tvabonnemang.nu

Allente

Allenten är en av Sveriges nyaste och samtidigt mest väletablerade TV-operatörer. Nyast för att företaget lanserades år 2020 och väletablerat då det skapades genom en sammanslagning av Viasat och Canal Digital. Allente är en förkortning av All Entertainment och är idag en av Nordens största TV-bolag med över 1,2 miljoner kunder.

Föga förvånande har Allente ett stort sortiment med paket där du kan njuta av alla dina favoritkanaler och streamingtjänster. Dessutom erbjuder man TV via parabol eller fiber – med eller utan bredband – så att man kan få tillgång till Allentes tjänster oavsett var man bor.

Vill du veta mer om vad Allente erbjuder och varför de är en av de bästa i Sverige idag? Då hittar du svaren i denna recension.

FÖRDELAR MED ALLENTE

NACKDELAR MED ALLENTE

Allente TV-paket och utbud

Hitta det paket som passar dig bäst. Därefter kan du alltid göra tillval med olika kanalpaket och streamingtjänster och tecknar du ett Allente parabol-abonnemang kan du ändra TV-paket när du vill. Har du Allente fiber-abonnemang kan du inte ändra paket men givetvis lägga till tjänster om du behöver.

Standard

Pris: 399 kr/mån

Ett något större kanalutbud med kompletterande streamingtjänster. Allente har själva plockat ut det bästa från internationell underhållning, nyheter och film för att skräddarsy ett prisvärt paket. Du får fler än 50 kanaler, Viaplay samt Paramount+ för maxad underhållning framför TVn.

Basic

Pris: 299 kr/mån

Ett mindre TV-paket för dig som framför allt vill titta på TV som du är van vid. Få tillgång till de vanligaste kanalerna för nyheter och underhållning – SVT1, SVT2, TV4, 5an, Kunskapskanalen, etc. Kanalerna kan du också streama i Viaplay Appen, både i Sverige och i resten av EU.

Large

Pris: 469 kr/mån

Ett utmärkt underhållningspaket med det absolut bästa inom film, serier, sport och nyheter från både svenska och internationella kanaler. Med ett brett utbud kanaler och flera riktigt bra streamingtjänst har det här paketet så det räcker för det allra flesta.

Premium

Pris: 819 kr/mån

Det kanske mest kompletta TV-paketet på den svenska marknaden med alla kanaler du kan tänkas behöva, streaming av Allsvenskan och Superettan, internationella sporter (NHL, Premier League, F1, etc.) och nyheter, film- och seriekanaler, samt dokumentärer och annan underhållning dygnet runt.

Tilläggspaket och streamingtjänster

Om du inte tycker att de vanliga TV-paketen räcker kan du alltid köpa till de tjänster och kanaler som du saknar. Detta gör du lättast genom ett av Allentes tilläggspaket.

C More Standard

Pris: 199 kr/mån

Ta del av C Mores fantastiska sortiment storslagna filmer och serier både från Sverige och utlandet. I paketet ingår hundratals filmer och serier plus 5 stycken C More kanaler.

C More Stor

349 kr/mån

Förutom alla filmer och serier som C More erbjuder får du även massor med sport i detta paket. Njut av internationell och svensk sport live och följ dina favoritlag. Ett paket för familjen med blandad smak.

C More Premium

Detta maxade paket ger dig allt du behöver och lite till, förutom ett enormt utbud filmer och serier kan du kolla på sportturneringar som La Liga och SHL. Gillar du underhållning och sport och vill ha det bästa som finns på marknaden är C More Premium för dig.

TILLÄGGSTJÄNSTER ALLENTE KANALER

Känner du ett behov för att fylla på underhållningen ännu mer kan du välja och vraka bland alla de tilläggstjänster som erbjuds. Det är en perfekt möjlighet att skräddarsy ditt personliga TV-paket där all underhållning och kanaler är sånt du tittar på.

Priset och villkoren för de olika tjänsterna varierar ganska kraftigt och vi råder dig därför att ta kontakt med Allentes kundtjänst eller logga in på Allentes app för att få mer information. Nedan ser du ett urval av det som du kan lägga till din prenumeration.

ALLENTE APP​

Väljer du att teckna en prenumeration med Allente så rekommenderar vi verkligen att du också tar tillvara på Allente appen som ingår i alla paket. Appen är utformad till att ge dig och din familj tillgång till all er underhållning var ni än är. Genom att ladda ner appen till era mobila enheter kan ni synka underhållningen från tv till era egna enheter. På så sätt kan ni också titta på tv när ni vill, vare sig ni ligger i sängen, åker tåg eller är ute och reser.

Appen finns tillgänglig för nedladdning från the App Store (iOS) och Google Play (Android). Du har även tillgång till ett eget konto med Allente där du kan logga in och se information om din prenumeration, kontakta Allente kundtjänst och mycket mer.

TV I FLERA RUM (TVILLINGABONNEMANG)

Det var länge sen man behövde begränsa sig till att bara ha TV i ett rum i hemmet. Allente har valt att kalla detta för tvillingabonnemang som ger dig möjligheten att titta på TV i upp till tre olika rum. Det första tvillingabonnemanget kostar 120 kr/mån och de efterföljande 2 kostar 90 kr/mån.

Det blir allt ovanligare att man har tvillingabonnemang då man numera kan streama all sin underhållning via datorer och bärbara enheter. Däremot är det fortfarande många som har tv både i vardagsrum och sovrum samt gärna i barnrummen. För alla dessa är ett tvillingabonnemang den bästa lösningen.

