tvabonnemang.nu

Tele2 Tv

Tele2 är en välkänd aktör i Sverige som länge erbjudit marknadsledande mobil- och bredbandstjänster som täcker 99,9% av Sveriges befolkning. Från och med våren 2021 och en sammanslagning med Comhem erbjuder Tele2 numera också TV-abonnemang och under namnet Tele2 TV.På följande sida hittar du bland annat information om Tele2:s TV-paket och streamingtjänster, tilläggstjänster, priser och bindningstider, samt för- och nackdelar med Tele2 TV.

Vi strävar alltid efter totalt transparens och är därför opartiska i vårt granskningsarbete. Målet är att erbjuda en heltäckande informativ guide om Tele2 TV, vilket innebär att både allt som är bra och allt som är dåligt med Tele2 TV får komma till ytan, utan filter eller försköning.

FÖRDELAR MED TELE2 TV

NACKDELAR MED TELE2 TV

Tele2 och Comhem slås samman

Har du som många andra drabbats av att Comhem tv-kanaler försvann? Då finns det en mycket logisk förklaring till detta. Under våren 2021 slogs nämligen Comhem och Tele2 samman till ett företag. Detta gjorde man för att få en bättre möjlighet att plocka marknadsandelar i en bransch som hela tiden blir knepigare att ta sig in i.

En annan liknande sammanslagning skedde samma år när Visat och Canal Digital gick samman under det nylanserade namnet Allente.

Tele2 TV-paket och digital-TV

Tele2 har idag fyra olika TV-paket att välja mellan med olika kanalutbud och extra tjänster. Om du vill maxa ditt abonnemang mer kan du alltid köpa till tilläggstjänster, såsom extra filmkanaler, mer sport eller streaming, däribland TV4 Play och SkyShowtime.

En annan liknande sammanslagning skedde samma år när Visat och Canal Digital gick samman under det nylanserade namnet Allente.

TELE2 STANDARD

329 kronor i månaden (just nu 219 kr de första 12 månaderna)

Tele2:s grundpaket kallas TV Standard och har ett kanalutbud med de vanligaste kanalerna, däribland SVT 1 & 2, 3:an, 5:an, National Geographic och V Series. Det är ett ganska bra standardpaket där du får tillgång till de allra populäraste kanalerna.

Dessutom får du tillgång till Tele2 Play (företagets egen playplattform) samt Viaplay Film & Serier som är fullspäckade med det bästa från TV-underhållning.

TELE 2 TV FLEXIBEL

429 kronor i månaden (just nu 319 kr de första 12 månaderna)

TV Flexibel har allt som ingår i TV Standard plus att du får ett större inflytande över de kanaler du har tillgång till. Du får som sagt tillgång till de kanaler som ingår i baspaketet men får även välja 8 kanaler du själv vill lägga till. En gång i månaden har du möjligheten att ändra ditt val och byta ut en, fler eller alla av de 8 kanalerna via Mitt Tele2.

TELE2 PREMIUM

799 kronor i månaden (just ni 499 kr de första 12 månaderna)

Tele2 TV Premium är ett maxat tv-paket med över 70 olika tv-kanaler – allt från SVT till internationella film- och sportkanaler. Förutom ett enormt utbud kanaler får man som kund även tillgång till streamingtjänsterna Tele2 Play+ och Viaplay Total . På så sätt får du tillgång till en ofantlig mängd filmer och serier.

TV Premiuim fungerar bäst i kombination med en Tv Hub. Tv Hub får man låna av Tele2 utan extra kostnad. 

TELE2 PREMIUM SPORT STOR

999 kronor i månaden (just ni 649 kr de första 12 månaderna)

Tele2 TV Premium Sport Stor är ett kanalpaket för dig som älskar underhållning och sport. Med detta paket får du tillgång till alla sportsändningar från TV4 Play och Viaplay Total plus alla kanaler som ingår i Tele2 Premium. 

Detta är ett maxat underhållningspaket som ger tillgång till i stort sett allt man kan se på svensk TV. Se den bästa fotbollen, Formel 1, den bästa hockeyn och mycket mer. 

