tvabonnemang.nu

Streamingtjänster - Den kompletta guiden till streamad underhållning

Streamingtjänster är otroligt populära. Tjänsterna som finns att välja mellan är många - vilket du kan se i vår lista nedan. De flesta av dessa är fullproppade med innehåll - filmer, serier, sportsändningar, reality, underhållningsprogram, strömmade och linjära kanaler och mycket mer.

Är du sugen på en ny streamingtjänst? Vi går igenom samtliga tjänster - allt från innehåll och vilka plattformar de har stöd för till vilka streamingtjänster som är populärast och har störst bibliotek av titlar.

Det här är vår kompletta guide till de bästa streamingtjänsterna.

Bästa TV-leverantören av streamingtjänster

Bäst streaming abonnemang

Allente

Allente erbjuder flera av de mest populära streamingtjänsterna som komplement till sina kanalpaket. Allente är därför en perfekt lösning för dig som söker en operatör med många streamingtjänster.

Från: 249 SEK i månaden

TV4 Play

Från 0 kronor i månaden

TV4 Play logo

En av de mest omfattande streamingtjänsterna på den svenska marknaden är TV4 Play. Här hittar man alla TV4s kanaler, många stora sportsändningar och underhållning i världsklass. 

Viaplay

Från 169 kronor i månaden

En tjänst med otroligt stort utbud av sportsändningar, playkanaler, filmer och serier är Viaplay. Här hittar vi en hel del Viaplay Originals, svenska titlar och nordiska titlar. Det finns såklart även internationella titlar. 

SkyShowtime

79 kronor i månaden

SkyShowtime logo

SkyShowtime samlar underhållning från några av de största producenterna i världen. Här hittar vi filmsuccéer och exklusiva serier från filmbolag som Universal, Sky, DreamWorks, Peacock, Nickelodeon, Showtime och Paramount. Streamingunderhållning i världsklass med andra ord.

Disney+

59 kronor i månaden

Disney plus logo

Disney+, eller Disney Plus, är en streamingtjänst undertecknad Disney och dess systerbolag. Man kan lätt tro att det här är en tjänst för barn med endast tecknade och animerade filmer från Disney, men det här är en tjänst för alla åldrar. Disney står nämligen bakom en rad andra TV- och filmproducenter, till exempel Marvel, ABC och Star Wars. Här finns mycket animerat, men även dramaserier, actionfilmer, klassiska filmer och rymdäventyr.

Det här är den streamingtjänst som svenska hushåll tycker är allra bäst enligt den senaste undersökningen från SKI.

Netflix

Från 99 kronor i månaden

Netflix – en av världens mest använda streamingtjänster för underhållning.

Netflix har ett otroligt stort utbud av innehåll – storfilmer, indiefilmer, TV-serier, dokumentärer, barnprogram och nästan alla de senaste snackisarna. Det är alltså inte svårt att förstå att det här är tjänsten som de allra flesta svenskar väljer att prenumerera på. Deras app är dessutom lätt att använda och navigera och den har stöd för de allra flesta plattformar och mediaspelare. 

Max

Från 89 kronor i månaden

Max logotyp

En annan jätte på streamingmarknaden är Max – som samlar innehåll från både HBO och Discovery. I Sverige har vi tillgång till tjänsten Max med både originalinnehåll och mycket annat. HBO, en otroligt populär kabelkanal i USA, står bakom några av de mest sedda serierna någonsin. Vad sägs om Sopranos? Sex and the City? Eller Oz? Alla hittas även på Max med en mängd nyare innehåll. Även exklusivt svenskproducerat innehåll hittas på tjänsten samt dokumentärer, reality och barnprogram.

På Max finns även sporträttigheter från Allsvenskan, Superettan, Grand Slam i tennis, PGA Tour i golf och Tour de France.