Erbjudanden och rabatter

Allente har alltid trevliga och generösa erbjudande som man kan ta del av, framför allt som ny kund. Dessa erbjudanden uppdateras och ändras med jämna mellanrum. För att undvika missförstånd och felaktig information i vår recension har vi därför valt att inte lista erbjudandena.

Istället hänvisar vi dig till Allentes hemsida där du kan hitta alla de senaste erbjudanden och rabatterna. Har du aldrig varit kund hos Allente tidigare kan du i regel få rabatt under dina första månader. Följ våra länkar här på sidan för att automatiskt ta del av dessa rabatter.

Allente TV & bredband

Förutom TV-paket så erbjuder Allente även bredband. Om man funderar på, eller redan har, Allentes TV-paket i fibernätet kan det vara fördelaktigt att även beställa Allentes bredband i samma nät. Vilka paket hos Allente man än kombinerar så får man alla sina abonnemang på en faktura och rabatt på den fakturan under de första 12 månaderna.

Allentes bredband går via fibernätet vilket ger en blixtsnabb uppkoppling. Man kan välja på hastigheterna: 100 Mbit/s, 250 Mbit/s, 500 Mbit/s eller 1000 Mbit/s. 

Bredbandet kan man även kombinera med en prenumeration på streamingtjänsten HBO Max via Allente. 

Bindning- och uppsägningstid

Allente har allt som oftast 24 månadens bindningstid på sina TV-paket. Detta är i likhet med de flesta i branschen som har exakt samma villkor. Notera dock att det är skillnad på villkoren om du har fiber eller parabol.

Får du din tv via fiber har du 24 månaders bindningstid på det TV-paket du väljer och bara det paketet. Väljer du istället att få tv via parabol gäller fortfarande 24 månaders bindningstid men du har möjligheten att byta TV-paket när du vill under dessa 2 år. Du kan alltså uppgradera eller nedgradera ditt paket precis när du vill.

Allentes kundtjänst – hur bra är den?

En bra kundtjänst är väsentligt oavsett vilken produkt eller tjänst man betalar för, framför allt när man har en prenumeration med företaget i fråga. Därför har vi vid flertalet tillfällen kontaktat Allente med diverse frågor och problem. Baserat på denna kommunikation har vi utvärderat servicen och jämfört den med konkurrenter. Glädjande nog har Allente en riktigt bra kundtjänst som står redo att hjälpa dig oavsett vilket problem du har.

Det lättaste sättet för betalande kunder är att logga in på Min Sida. Där får du tillgång till flera sätt att kontakta företaget:

  • Livechatt (på deras webbplats)
  • Telefon: 0101 06 05 57
  • E-post: kundservice@allente.se

För tekniska frågor har Allente öppet:

  • Vardagar: 08:00-19:00
  • Helger: 10:00-19:00

För fakturarågor har Allente öppet:

  • Vardagar: 08:00-17:00

Allente TV: nät och täckning

Det bör inte komma som en överraskning att en av Sveriges största TV-leverantörer har ett rikstäckande nät som når ut till en stor del av landets befolkning. Därför kan du använda dig av Allente nästan var du än bor, så länge din bostads- eller hyresrättsförenings har ett samarbete med företaget.

Som vi nämnt kan du får Allente TV via antingen fiber eller parabol. För att använda fiber måste det redan vara draget in i din bostad, annars tillkommer extra kostnader för installationer.

Hur blev Viasat och Canal Digital – Allente?

Under 2020 slogs Viasat och Canal Digital samma för att skapa det nya företaget Allente. I likhet med de flesta sammanslagningar valde man att göra detta för att dela på kunskap och tillgångar samtidigt som man tar tillvara på fler möjligheter.

Enligt egen utsago är det alltid konsumenten som står i centrum och genom ett samarbete mellan två av landets största aktörer hoppas man kunna optimera kundupplevelsen ytterligare.

Något som är viktigt att nämna är att Allente är det nya paraplybolaget för de två andra bolagen. Fram till 2021 var företagen fortfarande separerade, men från och med den 1 januari 2022 är Allente Sverige AB det nya juridiska bolaget. Därmed kommer dina fakturor och inbetalningar komma från och genomföras till det nya bolaget.

OBS! Tidigare Viasat kunder med parabol kan ha problem med bilden då Allente även bytt satellit. För att åtgärda detta måste din parabol riktas om. Kontakta Allente för att få hjälp med detta.

Vanliga frågor och svar om Allente

Allente är en av de största tv-leverantörerna i Sverige och Norden med över 1,2 miljoner kunder. Företaget grundades efter att man slagit ihop de redan enorma tv-leverantörerna Canal Digital och Viasat. Sammanslagningen har gett företaget en chans att dominera marknaden ytterligare.

Efter sammanslagning av Canal Digital och Viasat skapades det nya bolaget Allente. Den nya ägarformen är delad 50/50 mellan Telenor Group, som äger Canal Digital, och NENT Group, som äger Viasat.

Ja, Allente erbjuder, just nu som enda operatör i Sverige, TV via parabol. Kanalutbudet är samma som för fiber-TV men kvaliteten på ljud och bild är bättre. 

Välj mellan en traditionell parabol eller en modern parabol som kan fästas på till exempel balkongväggen. 

Ja, Alletne har både bredband och TV via fibernätet. Om du beställer både bredband och TV från Allente får du rabatt under ditt första år som kund.