TELE2 PLAY

Tele2 Play är namnet på Tele2:s egen playtjänst, dvs. tv-kanaler online där du kan titta på diverse TV-kanalers utbud utanför ordinarie sändningstid, i likhet med SVT Play eller TV4 Play.

Tele2 Play erbjuds idag till alla TV-kunder hos Tele2 och Boxer.

TELE2 PLAY (GRUNDUTBUD)

Du som har grundutbudet från Tele2 TV via kabel får tillgång till Tele2 Play utan extra kostnad. Kanalerna är tillgängliga via de allra flesta enheter med internetuppkoppling, dvs. bärbara enheter (Android + iOS), via datorn samt via AirPlay eller Chromecast, däremot inte via Apple TV, Android TV eller Samsung TV.

Detta ingår i Tele2 Play för dig:

TELE2 PLAY (FÖR DIG MED STÖRRE TV-PAKET)

När du tecknar ett tv-abonnemang hos Tele2 ingår också Tele2 Play fast med fler funktioner än i Tele2 Play med grundutbud.

Du loggar snabbt och enkelt in med ditt BankID och kan därefter njuta av följande:

TELE2 PLAY STREAMINGPAKET

Tele2 Play Streamingpaket är en heltäckande streamingtjänst som finns i tre olika varianter: Film & Serier, Film, Serier & Sport och Film, Serier & Sport Premium. Utbudet utgår ifrån Viaplay Film & Serier, Viaplay Medium och Viaplay Total. 

Med Tele2 Play Streamingpaket kan du njuta av följande:

Tele2 TV – tilläggstjänster

Om du tycker att Tele2:s tv-abonnemang är något begränsade eller om du vill ha tillgång till en specifika film- och sportkanaler kan du välja en av många tilläggstjänster. Nedan har vi listat de mest populära valen.

 • V Series & Films – Kanaler med populära serier och filmer samt tillgång till Viaplay. 219 kr/mån (149 kr/mån första året).
 • V Sport – Fri tillgång till flera av världens största ligor, sporter och turneringar. 499 kr/mån (249 kr/mån första året).
 • V Premium – Kombinera kanalerna och utbudet från de två första tilläggstjänsterna. 569 kr/mån (399 kr/mån första året).
 • TV4 Film & Serier – Det bästa från TV4 när det kommer till filmer, serier och underhållning. 169 kr/mån (129 kr/mån första året).
 • TV4 Sport Stor – Fotboll från LaLiga och Champions League. 399 kr/mån (349 kr/mån första året).
 • TV4 Sport Max – Fotboll från LaLiga och Champions League samt hockey från Hockeyallsvenskan och SHL. 599 kr/mån (549 kr/mån första året).
 • SkyShowtime  – Filmer och serier från SkyShowtime. Mycket exklusivt material som bara finns i denna streamingtjänst. 79 kr/mån. 

TELE2 SYSKONABONNEMANG

Har du flera tv-apparater i hushållet kan du anpassa ditt tv-abonnemang till att inkludera flera enheter, exempelvis en i vardagsrummet, en i köket, en i sovrummet och en i källaren.

Tjänsten kallas Syskonabonnemang och du ansöker om det genom att kontakta kundtjänsten för att erbjudas en unik lösning baserad utifrån dina unika behov och förutsättningar.

TELE2 TV-HUB

Tv Hub är namnet på Tele2:s huvudsakliga hårdvara som erbjuds gratis (på lån) för alla som har ett Tele2 tv-paket. Det är en praktisk digitalbox som låter dig samla all din digitala underhållning på ett och samma ställe. Du kopplar din Tv Hub till TV:n med en HDMI-sladd. Därefter sköts allting trådlöst, antingen via den medföljande kontrollen eller via din smartphone eller surfplatta.

Tv Hub har Chromecast inbyggt vilket gör det enkelt att även streama Netflix, YouTube, etc. från en dator direkt till TV:n. Du kan också ladda ner appar till Tv Hub och på så sätt få tillgång till alla dina streamingkonton på samma ställe.

Den innovativa kontrollen som medföljer stödjer röststyrning så att du kan styra Sveriges största utbud kanaler och en valfri samling streamingtjänster utan att lyfta ett finger.

TV och bredband från Tele2

Tele2 erbjuder paket med både TV och bredband via fibernätet. Om man kombinerar de två abonnemangen får man en lägre månadskostnad jämfört med om man skulle beställa dem separat. I paketet ingår en router och en TV Hub.  

