnemang ett av de mer populära i landet och med flera varierande tv-paket plus en rad streamingtjänster kan Boxer erbjuda underhållning för alla. Frågan är om Boxer har möjligheten att hålla jämna steg med den exceptionella utveckling som sker i branschen? Läs vår recension för att få svar på alla dina frågor om Boxer.

I följande Boxer-recension erbjuder vi vår uppfattning om operatören och tillhandahåller dessutom en fullständig genomgång av Boxers paket, tillval, villkor och utrustning.

FÖRDELAR MED BOXER

NACKDELAR MED BOXER

TV STANDARD

329 kr/mån (219 kr första 12 månader)

Boxers grundpaket är bättre än många av sina konkurrenter och är egentligen mer likt ett mellanpaket på dagens marknad. Med TV Standard får du nämligen tillgång till 24 tv-kanaler och streamingtjänster som underlättar hur du konsumerar underhållning.

Förutom tv-kanalerna ingår även Tele2 Play+ som är en riktigt bra playtjänst som låter dig streama underhållning i hela EU. Med paketet får du även Viaplay Film och Serier.

TV FLEXIBEL

429 kr/mån (319 kr första 12 månaderna)

För ännu fler valmöjligheter kan du istället välja Boxer Flexibel där du får hela grundutbudet kanaler plus åtta stycken valfria kanaler. På så sätt kan du enkelt skräddarsy ditt tv-paket med allt från det bästa inom filmer, serier, dokumentärer, barnprogram och tv-underhållning. De åtta kanalerna styr du över själv och valen samt ändringar (max en gång i månaden) av kanaler gör du på Mina Sidor.

Även i detta Boxer tv-paket ingår Tele2 Play+ som är en enastående playtjänst som ger dig tillgång till alla kanaler i ditt tv-paket i ett streamingformat. Det innebär att du kan titta på tv-program utanför sändningstid samt spola, pausa och även spela in program. Appen finns även att ladda ner i the App Store (iOS) och Google Play (Android).

TV PREMIUM

799 kr/mån (499 kr första 12 månaderna)

Tv-paketet TV Premium är ett fullspäckat underhållningspaket för dig som vill ha tillgång till så mycket filmer, serier och tv-program som möjligt. Förutom de mest populära kanalerna i Sverige kan du även titta på en rad internationella nyhetskanaler, barnkanaler, dokumentärkanaler och allt däremellan.

Du får även Viaplay Total och Tele2 Play+ vilket – förutom playfunktioner – låter dig streama ett enormt utbud filmer och serier från hela världen. Det råder med andra ord inget tvivel om att Boxer TV Premium är ett maxat tv-paket med underhållning för alla.

TV PREMIUM SPORT STOR

999 kr/mån (649 kr första 12 månaderna)

Tv-paketet TV Premium Sport Stor är Boxers mest maxade paket. Här erbjuds du all underhållning plus all sport som Boxer har i sitt utbud. Sportsändningarna man får tillgång till är de som ingår i TV4 Play Sport Stor – med bland annat världens bästa fotboll.

Utöver sporten och underhållningen från TV4 Play Sport Stor så ingår allt från TV Premium.

BOXER PLAY BLIR TELE2 PLAY

Boxer Play var namnet på Boxers egen streaming- och playplattformen som tidigare ingick i alla Boxers tv-paket. Från och med den 30 mars 2022 har dock Boxer gått över till att använda sig av Tele2 Play istället.

Med ett Boxer-konto får du alltså tillgång till Tele2s egen playtjänst via webbläsaren på din dator men även via din TV om du använder Boxers mest moderna digitalbox. Bäst av allt är dock att Tele2 Play kan laddas ner i appformat från the App Store och Google Play, vilket betyder att du kan streama obehindrat på alla dina enheter.

Boxer tilläggstjänster

Trots att Boxer har ett riktigt fint sortiment med tv-kanaler, playkanaler och streaming så erbjuder de en rad tilläggstjänster som du kan använda till att skräddarsy ditt paket ytterligare.

