tvabonnemang.nu

TV4 Play

TV4 Play kallar sig själva ”hela Sveriges streamingtjänst” - och vi kan förstå varför. TV4 Play samlar ett otroligt stort utbud av innehåll för de flesta målgrupper. Hos TV4 Play hittas många av de mest eftertraktade sportsändningarna, många av de mest omtalade realityserierna, dramaserierna alla snackar om, barnprogrammen barnen längtar efter allra mest - och mycket mer.

Är du intresserad av hur du kan få tillgång till en stor del av den bästa underhållningen i världen? Här hittar du all information om TV4 Play och en recension av tjänsten.

TV4 Play

Varför ska jag välja TV4 Play?

TV4 Play är en streamingtjänst som samlar bred underhållning för många olika målgrupper. Älskar man sport finns det sporträttigheter till många av de mest eftertraktade ligorna och mästerskapen. Älskar man underhållning finns det realityprogram, serier, långfilmer och mycket mer. Till och med barnen hittar sin underhållning i TV4 Play-appen.

TV4 Play kan köpas tillsammans med TV-paket från flera olika leverantörer. Du hittar bland annat TV4 Play som tillvalspaket hos Allente, Boxer, Tele2, Sappa och Telia.

FÖRDELAR MED TV4 Play

NACKDELAR MED TV4 Play

TV4 Play paket

Vi börjar med att titta närmare på de paket som TV4s streamingtjänst har att erbjuda. TV4 Play har nämligen fem olika paket anpassade efter olika målgrupper. Det minsta paketet är helt kostnadsfritt och har ett begränsat innehåll, medan det största paketet innehåller allt TV4 Play har i sin katalog – från sport till underhållningsprogram och nyheter.

 

TV4 Play

Gratis

Standardpaketet från TV4 Play kan man få ta del av helt gratis – det enda som behövs är att man registrerar sig. Paketet ger nyhetssändningar, underhållningsprogram och ett begränsat utbud av långfilmer, TV-serier och dokumentärfilmer. 

Med gratis-paketet får man stå ut med reklamavbrott.

TV4 Play+

59 kr/månad

TV4 Play+ är det minsta betalpaketet i TV4s utbud. Med detta paket får man ta del av TV4s egna linjära kanaler, TV4, Sjuan och TV12, och ett stort utbud av underhållningsinnehåll, barnprogram och långfilm, TV-serier och annat.

Precis om gratispaketet får man stå ut med reklamavbrott med TV Play+, men inte om man tittar på barnprogram. 

TV4 Play+ Utan reklam

149 kr/månad

TV4 Play+ Utan reklam ger, precis som namnet antyder, tillgång till TV4 Play helt utan reklamavbrott. Paketet innehåller alla filmer, TV-serier och dokumentärer som finns i TV4s utbud, och dessutom serier från BritBox, realityserier från Hayu och nio linjära kanaler.

Detta paket passar den som är intresserad av all underhållning – men gärna skippar sporten. Kanaler som ingår är bland annat TV4, Fakta, Guld,  Film, Stars, Hits, Sjuan, TV12, SF-kanalen och Köket. 

TV4 Play+ Sport

399 kr/månad

TV4 Play äger många av de mest eftertraktade sporträttigheterna. Med paketet TV4 Play+ Sport får man tillgång till en stor del av dessa sändningar – men inte riktigt alla. Man får dessutom tillgång till alla underhållningsprogram, all reality och 13 linjära kanaler. Man får även tillgång till sportkanalerna Sportkanalen, TV4 Fotboll, TV4 Tennis, TV4 Motor och Sport.

Sporträttigheter: Allsvenskan & Superettan från Max, Champions League, LaLiga, Svenska Cupen, NFL.

TV4 Play+ Sport Total

549 kronor i månaden

För den som vill njuta av all sport och all underhållning TV4 Play har finns paketet TV4 Play+ Sport Total. Med detta paket får man ta del av hela TV4s utbud av underhållningsprogram, långfilmer, TV-serier, nyhetssändningar och alla sportsändningar.

Sporträttigheter: SHL, Allsvenskan & Superettan från Max, Champions League, SerieA, LaLiga, European Qualifiers,  Svenska Cupen,  NFL och NBA.

TV4 Play sport

TV4 Play har två olika sportpaket där de erbjuder många av de mest eftertraktade sporträttigheterna. Hos TV4 Play kan man till exempel få tillgång till alla matcher i Allsvenskan och Superettan från Max, alla matcher i LaLiga, och alla matcher från Hockeyallsvenskan. 

Utöver detta har TV4 Play upp till 10 renodlade sportkanaler. Bland dessa finns Sportkanalen, TV4 Play. Fotboll, TV4 Play Hockey, TV4 Play Tennis, TV4 Play Motor, Sport och fyra olika live-kanaler. 

TV4 Plays sportkanaler finns hos flera TV-leverantörer, bland annat:

FOTBOLL

Kanalen TV4 Play Fotboll bjuder  på några av de bästa fotbollsmatcherna i världen. Tillsammans med Max erbjuder TV4 Play live-macther med vassa kommentatorer från de bästa ligorna i världen och alla landskamper med svenska herrlandslaget.