Om ens bostad är ansluten till Tele2, till exempel via FiberKoax eller FiberLan, kan man beställa detta paketerbjudande. Både TV-anslutningen och bredbandsanslutningen kommer då från samma uttag i väggen. 

Man kan välja mellan de tre TV-paketen TV Standard, TV Flexibel och TV Premium och kombinera dem med ett bredband på upp till 1200 Mbit/s. Hur snabbt bredband man kan välja beror på var man bor och hur uppkopplingen till Tele2 ser ut. 

På Tele2s hemsida kan man skriva in sin adress för att se om man är ansluten till Tele2s fibernät. 

Bindnings- och uppsägningstid

En av de bästa fördelarna med Tele2:s TV-abonnemang är att man själv kan välja om man vill binda upp sig eller inte. På så sätt får du som kund kontroll över dina abonnemang och prenumerationer och kan välja att avsluta ditt abonnemang precis när du vill.

Du kan alltså teckna ett Tele2 TV-abonnemang utan bindningstid, men då kan du inte ta del av erbjudanden som gäller under ditt första år som kund.  Om du redan har tecknat ett abonnemang med Tele2 och har en bindningstid måste du vänta tills tiden är över innan du tecknar ett nytt utan bindningstid. 

Alla Tele2:s abonnemang har 12 månaders bindningstid, om inget annat sägs i villkoren.

Tele2 rabatter och erbjudanden

Operatören har flera generösa rabatter som man som ny kund kan ta del av. Som du ser i tabellen längre upp på sajten kan du spara ganska stora summor pengar på din månadskostnad genom att teckna ett 12 månaders abonnemang.

Till exempel kan du teckna Tele2 Premium och betala 499 kronor i månaden de första 12 månaderna istället för 799 kronor i månaden som är standardpriset. 

Besök Tele2s hemsida för att ta del av alla de erbjudanden och rabatter som idag erbjuds.

Tele2 kundtjänst

Förr eller senare kommer du säkert behöva kontakta Tele2s kundtjänst. Kanske för att du upplever problem med täckningen, inte kommer åt några av kanalerna eller streamingtjänsterna eller för att du har frågor om ditt abonnemang och villkoren som gäller.

På grund av detta spenderar vi alltid tid med att granska och testa varje operatörs kundtjänst, dels genom att läsa recensioner om dem men framför allt genom att kontakta kundtjänsten med diverse frågor och problem.

Tyvärr lämnar Tele2:s kundtjänst en hel del att önska såsom kortare väntetider, och vi hade gärna sett att det var lättare att lokalisera Tele2 kundtjänst kontaktuppgifter då de idag ligger gömda under flera val på hemsidan.

För enklare frågor och funderingar finns det en del guider och felsökningstjänster direkt på webbplatsen. Men om du vill komma i kontakt med en riktig person får du använda en av följande metoder.

MITT TELE2

I samband med att du tecknar ett abonnemang med Tele2 – vare sig det är ett TV-abonnemang, ett mobilabonnemang eller bredband – så registreras även ett konto under “Mitt Tele2”. Genom att logga in på Mitt Tele2 kan du snabbt och enkelt se information om dina abonnemang, läsa villkor, granska fakturor och få guide och support gällande Tele2 utrustning och tjänster.

För de allra flesta är detta det smidigaste sättet att komma i kontakt med operatören då du kan logga in på kontot via din dator eller smartphone.

TELE2 TELEFONSUPPORT

Skulle du hellre vilja ringa in och prata med en riktigt människa så går det också bra, fast under specifika öppettider. Tele2s telefonnummer är: 90 222 (från utlandet ringer du istället till +46(0)772-25 25 25).

Öppettider:

 • Vardagar: 08:00 – 19:00
 • Lördagar: 09:00 – 15:00
 • Söndagar: Stängt
 • Helgdagar, mån – fre: 09:00 – 15:00

Som vi nämnde är telefonsupporten långt ifrån den bästa vi har testat och vid flera tillfällen satt vi och väntade alldeles för länge innan vi fick prata med någon. Med det sagt har vi fått bra service och den hjälp vi behövde varje gång vi ringde in; det gäller bara att ha tålamod och tid att slösa bort i telefonkö.