TV4 PLAY

TV4 Play, som nu även är hem till C More,  är en av de mest populära streamingtjänsterna i Sverige med ett av de tveklöst bästa sortimentet serier och filmer samt en lång rad TV4-kanaler med sport och underhållning. Du kan välja mellan tre olika paket: TV4 Play Film & Serier, TV4 Sport Stor och TV4 Sport Max beroende på vad du vill streama och vilka sportkanaler du vill ha tillgång till.

SPORT, SERIER OCH FILMER

V Sport – V Sport är samlingsnamnet på en samling sportkanaler som tillhandahålls av före detta Viasat genom plattformen Viaplay. I V Sport ingår bland annat en kanal för golf, en för fotboll, en för motorsporter, en för hockey samt flera live-kanaler, varav de flesta är i HD. Det är med andra ord en perfekt tilläggstjänst för dig som aldrig missar en match eller stor turnering.

V Serier & Filmer – i likhet med V Sport är V Serier & filmer en satsning för att skapa ett nytt utbud filmkanaler på den svenska marknaden. Även dessa kanaler finns i HD och är så kallade Playkanaler, dvs. du tittar på dem via Viaplay och kan streama dem på alla dina enheter.

BOXER I FLERA RUM

Har du behovet att ha dina tv-kanaler i flera rum? Kanske har du en tv i sommarstugan eller så en i vardagsrummet och en i sovrummet? Det är inga problem då Boxer låter dig koppla upp till tre extra apparater till ditt tv-abonnemang.

Denna tilläggstjänst kallar Boxer för “Extrakort” då man får ett extra kort som kan kopplas in i den digitalbox eller tv-apparat. Alla extrakorten inkluderar dels tv-kanalerna från tv-paketet men även alla tillval såsom TV4 Play.

Priserna för Boxer extrakort varierar och jämfört med resten av branschen är det förhållandevis billigt att ha Boxer tv i flera rum.

Totalt sett kan du alltså koppla fyra tv-apparater till ditt Boxer-abonnemang så slipper ni bråka om fjärrkontrollen varje kväll.

Boxer utrustning

Utöver en tv-apparat krävs det två saker för att man ska få tillgång till Boxers tv-kanaler och nät. För det första måste du teckna ett avtal om ett tv-abonnemang och för det andra behöver du rätt hårdvara, dvs. fysisk utrustning som godkänts och tillhandahålls av Boxer.

Den hårdvara du använder för ditt Boxer-abonnemang beror på vilket nät du kopplar dig till och de tjänster du vill ha tillgång till.

BOXER TV-HUB (DIGITALBOX)

Boxers digital box kallas för Tv-hub och är det senaste inom digital-tvteknologi. Med en enkel enhet som du snabbt kopplar till tv med en HDMI-sladd samt ditt nätverk (WiFi eller nätverkskabel) samlar du all din tv-underhållning på samma plats.

Boxer Tv-hub är i grunden en digitalbox som du kan använda till att bläddra bland dina tv-kanaler precis som man alltid gjort. Fast boxen erbjuder mycket mer än så. Tv-hub har nämligen Chromecast inbyggt så att du kan casta content direkt från en dator eller mobil enhet direkt till skärmen.

Vidare hittar du alla de streamingtjänster du betalar för förinstallerade på boxen. Och behöver du tillgång till andra appar, exempelvis Youtube eller Netfilx så kan du ladda ner dem från Google Play.

Digitalboxen är lätt att installera och fjärrkontrollen har designats för optimal användarvänlighet. Allt för en så smidig upplevelse som möjligt varje gång du ska titta på tv.

BOXER TV-MODUL (TV-KORT)

Tv-modul är en något äldre digital-tvlösning som var mer populär förr i tiden. Boxers tv-modul fungerar precis som ett SIM-kort i mobilen. Du stoppar helt enkelt in tv-modulen i din tv och får på så sätt tillgång till de tv-kanaler som ingår i ditt abonnemang.