Apple TV+

99 kronor i månaden

Apple TV Plus logo

Apple TV+ är en relativt ung streamingtjänst med lite smalare utbud. Här hittar man inte tusentals titlar, som man gör på Netflix eller Amazon Prime Video, utan ett mindre utbud med endast originalmaterial från Apple. Apples serier och filmer hittas endast här – ingen annan tjänst har dem. Allt är exklusivt och har en hög produktionsstandard. 

SF Anytime

SF Anytime logo

SF Anytime är inte en regelrätt streamingtjänst med månadsabonnemang, utan en tjänst som erbjuder strömmat innehåll till uthyrning. Hos SF Anytime hyr man alltså specifika titlar som man har möjlighet att se under en begränsad tid. 

Biblioteket av titlar är stort – här finns mycket material för barn, storfilmer, de senaste snackis-serierna och mycket mer. 

Amazon Prime Video

59 kronor i månaden

Amazon Prime Video logo

Om man vill ha många olika film- och serietitlar att välja mellan är Amazon Prime Video den rätta tjänsten. Här finns det tusentals titlar i massor av olika genrer – det största film- och seriebiblioteket bland alla plattformar vi listar.

Plattformens egenproducerade titlar är kritikerrosade och de publicerar ständigt nytt och fräscht innehåll som inte kan hittas på någon annan streamingplattform.  

Britbox

89 kronor i månaden

Britbox logo

Brittiska kanalerna BBC och iTV ligger bakom streamingplattformen Britbox med fokus på just brittiskt innehåll. Det här är en streamingtjänst med några av världens bästa krimserier, komediprogram, livsstilsprogram och dokumentärfilmer. Ett perfekt val för anglofilen.

SVT Play

SVT Play logo

En streamingplattform som alla svenska hushåll har tillgång till är SVT Play. Här kan man fritt strömma mycket av det innehåll som visas på SVTs kanaler och mycket annat som är publicerat endast för webben. Sportsändningar, dramaserier, underhållningsprogram och barnprogram är några av de genrer som samsas på hela Sveriges streamingtjänst. 

UR Play

UR Play logo

Utbildningsradions streamingplattform samlar roliga, spännande och lärorika program för alla åldersgrupper. Innehållet har som mål att berika och lära ut – varesig det handlar om ett nytt språk, alfabetet eller historiska händelser. 

Tjänsten kräver ingen inlogg – den är helt fri att använda. 

Hayu

49 kronor i månaden

Hayu logo

När det gäller reality finns det bara en streamingtjänst – Hayu. På Hayu samlas många av de populäraste realityserierna under ett och samma tak. Det finns hundratals timmar av the Real Housewives och andra serier som är snackisar på sociala medier. 

Hayu ingår i betalpaket utan reklam från TV4 Play.

Draken Film

89 kronor i månaden

Draken Film logo

Hos Draken Film kan man gotta sig i ett bibliotek med hundratals filmtitlar från hela världen. Det handlar inte om vilka filmtitlar som helst, utan endast kritikerrosade och prisbelönta filmer förtjänar en plats på plattformen. Bakom Draken Film står föreningen Göteborgs Film Festival, så det är inte konstigt att tjänsten osar kvalitet.  

TriArtPlay

79 kronor i månaden

TriArtPlay logo

En något smal streamingplattform är TriArtPlay. Filmbolaget TriArt är en av de största distributörerna av film i Sverige, så det är inte konstigt att de valt att ge sig in i streamingbranschen. TriArtFilm är både en traditionell streamingtjänst, men de har även ett utbud av hyrfilmer. 

Hos TriArt hittar du många kvalitetsfilmer som endast finns här. Nysläppta titlar varvas med äldre och klassiska filmer. Det är nischat och något för filmälskaren. 

Mubi

100 kronor i månaden

Mubi logo

En streamingplattform med fokus på kvalitetsfilm? Mubi är svaret på dina önskningar. Det här är en plattform som har samlat många av världens allra bästa och mest kritikerrosade filmer. Gemensam nämnare för alla titlar på Mubi är kvalitet. Titlarna är handplockade och det kommer nytt innehåll varje dag.