E-post och chatt

TELE2 E-POST

Det går även bra att mejla Tele2s kundtjänst fast med vissa begränsningar. För det första kan det ta upp till 48 timmar innan ditt ärende hanteras och för det andra kan man bara få hjälp med enklare problem och frågor via e-post.

Vill du ha snabb och komplett kundtjänst måste du istället ringa in till företaget.

E-postadress: tele2-info@tele2.com

TELE2 CHATT

Många föredrar att kontakta kundtjänst via chatt då det är enormt smidigt och kan mindre krävande än att sitta i telefonkö. Dessvärre har Tele2 tagit bort denna funktionen, vilket många – inklusive oss – anser är frustrerande och bakåtsträvande.

Du kan med andra ord INTE kontakta Tele2 via en chattfunktion.

Tele2s täckning och nät

Redan innan sammanslagning av Comhem och Tele2 sände Comhem sina digital-tvtjänster via Tele2:s FiberKoax och FiberLAN. FiberKoax är det mer “traditionella” nätet som du ansluter dig till via ett uttag i väggen. FiberLAN, å andra sidan, ansluter direkt till internet via WiFi eller en nätverkskabel.

Efter sammanslagning har detta “samarbete” strömlinjeformats ytterligare och företaget har idag en av de mest stabila och snabba nätverken i hela branschen.

Även om Tele2s nät generellt sett har bättre täckningen i södra Sverige och även upplever normala driftstörningar då och då, så är det ett av de mer stabila mobilnäten vi har att välja mellan.

Kombinera Tele2 abonnemang

Som du säkert känner till är Tele2 i grunden en mobil- och telefonoperatör och det var först efter sammanslagningen med Comhem som man började erbjuda TV-paket. Som ett resultat finns det flera fördelar med att kombinera olika abonnemang från Tele2, exempelvis bredband, mobilabonnemang och TV-abonnemang.

Tele2 är dessutom generösa mot de som väljer att kombinera abonnemang och du kan får riktigt förmånliga priser. Kontakta Tele2:s kundtjänst för mer information om hur du kan kombinera olika tjänster och de rabatter du kan ta del av genom att göra det.

MER OM COMHEM

Com Hem – ofta stiliserat som ComHem – var en av Sveriges ledande telekommunikationsföretag som erbjöd rikstäckande telefoni, bredband och digital-TV. Men som sagt köptes Comhem upp av Tele2 under våren 2021 och numera erbjuds det som tidigare kallades för Comhem TV under namnet Tele2 TV. Därmed har Comhem som varumärke helt upphört på den svenska marknaden.

Om du var kund hos Comhem under sammanslagningen så gick ditt abonnemang automatiskt över till Tele2, utan att priser och villkor ändrades. Och den som har ett öga för detaljer kan lägga märke till att Tele2 TV:s tjänster och priser är exakt samma som Comhem TV:s var tidigare.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 319 kronor i månaden

Allente logga

Det TV-operatör vi på tvabonnemang.nu rekommenderar är Allente. Hos Allente hittar man ett stort utbud av kanalpaket, tillvalstjänster och streamingtjänster. Kanalpaketeten är generösa med upp till 70+ kanaler i det strösta paketet Premium.

Vanliga frågor och svar om Tele2

Tele2 ägs till största del av investmentbolaget Kinnevik, ett börsnoterat och offentligt företag som investerar i en rad olika marknadssegment i Europa och Nordamerika.

Ja, Tele2 och Comhem har gått samman och är numera kända endast som Tele2. Comhem som varumärke finns alltså inte längre. 

Ja, Tele2 har paketerbjudanden på TV och bredband. Kombopaketet ger en lägre månadskostand  jämfört med om man skulle beställa de två abonnemangen var för sig. 

Läs mer om hur Tele2s kombopaket fungerar under rubriken TV och bredband från Tele2.

Tele2 har streamingtjänster från Viaplay, SkyShowtime, Disocvery+ och  TV4 Play. 

Alla TV-abonnemang från Tele2 ger dessutom tillgång till Tele2 Play – en playtjänst som ger dig tillgång till dina TV-kanaler i din surfplatta, smartphone eller dator.