Det är en praktisk lösning för alla er som bara vill titta på vanliga tv-kanaler och som inte har något intresse i streamingtjänster och playkanaler. De allra flesta finner dock tv-moduler begränsande.

Till exempel är det idag långt från alla tv-apparater som stödjer tv-moduler, därför måste du försäkra dig om detta innan du beställer en tv-modul. Dessutom ger tv-modulen, som sagt, inte tillgång till streamingtjänster vilket betyder att du endast kan använda delar av alla de tjänster du prenumerera på.

BOXER INOMHUSANTENN

Bor du i en lägenhet och vill koppla upp dig på Boxers satellitnät så är deras diskreta inomhusantenn en utmärkt lösning. Antennen monteras enkelt på en vägg inne i bostad. Därefter fångar den upp Boxers nät och skickar dina kanaler vidare till din tv-apparat.

Personligen rekommenderar vi Boxer Tv-Hub före de båda andra alternativen. Dels för att den kopplas till fibernätverket vilket är snabbt och erbjuder enastående bild- och ljudkvalitet, och dels för att det ger dig som kund full kontroll över ditt underhållningspaket.

Kundvillkor

En av de saker vi anser att Boxer behöver uppdatera snarast är deras villkor. Streamingtjänster utan bindningstid som betalas löpande månad för månad börjar ta allt mer utrymme i sektorn och tv-operatörerna som vill förbli relevanta måste våga följa med i utvecklingen.

Det finns idag många alternativ för den som vill ha ett tv-abonnemang utan bindningstid där du som kund själv bestämmer över ditt abonnemang. Tyvärr är Boxer inte en av dem.

Alla Boxers tv-paket har idag en bindningstid på 12 månader, vilket är ganska långt men också mer eller mindre standard i branschen.

Vidare är uppsägningstiden för abonnemanget 1 månad. Tänk bara på att du är betalningsskyldig för resterande månader i abonnemanget, oavsett när du säger upp det.

OBS! Efter bindningstiden gäller avtalet tills vidare på en löpande basis.

Priser och avgifter

Du betalar alltid en månadsavgift för ditt Boxerpaket, oavsett storlek och eventuella erbjudande du använde när du tecknade avtalet. Men det är inte den enda avgiften du förväntas betala.

Till exempel tar Boxer ut en fraktavgift på 49 kronor för alla nya kunder. Avgiften är menad att täcka kostnaden att frakta hem utrustningen till dig. Naturligtvis kostar även alla tilläggstjänster extra och behöver du Boxer i flera rum får du betala ytterligare en avgift för varje tv (se detaljerad beskrivning ovan).

Sedermera tillkommer alla standardavgifter för avier, försenade betalningar, etc. Du hittar en komplett lista över Boxers priser på deras sajt.

KUNDSERVICE

Dessvärre är kundservice ytterligare en aspekt där Boxer inte presterar på topp. Faktum är att Boxers kundtjänst är utdaterad och bättre lämpad för 2000-talet. Utan livechatt är det endast rimliga metoden att ringa till Boxers kundtjänst, men då kan man förvänta sig långa telefonköer bara för att få svar på de enklaste frågorna. Att mejla kundservicen är nästintill lönlöst, det erkänner Boxer till och med själva på sin kontaktsida där de skriver att de har långa svarstider och därför rekommenderar telefon.

Att ett företag av Boxers kaliber har en bristfällig kundservice tycker vi är ofattbart. Som konsument förväntar man sig att företagen man förlitar sig på är enkla att kontakta och att de snabbt kan reda ut eventuella problem.