Pluto TV

Pluto TV logo

Pluto är en streamingplattform som är helt reklamfinansierad och därför inte tar ut någon prenumerationsavgift. Man behöver inte ens registrera sig som användare för att strömma via Pluto.

Pluto sänder TV direkt och man kan se ett utvalt bibliotek av program On Demand (tidigare Viafree). 

Cineasterna

Cineasterna logo

En lite annorlunda streamingplattform är Cineasterna från Sveriges bibliotek. Precis som ett vanligt bibliotek så kan man här låna filmer mot uppvisande av ett lånekort. Filmerna strömmas via Cineasternas webbplats eller Cineasterna-appen. Varje lån är aktivt i 48 timmar, sen återlämnas filmen automatiskt. 

I Cineasternas bibliotek finns utvalda titlar av kvalitetsfilmer – både nyare och klassiska. Utbudet uppdateras ofta. 

Bäst streamingtjänst

Vilken streamingtjänst är egentligen bäst i Sverige?

Vilken tjänst som bör koras till vinnare beror lite på vilka kriterier man har. Är den bästa tjänsten den med störts filmbibliotek? Den med flest prisvinnande egenproducerade filmer? Kanske den som snabbast laddar upp alla avsnitt i en serie på samma gång istället för en gång i veckan? Eller den som har den mest användarvänliga appen?

När det kommer till att utse den plattform som verkligen är bäst handlar förstås mycket om tycke och smak – men allra viktigast är att kunden överlag är nöjd med helhetsintrycket av tjänsten. Därför tänker vi att den generellt bästa streamingtjänsten i Sverige är den som har allra nöjdast kunder. Inom begreppet kundnöjdhet ingår allt som gör en streamingtjänst bäst: bra och enkel design på app och hemsida, innehåll av hög kvalitet, bra pris och bra kundtjänst.

Svenskt Kvalitetsindex, SKI, utför årligen en kundnöjdhetsundersökning inom telekommarknaden, bredbandsmarknaden och tv-marknaden. Låt oss titta närmare på resultaten för kundnöjdhet bland  de största streamingtjänsterna. 

De populäraste streamingtjänsterna 2024

 1. Disney+ – 73,6/100
 2. HBO. Max (nuvarande Max) – 73,2/100
 3. Discovery+ (nuvarande Max) – 73,2/100
 4. Viaplay – 70,8/100
 5. Amazon Prime – 69,4/100

Källa: SKI, Hösten 2023

I topp hittar vi alltså den internationella jätten Disney+, tätt följd av HBO Max och Discovery+ som numera har gått samman till tjänsten Max.  Om vi tittar på de exakta siffrorna har Disney+ fått ett helhetsbetyg på 73,6 av 100, medan HBO MAX och Discovery+ ligger på 73,2. Netflix, som toppade förra årets lista, hittas först på plats åtta med endast 66,7. 

Vi kan alltså med ganska mycket självförtroende kora Disney+ till den mest omtyckta streamingplattformen i Sverige.

Streamingtjänsten med störst utbud

När man ska välja streamingtjänst är utbudet såklart en viktig faktor. Hur många titlar har egentligen de olika tjänsterna?

Hur många titlar en tjänst har säger förstås inget om kvaliteten på innehållet och tjänsten i övrigt. Men med ett stort film- och seriebibliotek av olika titlar finns det förstås en lite större sannolikhet att man hittar något att titta på – och att man slipper känslan ”jag har ju sett allt redan”. 

Hemsidan JustWatch.com samlar alla titlar som finns på de olika streamingtjänsterna. Förvisso utgår de från USA, men en stor del av innehållet på de större streamingplattformarna är samma för oss som för den amerikanska publiken. Svenska och nordiska streamingtjänster som TV4 Play och Viaplay finns förstås inte med i listan. Ta därför del av siffrorna som en fingervisning om tjänsternas totala innehåll, och inte som absolut sanning.