HOCKEY

TV4 Play Hockey erbjuder den bästa svenska hockeyn. Se matcher från ligorna:

TV4 Play gratis

En tjänst som TV4 har erbjudit väldigt länge, och fortsätter att erbjuda, är möjligheten att ta del av en del av streamingtjänstens innehåll helt gratis. Grundpaketet hos TV4, som bara heter TV4 Play, kostar ingenting. Det enda som krävs är att man registrerar sitt konto.

För att registrera ett konto besöker man TV4s hemsida och klickar på Våra paket. Under det första paketet trycker man på Skaffa nu och skapar ett konto. 

Har man gratispaketet visas reklamavbrott innan och under program man tittar på.

TV4 Play utbud TV-kanaler

TV4 Play har ett varierande utbud av TV-kanaler beroende på vilket TV-paket man väljer. Deras minsta betalpaket bjuder endast på TV4s egna kanaler, TV4, Sjuan och TV12. När man väljer något av de större paketen kan man även få tillgång till kanaler från TV4 med fokus på olika typer av underhållning eller olika typer av sporter. 

Skaffa TV-abonnemang från TV4 Play

TV4 Play är en omfattande streamingtjänst – men den saknar ett stort utbud av TV-kanaler (förutom TV4s egna) och ett film- och serieutbud i världsklass. Om man vill få tillgång till detta behövs ett riktigt TV-paket.

Många TV-leverantörer erbjuder TV4 Play som tilläggstjänst. Allente, Telenor, Telia och Boxer är några TV-operatörer som erbjuder detta. För att få en fullfjädrad TV-upplevelser rekommenderar vi att man kombinerar TV4 Play med ett TV-paket med de TV-kanaler man är intresserad av. 

TV-leverantörer som erbjuder TV4 Play:

Hur många enheter kan se TV4 Play samtidigt?

TV4 Play är en streamingtjänst som inte tillåter kontodelning. I praktiken innebär det att endast två enheter kan titta på TV4 Play samtidigt – men endast en enhet kan titta på en sportsändning samtidigt. Visas en match från LaLiga kan alltså bara en enhet visa den matchen om man är inloggad på samma TV4 Play-konto. Det går dock bra att se två olika sportsändningar på två olika enheter. Vill man se en match från LaLiga på sin TV samtidigt som man streamar en tennismatch från WTA på sin surfplatta går detta alltså utmärkt. 

TV4 Play har valt att begränsa sina kunders konton på detta sätt för att begränsa kontodelning i största möjliga mån. Detta eftersom de investerat mycket pengar i sina sporträttigheter.

Installera TV4 Play-appen

Ett praktiskt sätt att ta del av innehållet TV4 Play erbjuder är genom TV4 Play-appen. Appen finns att ladda ner till iOS-enheter, Android-enheter, Apple TV, Android TV,  Samsung Smart TV, LG Smart TV och Firestick. 

Appen laddas ner hos respektive app-butik, App Store för Apple-enheter och Google Play Store för Android-enheter. 

När du har laddat ner appen loggar du in med dina inloggningsuppgifter från TV4 Play.

TV4 Play kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med TV4 Plays kundtjänst? Då finns det en ett par olika kontaktvägar. I första hand hänvisas man till TV4 Plays supportcenter. Där finns svar på de vanligaste frågorna och utförliga guider om man skulle stöta på något problem eller behöver hjälp med inloggning, installation av app, byta av TV-paket eller något annat.

Vill du prata med kundtjänst erbjuds följande kontaktmetod:

  • Telefon: 0772-12 44 44

Kundtjänsten är öppen alla dagar mellan 15:00 och 20:00.

Vad kostar TV4 Play?

TV4 Play finns att tillgå helt gratis, men då med ett begränsat innehåll och reklamavbrott. Vill man få tillgång till mer av TV4 Plays utbud finns flera olika betalpaket att välja på. Prismässigt ligger paketen på från 59 kr/mån upp till 549 kr/månad. 

Att köpa TV4 Play som tilläggspaket hos en TV-leverantör kan spara många hundralappar i månaden – läs mer under respektive TV-leverantör. 

Vanliga frågor och svar om TV4 Play

Totalt erbjuder TV4 Play 18 TV-kanaler. Det är endast TV4s egna TV-kanaler som TV4, TV4 Fotboll, TV4 Hockey, TV4 Tennis, Sjuan, TV12, TV4 Fakta, TV4 Film och SF-kanalen som erbjuds. Vill man ha ett bredare utbud av TV-kanaler rekommenderar vi att man kombinerar TV4 Play med ett TV-abonnemang.

TV4 Plays paket har ingen uppsägningstid, men kan ha bindningstid beroende på vilka villkor som gäller när man beställer sitt paket. För att se sin eventuella bindningstid loggar man in på sitt konto på TV4plays hemsida.

Ja, TV4 Play erbjuder ett gratispaket. För att få tillgång till innehållet i paketet behöver man registrera ett TV4 Play-konto. Gratispaketet innehåller begränsad underhållning med reklamavbrott.

Om man har en Smart TV från till exempel Samsung eller LG kan man ladda ner TV4 Play-appen direkt till sin TV. Man kan även streama TV4 Play via en Chromecast, Apple TV, Android TV eller från en dator med HDMI-sladd. 

TV4 Play-appen finns även att ladda ner till smartphones och surfplattor.