tvabonnemang.nu

Telia TV

Telia är för många svenskar synonymt med telefoni, mycket eftersom Telia är före detta Televerket som länge hade monopol på telenätet i Sverige. Idag är Telia en absolut ledare inom allt som har med tele att göra, däribland deras storsatsning Telia Tv.I följande recensioner delar vi med oss av vår ärliga uppfattning om Telia Tv. Som alltid är våra recensioner opartiska och ärliga vilket innebär att vi tar upp allt som berör Telia, oavsett om det är bra eller dåligt.

Vår målsättning är att du ska ha alla den information du behöver för att ta ett välgrundat beslut när du ska teckna ett nytt tv-abonnemang eller vill byta från en annan operatör.

Vad är bäst med Telia TV?

Det måste vara att de utsetts till “Sveriges nöjdaste tv-kunder” sex år i rad enligt Svensk kvalitetsindex (SKI). Senaste vinsten var 2020 vilket innebär att Telia dominerat tv-branschen under stora delar av 2010-talet.

FÖRDELAR MED TELIA TV

NACKDELAR MED TELIA TV

Telia TV paket

Hitta det paket som passar dig bäst. Därefter kan du alltid göra tillval med olika kanalpaket och Målet med denna guide är som sagt att hjälpa dig ta ett välgrundat beslut om vilket tv-abonnemang som passar dig bäst. Därför har vi skrivit sammanfattningar av de olika Telia tv-paketen här. Så du enkelt kan bilda dig en uppfattning om vad de olika paketen består av och framför allt vad som skiljer dem åt.

TELIA LAGOM

299 kr/mån (199 kr första 12 månaderna)

Lagom är ett utmärkt tv-paket från Telia som passar de allra flesta. Paketet ger dig tillgång till alla de mest populära svenska kanalerna samt tillgång till landets mest välsorterade filmbutik. Bland kanalerna hittar du SVT, TV4, TV3, etc. men även Eurosport, TLC och TV4 Film och Paramount Networks. Flertalet kanaler är dessutom HD.

Utöver kanalerna ingår även playtjänster för de flesta kanalerna så att du kan titta på tv när du vill, både i Sverige och inom resten av EU/ESS.

TELIA STOR

399 kr/mån (299 kr första 12 månaderna)

Förutom de 24 kanalerna i paketet Lagom kommer Telia Stor med ytterligare 18 kanaler med allt det bästa inom fakta, underhållning, sport, nyheter och film för alla – oavsett ålder och smak.

Dessutom får du tillgång till ett av Sveriges bredaste sortiment playtjänster som dels inkluderar HBO Max (tidigare HBO Nordic) och flera internationella sport- och nyhetskanaler. Du får med andra ord tillgång till 42 kanaler och tusentals timmar med filmer och serier.

TELIA PLAY

Något som är unikt med Telia jämfört med de andra ledande tv-operatörerna på marknaden är att de erbjuder ett streamingpaket med både kanaler, playtjänster och streaming. Vill du ha tjänsten på TV behöver du en kombination av Telia Play och Chromecast

Paket består av 15 kanaler, HBO Nordic och C More Standard för ett komplett underhållningspaket som du kan använda fritt på alla dina enheter både i Sverige och i resten av EU. Du kan koppla totalt 5 enheter till paketet och 2 enheter kan streama samtidigt.

* Har du redan ett Telia TV-abonnemang kan du ansöka om Telia Play på deras hemsida.

Telias streamingtjänster

Utöver vanliga tv-kanaler har Telia ett brett och tillfredsställande sortiment streamingtjänster från några av de mest populära aktörerna på marknaden. I regel erbjuds streamingtjänsterna antingen som en del av ett tv-paket eller som tillvalstjänster du kan lägga till ett tv-abonnemang du redan har hos Telia.

 • Telia Play – förutom paketet Telia Play (läs ovan) har Telia playtjänster till ett stort antal av de kanaler som man tillhandahåller. På så sätt kan du som kund tittat på alla dina favoritkanaler när du vill, även utanför ordinarie sändningstid.
 • Viaplay – Viaplay erbjuds i olika format i Telias tv-paket. Viaplays playkanaler, däribland V Sport och V serier, kan man välja att köpa till som tilläggstjänster, vilket du kan läsa mer om i sektionen under denna.
 • C More – idag är C More en av Sveriges absolut största streamingtjänster och som kund hos Telia kan du välja att lägga till enskilda C More-kanaler eller hela C More-paket.
 • HBO Max – Telia har ett nära samarbete med HBO Max och har inkluderat tjänsten i tv-paketet Stor samt Telia Play.

