tvabonnemang.nu

TV och bredband

Det finns många fördelar med att få TV och bredband från samma leverantör, däribland lägre månadskostnad och att man bara behöver betala en räkning i månaden för sin underhållning. Att kombinera tv och bredband i ett paket är inget nytt utan har länge varit standard vilket också innebär att de allra flesta företagen på marknaden erbjuder det. Därför ställde vi oss frågan vem har bäst tv och bredbandspaket? Och vem har egentligen det billigaste bredband och tv-paketet?

Bäst paket med TV och bredband

Tele2 logga

Tele2 Flexibel 600

Välj kanaler till ditt TV-paket och få en riktigt stabil 600 Mbit/s uppkoppling. Du får även Viaplauy Medium och Tele2+ Play för streaming och playtjänster i hela EU.

599 SEK kronor i månaden

Bästa leverantörerna av bredband och TV

TELE2

Från: 499 kr/mån

Tele2 är en av få leverantörer som har tagit fram riktigt tydliga paket för den som vill teckna både bredband och TV.

Med Standard 150 för 499 kr/mån får du Tele2s standard TV-paket med 150 Mbit/s bredband. Väljer du istället Flexibel 600 för 599 kr/mån får du skräddarsy ditt eget TV-paket samt även njuta av 600 Mbit/s uppkoppling. Slutligen kan du också välja Premium 600 för 849 kr/mån och få ett av marknadens bästa TV-paket plus en supersnabb 600 Mbit/s fiberuppkoppling.

TELENOR

Rabatt: 100 SEK/mån

Telenor har istället valt att ha ett paket man kallar Telenor Kombo. Väljer du fast bredband och ett tv-paket plus mobilabonnemang från Telenor så får du 100 kronor rabatt – 50 kronor på ditt mobilabonnemang och 50 kronor på tv och bredband.

Paketet är ganska prisvärt, framför allt för de som redan har en eller två av Telenors abonnemang och vill komplettera med ytterligare tjänster. Telenor är också den leverantör som vi anser är bäst inom fiber-TV och därför ett givet alternativ till alla som vill samla tv och bredband hos ett företag.

BOXER

Individuella paketpriset

Boxer ger dig stor valfrihet när du kombinerar ditt paket. Du väljer vilken internethastighet du vill ha samt det TV-paket du föredrar, sen får du ett anpassat priset antingen med eller utan bindningstid.

Förutom bredband och TV-kanaler får du Tele2 Play+ och Viaplay med alla kombopaket som boxer erbjuder. Priset varierar beroende på vilket fibernätverk du är uppkopplad mot samt de tjänster du väljer.

OWNIT

Individuella paketpriset

Ownits slogan är: Snabbare internet. Bättre TV. Så det borde inte komma som en överraskning att de är bland de bästa på just TV och bredbandspaket. Företaget har dock inga fasta paketlösningar utan ger individuella paket till sina kunder.

Företaget har väldigt bra omdöme och uppskattas av sina kunder då deras fiberuppkoppling är stabil och håller en jämn hastighet både inom uppladdning och nedladdning. Däremot är deras TV-paket något begränsade för de som vill ha tillgång till maxad underhållning.

Det är ofta billigare med bredband och tv-paket

äcker det ofta med att man kontaktar kundtjänsten. Då får du i regel möjligheten att skräddarsy ditt eget paket genom att välja vilken internethastighet du vill ha och vilket kanalpaket som passar dig bäst. Din rabatt anpassa sedan efter de val du gör.
Har du redan antingen bredband eller TV som du vill komplettera hos en av aktörerna kan du också kontakta kundtjänsten genom att logga in på dina sidor.

Har du redan antingen bredband eller TV som du vill komplettera hos en av aktörerna kan du också kontakta kundtjänsten genom att logga in på dina sidor.

Glöm inte streaming

Flera TV-paket kommer idag med fristående streaming- och playtjänster såsom Viaplay, Paramount+ eller Telenor Play. Därför bör du så klart även överväga vilka som du tror skulle passa dig bäst, eller vilka du alltid har velat ha

 

Dina valmöjligheter beror på var du bor

Som alltid när man väljer internet och TV-paket är det inte säkert att man kan vraka och välja mellan de olika leverantörerna. Många hyres- och bostadsrätter är kopplade till specifika leverantörer och därmed måste man få sitt bredband och sin TV från den leverantören. Andra bostäder har öppen fiber och kan då välja betydligt mer fritt bland de olika abonnemangen och paketlösningar som finns tillgängliga.

Frågor och svar

Vem har det billigaste bredband och tv-paketet?

Många TV-leverantörer erbjuder individuella rabatter och erbjudanden till kunder beroende på vilka tjänster de vill ha. Och eftersom paketen skräddarsys, varierar priserna stort. I regel kan man räkna med minst 100 kronor rabatt i månaden för att teckna kombopaket, men i många fall kan du få större avdrag.

Vi rekommenderar att man kontaktar den leverantör man är intresserad av innan man tecknar sitt abonnemang. Det är de enklaste sättet att försäkra sig om att få de bästa tjänsterna för det bästa priset.

Hur tecknar man bredband och TV?

För att skapa ett skräddarsytt bredband och TV-paket behöver man kontakta den leverantör som man vill använda sig av. Då kan du i regel välja den hastighet du vill ha på uppkoppling samt vilket TV-paket och tillvalstjänster du behöver.

Några leverantörer har färdiga paket där du som kund har mindre valmöjligheter med tydligare villkor. Tele2 Flexibel 600 är enligt oss det bästa komboabonnenmanget på marknaden just nu.