 1. Amazon Prime Video: 10 500+ titlar
 2. Netflix: 6 000+ titlar
 3. Max: 5 000+ titlar
 4. Disney+: 1 700+ titlar
 5. Apple TV+: 160+ titlar

Streamingtjänsten med störst utbud är alltså Amazon Prime Video med nästan dubbelt så mycket innehåll som tvåan Netflix.  

Streamingtjänst med exklusiva filmer och serier

Många streamingtjänster erbjuder innehåll som endast finns hos dem. Det kan vara via exklusiva kontrakt eller via egenproducerat innehåll. Idag har många av de större streamingtjänsterna gett sig i marknaden av film- och TV-produktion. Låt oss titta närmare på vilka streamingtjänster som producerar eget material och vad för typ av material de producerar.

Netflix

En jätte inom egenproducerat innehåll är förstås en av de största tjänsterna i världen – Netflix. Plattformen producerar TV-serier, underhållningsprogram, dokumentärfilmer och dokumentärserier, och långfilmer. Mycket av deras egenproducerade material, eller Netflix Originals, har fått priser på några av de största galorna – som Oscarsgalan, Golden Globe-galan och Emmy-galan. 

Prisvinnande titlar producerade av Netflix

Filmer

 • Roma, 2019
 • The Power of the Dog, 2022
 • Marriage Story, 2020
 • Don’t Look Up, 2022

TV-serier

 • The Crown
 • Squid Game
 • Beef
 • Ozark
 • the Queen’s Gambit

Max

Ännu en amerikansk jätte som producerar mycket innehåll är Max. De står balen annat för alla världskända HBO-produktioner. Under 2020 publicerades 31 titlar under egen flagg, och den siffran har sakta men säkert stigit under varje år. 

HBO Max Originals

 • House of the Dragon
 • Gossip Girl, 2021
 • The Flight Attendant
 • Our Flag Means Death
 • And Just Like That…
 • Peacemaker

TV4 Play

Jätten TV4 producerar eget innehåll till sin streamingtjänst. Egenproducerade serier från C More, som numera är en del av TV4 Play, hittas även i streamingtjänsten.

Originalserier från TV4 Play och C More

 • Nattryttarna
 • Solsidan
 • Hamilton
 • Ondskan
 • Hjerson

Viaplay

Viaplay är en annan streamingplattform som har storsatsat på originalinnehåll under de senaste åren. Många av deras serier har vunnit fina priser – både svenska och internationella titlar.

Viaplay Originals

 • Älska mig
 • Det som göms i snö
 • Advokaten
 • Orca
 • Partisan

Bäst gratis streamingtjänst

Vad finns det egentligen för streamingplattformar som är helt gratis och inte kräver en prenumeration? Vi har listat de topp fem bästa streamingtjänsterna som du kan använda helt utan månadsavgift och prenumeration. De är dessutom helt lagliga, så det behöver du inte oroa dig för. 

SVT Play

SVT Play har förstås en given plats på den här listan. Detta är en streamingplattform från Sveriges Television, Sveriges publicservice-bolag. Tekniskt sett är SVT inte gratis eftersom kanalen finansieras av skatteintäkter, men man behöver inte någon prenumeration eller betala någon månadsavgift för att ta del av innehållet.

SVT Play har ett omfattande bibliotek där det ska finnas något för i stort sett varje intresseområde. Tjänsten erbjuder egenproducerade underhållningsprogram som På Spåret, Melodifestivalen, Bäst i Test och Stjärnorna på slottet. De har även många stora sportsändningar som OS, landskamper och andra idrottsevenemang. SVT köper även in storfilmer, serier och dokumentärfilmer från andra producenter och länder. 

En mycket bra streamingtjänst för den som inte vill prenumerera på en specifik tjänst. 