Telia tilläggstjänster

Anser du att Telias tv-paket saknar vissa kanaler eller önskar ett bredare utbud kan du köpa till en lång rad tilläggstjänster av Telia. Låter det intressant kan du läsa mer om dina valmöjligheter här nedan.

För enkelhetens skull har Telia delat in de mest av tillvalen i olika paket. Det innebär att du enkelt kan välja ett paket som matchar dina intressen. En del av paketen kombinerar sport med film och underhållning vilket brukar vara perfekt för familjer med delade intressen.

PREMIUMPAKET

 • All sport – enligt Telia ger detta paket dig fullständiga sporträttigheter. Exempelvis La Liga från C More Premium, NHL från V Sport och Allsvenskan från Discovery+.
 • C More Premium + V Premium – Ett något mer begränsat sportpaket som ger dig tillgång till La Liga, SHL, NHL och Premier League samt mycket annan sport från hela världen.
 • C More Standard + Viaplay Serier & Film – Fullspäckat med det absolut bästa inom film och serier med tusentals timmar tv-underhållning.

C MORE

 • C More Premium – Kombinera bra kanaler och streaming inom sport, film och serier. Passar perfekt för familjer med blandade intressen eller för den som vill ha tillgång till ett maxat underhållningspaket.
 • C More Stor – Bland ett sortiment med barnfavoriter, serier och filmer. Tittar du bara sällan på tv men gillar förstklassig underhållning är detta val optimalt.
 • C More Standard – Tusentals filmer och serier. Både internationella och svenska titlar med en blandning av stora produktioner och mindre serier och filmer.

ÖVRIGT

Utöver ovanstående paket kan du lägga till HBO Max, samt Kids med barnkanaler. Bäst av allt är dock att du kan lägga till önskade, enskilda kanaler för endast 49 kronor i månaden så att du verkligen kan skräddarsy det optimala tv-kanalspaketet för dig.

Telia har även pay-per-view om du vill titta på specifika matcher. Till exempel kan du betala 149 kronor för en match i Handbollsligan eller MLS och 199 kronor för alla SHL-matcher.

TELIA TV I FLERA RUM

Sannolikheten är ganska hög att du och din familj har fler än en tv-apparat hemma och då kan du beställa ett tvillingabonnemang och lägga upp till 5 extra tv-apparater (max 4 tvillingabonnemang).

Kostnaden för tvillingabonnemangen varierar beroende på hur många tv-apparater du har samt ditt tv-abonnemang.

Har du tv-paketen lagom kostar första tvillingabonnemanget 129 kronor i månaden. Därefter kan du lägga till tvillingabonnemang 2, 3 och 4 utan extra kostnad. Har du ett av Telias tidigare tv-paket (Start och Bas) – som inte längre säljs – är det alltid kostnadsfritt med tvillingabonnemang.

OBS! Du behöver inte köpa till extra streamingtjänster för att streama på flera olika enheter. Telia Play kan du exempelvis koppla till 5 enheter och streama på 2 av dem samtidigt.

Telia TV och bredband

Telia erbjuder, förutom TV-abonnemang, även bredbandslösningar och mobiltelefonabonnemang. Det är många gånger praktiskt och ekonomiskt fördelaktigt att samla flera olika abonnemang hos samma operatör. Vi tittar närmare på hur detta ut hos just Telia. 

Telia erbjudet en snabb och stabil bredbandsuppkoppling till hemmet via fibernätet eller en flexibel bredbandsuppkoppling via mobildatanätet. Till båda typer av uppkoppling kan man välja till en WiFi-router så att man kan dela uppkopplingen trådlöst mellan flera olika enheter i hemmet. 

Vilken typ av uppkoppling man än väljer så kan man kombinera bredbandsabonnemanget med ett TV-paket. Om man kombinerar de två abonnemangen får man dessutom ett specialpris på hela paketet.

Det är möjligt att välja mellan Telias TV-paket Bas, Lagom och Stor och även kombinera dem med tillvalspaketen Telia erbjuder. 