KONTAKTA BOXER

Behöver du kontakta Boxer kan du välja mellan följande metoder:

 • Telefon: 0771-21 10 00 (0771-21 11 00 för att teckna nytt avtal)
 • Kontaktformulär (e-post): på hemsidan
 • Facebook: senaste nyheterna och uppdateringar

Kundservicen är idag öppna från 08:00 till 19:00 på vardagar och från 09:00 till 15:00 på helger. Även det ser vi som ett problem då man endast kan nå företaget under 6 timmar på helger, dessutom under de timmar då man med minst sannolikhet tittar på tv.

Boxers nät

Boxer har ett utspritt och etablerat nät som försäkrar stabil anslutning och höga hastigheter både för bredband och tv-kunder. Dels har man sändningsrättigheter via det digital marknätet för TV – något Boxer tidigare hade monopol på. Idag ägs nätet av statliga Teracom.

Vidare sänder man även digital-tv via satellit med en diskret mottagare som man monterar inomhus och därför passar perfekt för både hus och lägenheter.

Slutligen har Boxer även ett fibernätverk och det är den absolut bästa lösningen för dig som vill ha bästa möjliga bild- och ljudkvalitet på det mest moderna tv-nätverk som vi idag har tillgång till i Sverige.

Boxer TV och bredband

Boxer erbjuder inte bara tv-abonnemang utan har även bredband som med fördel kan kombineras med tv-tjänsten. Du kan idag välja mellan två olika bredbandspaket med olika hastigheter och bandbredd.

 • Bredband 100 – bästsäljaren och ett paket som passar de allra flesta med normala internetvanor.
 • Bredband 250 – bredband för dig som behöver supersnabba hastigheter över ett mycket stabilt nätverk.

Kombinera TV, bredband och play-tjänster hos Boxer och få ett praktiskt paketerbjudande som du kan anpassa efter dina behov. 

 • Välj hastighet på ditt bredband
 • Välj TV-paket
 • Välj om du vill ha bindningstid eller inte
 • Få tillgång till Tele2 Play+ och Viaplay

Pris och hastigheter på bredbandet avgörs av var du bor och hur din bostad är ansluten till fibernätet. Skriv in din adress på Boxers hemsida för att se vad just du kan få. 

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 319 kronor i månaden

Allente logga

Allente är en TV-operatör som erbjuder det mesta: fiber-TV, TV via parabol och TV via internet. Deras kanalpaket kan dessutom kombineras med en rad olika tillvalspaket. Totalt finns 70+ kanaler i kanalbiblioteket och streamingtjänster från bland annat TV4 Play, Viaplay och Max.

Vi rekommenderar Allente.

Vanliga frågor och svar om Boxer

TV-paket från Boxer kostar från 219 kronor i månaden under de första 12 månaderna. Sen övergår kampanjpriset till ordinarie pris som ligger på 329 kronor i månaden. 

Ja, hos Boxer kan man kombinera bredband och TV och få ett paketpris. Välj den bredbandshastighet som du vill ha och kombinera det abonnemanget med valfritt TV-paket plus eventuell streamingtjänst.

Priset på ett kombopaket är vanligtvis lägre jämfört med om man skulle köpt abonnemangen för sig.  

Ja, Boxer har marksänd-TV via antenn. Kanalutbudet skiljer sig något mellan Boxers fiber-TV-paket men man kan beställa samma kanalpaket för båda signalmottagningar: Standard, Flexibel och Premium.

Du kan läsa mer om de fria kanalerna i marknätet under frågan Vilka kanaler är gratis från Boxer.

Boxer erbjuder digital-TV via TV-antenn och fiber-TV via fibernätet. För att ta emot digital-TV krävs en TV-antenn och en digital-TV-box eller TV-modul. För att ta emot fiber-TV krävs att bostaden är kopplad till fibernätet, att man har en kompatibel digitalbox och ett abonnemang på fiber-TV. 

De fria kanalerna är:

 • SVT: 1, 2, 24 Barnkanalen och Kunskapskanalen
 • TV4

I marknätet sänds Sveriges fria kanaler – alltså kanaler man kan se utan ett abonnemang. Det du behöver är en TV-antenn och en digital-TV-box