UR Play

UR Play är precis som SVT Play en del Sveriges publicservice-kanaler. Den stora skillnaden mellan UR Play och SVT Play är att UR har ett stort fokus på utbildning, lärande och fakta. Streamintjänsten bjuder därför på program där någon form av lärande är i fokus. Det kan vara dokumentärer, reportageprogram, program med fokus på att lära sig ett nytt språk eller underhållningsprogram med kunskap i fokus.

En bra streamingtjänst för den som vill lära sig något nytt under TV-kvällen. 

Pluto TV

Pluto TV är en gratistjänst som ger tillgång till direktsänd TV. Hos Pluto kan man se TV-program som går på linjär TV, men även filmer, tv-serier, dokumentärfilmer, barnprogram och sport. Välj mellan Live-TV och On Demand.

Pluto TVs tjänst kan vara lite svår att få en bra överblick över, men där finns många guldkorn. 

Cineasterna

En streamingtjänst som sticker ut jämfört med de andra är Cineasterna. Cineasterna är Sveriges biblioteks streamingtjänst där man kan låna filmer om man har ett lånekort från ett anslutet bibliotek. Att skaffa ett lånekort är helt gratis och det är även gratis att låna filmer från streamingtjänsten. 

Filmen du lånar är tillgänglig under 48 timmar, sen har du möjlighet att låna om den eller låna en ny. Hur många lån man får göra per månad beror på vilket bibliotek man har lånekort utfärdat av. 

Cineasternas utbud är kanske inte det största, men många kvalitetsfilmer finns i biblioteket. Det här är en tjänst för dig som är ute efter guldkorn – både nya och äldre. 

Youtube

En annan gratis plattform, som man kanske inte alltid tänker på som en streamingplattform, är Youtube. Denna videoplattform samlar massor av olika typer av material – användarnas egenproducerade innehåll och ett bibliotek av titlar från stora film- och tv-bolag som finns att hyra och köpa. 

Kvaliteten på materialet är varierande, men många duktiga filmmakare laddar upp sitt innehåll helt gratis på tjänsten. 

Kanalpaket med streamingtjänster

Många väljer att komplettera ett kanalpaket hos en TV-operatör med en eller flera streamingtjänster. Då får man inte bara ta del av linjära- och playkanaler utan även strömmat innehåll som man kan styra över själv när man visa.  

Alla större operatörer erbjuder paket eller tillval med en eller flera streamingtjänster. Låt oss titta närmare på vem som erbjuder vad.

Allente

 • TV4 Play
 • Max
 • SkyShowtime
 • Viaplay

Telenor

 • Viaplay
 • SkyShowtime
 • Max
 • TV4 Play

Tele2

 • Viaplay
 • SkyShowtime
 • Nordisk Film+
 • TV4 Play

Boxer

 • TV4 Play
 • SkyShowtime
 • Viaplay

Telia

 • TV4 Play
 • Viaplay
 • Netflix
 • Max
 • SkyShowtime

Ownit

 • Viaplay
 • TV4 Play

Sappa

 • Viaplay
 • TV4 Play
 • SkyShowtime

Vanliga frågor och svar om streamingtjänster

Den streamingtjänst som har absolut nöjdast kunder på den svenska marknaden är Disney+ – vilket på många sätt gör Disney+ till den bästa streamingtjänsten. Huruvida Disney+ är den bästa streamingtjänsten för just dig beror på vad du vill se för material.

Amazon Prime Video är den streamingtjänst som har allra flest titlar i sitt bibliotek – över 10 000 stycken. På andra plats hittar vi Netflix följt av HBO Max. 

Pluto TV, TV4 Play, SVT Play och UR Play är exempel på streamingtjänster som är gratis. Sveriges bibliotek har också en egen streamingtjänst, Cineasterna, där man kan låna filmer att strömma om man har ett lånekort. Lånekort är gratis att skaffa.

På vår sida hittar du en komplett guide till alla streamingtjänster i Sverige – TV4 Play, Viaplay, Netflix, HBO Max, SkySHowtime, Discovery+ och Amazon Prime Video är bara några exempel.