Utrustning

Alla Telias kunder måste uppfylla vissa krav innan den kan beställa ett tv-paket. Man måste dels bo på en plats där Telia erbjuder tv – antingen via telejacket i väggen eller via bredband (fiber tv) – och dels ha rätt utrustning.

TV-BOX ARRIS

Telia TV-boxen är den huvudsakliga utrustningen som de flesta använder för att titta på Telias tv-paket. Det är en stilren tv-box som har stöd för HD och Ultra HD, dessutom kan du spela SVT Play direkt från boxen.

Problemet med Telias tv-box är att den endast har stöd för tv-kanaler, Telia Play och SVT Play. Det innebär att de streamingtjänster som ingår i ditt paket inte är tillgängliga direkt i TV:n. Istället kan du streama på din dator eller smartphone/tablet. För att streama på TV:n måste du köpa till en Chromecast eller Apple TV med stöd för casting. Alterantivt koppla datorn till tv:n via en HDMI-kabel.

HÅRDDISK

Önskar du möjligheten att kunna spela in tv-program och filmer är det smidigast att koppla en hårddisk till din tv-box. Hårddisken är designade till att fungera med Telias tv-box och har 500 GB utrymme vilket motsvarar närmare 200 timmar inspelad video.

Du beställer hårddisken genom att kontakta Telias kundtjänst. Den finns alltså inte tillgänglig att beställa direkt från Telias webbplats.

APPLE TV

Telia säljer även Apple TV och Apple TV 4K för dig som vill ha det absolut senaste inom tv-teknologi. På många sätt är en Apple TV mer lik än dator än en traditionell TV då den har stöd för omfattande streamingmöjligheter, däribland YouTube och Vimeo.

Apple TV stödjer även casting från mobila enheter och datorer, något Telias tv-box inte gör, varav behovet att komplettera boxen med en Chromecast.

Kundvillkor

Idag har Telia flera olika kundvillkor med varierande bindningstider beroende på hur och när du startade ditt abonnemang. För att se vad som gäller för dig är det smidigast att logga in på Mitt Konto med lösenordet du valt eller bankID. Väl inne på kontot är dina abonnemangsuppgifter tydligt listade.

Vidare har Telia en månads uppsägningstid. Det innebär att du kommer få hem en sista faktura efter att du sagt upp ditt abonnemang.

Givetvis kan du ändra, uppdatera och flytta dina abonnemang vid behov. Logga in på ditt konto eller kontakta Telia för mer instruktioner på hur du går tillväga för att göra det.

Priser, avgifter och kostnad

Av erfarenhet vet vi att många konsumenter oroar sig över dolda kostnader och avgifter de inte räknat med, framför allt när det kommer till abonnemang med bindningstid. Så vad kostar egentligen Telia TV?

Förutom månadsavgiften som vi listat på denna sida tillkommer en startavgift som täcker kostnaden för den utrustning du behöver. Tv-boxen kostar 1299 kronor vilket du betalar i samband med att du startar ditt abonnemang, alternativt delbetalar i 24 månader (54,13 kr/mån).

Givetvis kan du räkna med att betala standardavgifter vid försenade betalningar och så vidare. Däremot tillkommer inga ytterligare avgifter vilket vi tycker är en stor fördel med Telia jämfört med andra tv-operatörer. Dessutom är tvillingabonnemangen de billigaste på marknaden om man behöver tv i fler än 3 tv-apparater.

Telia TV problem – kundtjänst

Upplever du störningar eller Telia TV problem? Då kan du vända dig till Telias kundtjänst så hjälper de dig. När vi granskade Telia TV inför denna recension så kontaktade vi kundservicen flera gånger och vi är mycket nöjda med den service vi fick, med undantag för att väntetiden varit lite lång emellanåt (15+ minuter).

Vi vill också passa på att slå ett slag för Telias “Frågor och svar-sektion” då den är omfattande och detaljerad. Här hittar du alla de vanligaste frågorna (och en hel del ovanliga frågor) med utförliga svar. Fungerar inte det kan du också använda dig av Telias chatt-bot som snabbt pekar dig i rätt riktning.

KONTAKTA KUNDTJÄNST

Har du problem med Telia TV kan du kontakta företaget via följande kontaktmetoder:

 • Chatt – öppet 08:00 – 21:00 på vardagar och 09:00 – 18:00 på helger.
 • Telefon (90 200) – samma öppettider som chatten, fast stängt på söndagar.

Ska du skicka brev till Telia så är det följande adress som gäller:

Telia Sverige AB

Box 50077, 973 22 Luleå

Telias täckning

Som bekant är Telia Sveriges största teleoperatör. Tidigare hette företaget Televerket och mellan 1853 och 1993 ägde och drev man hela Sveriges telenät. Resultatet av det är att man än idag har ett av de mest omfattande nätverken i hela landet.

Med det sagt förlitar sig Telias TV inte på det gamla telefonnätet utan på nyare fibernätverk och bredbandsanslutningar. Därför är Telias nät inte längre markant större eller mer omfattande än somliga av deras konkurrenter.

TELIA TELEFONI

Telefoni har som sagt varit Telias flaggskeppstjänst sedan långt innan tv och internet fanns med i bilden. Idag har företaget ett GSM-nätverk som täcker 100% av Sveriges befolkning och närmare 75% av landets totala yta.

Telia erbjuder även fast telefoni via antingen PSTN och IP-telefonanslutningar.

TELIA BREDBAND

Många väljer idag att använda samma operatör för tv, internet och telefoni, något Telia erbjuder. Deras bredbandsanslutning är snabb och tillgänglig för en mycket stor del av vår befolkning.

Allente

Allenten är en av Sveriges nyaste och samtidigt mest väletablerade TV-operatörer. Nyast för att företaget lanserades år 2020, och väletablerat då det skapades genom en sammanslagning av Viasat och Canal Digital.

Allente är en förkortning av All Entertainment och är idag en av Nordens största TV-bolag med över 1,2 miljoner kunder.

Telenor

Telenor är mest kända för sina telefonitjänster men har under de senaste åren även etablerat sig som en ledande tv-operatör. Deras Tv-paket Bas består av 17 kanaler, däribland de vanligaste i Sverige samt Discovery och Eurosport, med flera.

Med stöd för streaming och playkanaler kan du själv bestämma när du ska titta på tv. Är du dessutom telefonkund hos Telenor kan använda streaming och play i Sverige och resten av EU utan att förbruka mobildata.

Tele2

Tele2 är en välkänd aktör i Sverige som länge erbjudit marknadsledande mobil- och bredbandstjänster som täcker 99,9% av Sveriges befolkning.

Från och med våren 2021 och en sammanslagning med Comhem erbjuder Tele2 numera också TV-abonnemang och -paket under namnet Tele2 TV

Boxer

Boxer är en välkänd leverantör av digitala tv lösningar i Sverige. Sedan 1999 har företaget spelat en central roll i tv-branschen och fram till 2007 hade Boxer monopol på digital-tv via marknadssändningar.

Än idag förblir Boxers tv-abonnemang ett av de mer populära i landet och med tre varierande tv-paket plus en rad streamingtjänster kan Boxer erbjuda underhållning för alla.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 299 kronor i månaden

Allente logga

När det kommer till TV-operatörer och kanalpaket rekommenderar vi Allente. Hos Allente hittar man ett stort utbud av paket i olika storlekar – för fiber-TV, parabol-TV och streaming. 

Till alla kanalpaket kan välja tillvalspaket för att utöka sin underhållning ytterligare. 

Vanliga frågor och svar om Telia

Telia har två baspaket: Lagom och Stor. Dessa kan man kombinera med en rad tillvalstjänster.

 • Lagom: 25 kanaler, Bland annat: SVT1, SVT2, TV3, TV4, Kanal 5, TV6, TLC, Eurosport 1 och 2, Sportkanalen och ID.
 • Stor: 40+ kanaler. Bland annat: BBC Earth, BBC Brit, History, V Sport Extra och MTV 00s.

Telias kundtjänst kan du ringa på telefonnummer 90 200. De  har öppet:

 • Måndag – fredag: 08-19
 • Lördag: 09-17
 • Söndag och helgdag: stängt

Telia har C More, Viaplay, Britbox, HBO Max, Netflix och Discovery+ i sitt stora utbud. 

Streamingtjänsterna kan man kombinera med kanalpaket på en rad olika sätt. Du hittar några kombinationer högre upp i texten. 

Champions Leauge ser du hos Telia via C More. Du måste välja ett kanalpaket som har tillgång till C Mores sportsändningar för att kunna se alla matcher. 

Högre upp på sidan hittar du information om Telias TV-paket och tilläggstjänster.