tvabonnemang.nu

Disney Plus

Disney Plus, eller Disney+ som det egentligen heter, är Disneys egen streamingtjänst. Som du säkert känner till har Disney, genom flera stora uppköp och samarbeten, utvecklats från att vara störst inom animerat till att bli en av de största TV-produktionsbolagen i världen. Numera äger de bland annat Pixar, Marvel, National Geographic, 2Oth Century Studios, hela Star Wars-serien och mycket mer.

Det innebär så klart också att Disney Plus är en enastående streamingtjänst med filmer och serier för alla åldrar och smaker. Föga förvånande har streamingtjänsten på kort tid blivit en av de mest populära i Europa, vilket är anledningen till att vi valt att skapa denna heltäckande recension.

I följande artikel varierar vi användandet av stavningen Disney Plus och Disney+. Men var medvetna om att det är samma tjänst som vi pratar om.

Disney+ streamingtjänst

FÖRDELAR MED DISNEY PLUS

NACKDELAR MED DISNEY PLUS

Disney Plus pris – hur mycket kostar Disney plus?

Vi inleder med det viktigaste och tar en titt på vad en Disney-prenumeration kostar. I likhet med andra streamingtjänster, däribland HBO Max och Netflix, är Disneys utbud enkelt och lätt att förstå sig på. Du har nämligen bara tre olika val att välja mellan när du tecknar ett Disney-abonnemang: Standard med reklam, Standard och Premium. Dessa abonnemang kan man välja om man vill betala månadsvis eller årsvis.  

DISNEY+ STANDARD MED REKLAM

59 kronor i månaden

Väljer du Disney Standard med reklam får du tillgång till allt innehåll på Disney+, men med avbrott för reklam. Med denna prenumeration har man heller inte möjlighet att ladda ner filmer och serier för att titta offline. Upp till två enheter kan titta på filmer och serier från Disney+ samtidigt. 

DISNEY+ STANDARD

89 kronor i månaden (890 kronor per år)

Om man vill slippa reklam ska man istället välja Disney+ Standard eller Disney+ Premium. Standard ger innehåll i 1080p Full HD helt utan avbrott för reklam (men trailers kan förekomma). Man kan strömma på upp till två enheter samtidigt och man har möjlighet att ladda ner filmer och serier för att titta när man inte har tillgång till internet. 

Detta abonnemang har man även möjlighet att betala årsvis för en rabatterad kostnad. Kostnaden för Disney Plus årsabonnemang är 890 kronor per år (74,1 kronor i månaden). Det innebär att du sparar upp till 15% på att teckna ett årsbundet abonnemang jämfört med ett månadsabonnemang.

DISNEY+ PREMIUM

119 kronor i månaden (1 190 kronor per år)

Disney+ Premium erbjuder samma reklamera innehåll som Standard, men med bättre upplösning – 4K UHD och HDR. När det kommer till ljud har man med Premium stöd för Dolby Atmos. Med Premium kan upp till fyra enheter strömma innehåll samtidigt. 

Precis som standard så är det möjligt att betala Premium årsvis – och få rabatt. För 1 190 kronor om året kan man prenumerera på Disneys bästa upplösning. 

Disney Plus utbud

Som sagt har Disney under de senaste åren vuxit till sig och spelar numera i en liga med de riktigt stora TV-bolagen i USA och världen. Idag har Disney+ närmare 150 miljoner prenumeranter världen över, och de växer ständigt.

Fast det är inte antalet betalande kunder som är mest imponerande utan Disneys fantastiska utbud av underhållning. För att ge dig en bättre uppfattning om vad du får tillgång till med ett abonnemang har vi samlat en del av de största produktionerna här nedan.

Disney+ Filmer

Naturligtvis får du tillgång till all original underhållning som Disney skapat över åren. Från klassiska tecknade filmer såsom Snövit till storproduktioner såsom Pirates of the Caribbean och även de senaste live-versionerna av klassiker som Mulan, Maleficent och Aladdin. Man har dessutom köpt hela Pixar vilket betyder att du även kan titta på Toy Story, Hitta Nemo, etc.

Det vi anser vara Disneys trumfkort är dock att man äger rättigheterna till alla Marvel och Star Wars filmer. Du kan alltså se 90% av alla stora superhjältefilmer som släppts på senaste och alla från sci-fi världen som skapades av George Lucas.

Som om inte det var nog hittar du ett stort antal prisbelönta dokumentärer på Disney+, däribland Free Solo, the Rescue och Before the Flood; detta tack vare att man också äger National Geographic.

Disney+ Serie

Under de senaste åren har Disney också byggt på sitt sortiment med riktigt bra serier – dels egenproducerade men även stora serier från andra produktionsbolag. Således kan du titta på Criminal Minds, Prison Break, the Walking Dead, the Bear och Grey’s Anatomy via ditt Disney-abonnemang.

Kombinera Disney+ med ett TV-abonnemang

Vi – och de flesta i branschen – anser att det inte finns ett perfekt TV-paket eller en perfekt streamingtjänst. Därför behöver man i de allra flesta fallen kombinera ett TV-abonnemang med en eller kanske till och med två streamingtjänster. Och Disney är inget undantag.

Med det sagt har Disney inga direkta samarbeten med de stora TV-leverantörerna i Sverige. Du kan alltså inte teckna ett tv-abonnemang och få Disney+ på köpet, något du kan med bland annat HBO Max och Viaplay.

Istället behöver du hitta ett av de bästa tv-abonnemangen och sen köpa till Disney+ som en enskild extratjänst.

Disney Plus logga in & Disney konto

Du kan streama filmer och serier från Disney Plus på de allra flesta enheter idag, från mobila enheter och datorer till din Smart eller Apple TV. Vidare kan du skapa 7 olika profiler på samma konto så att alla i familjen kan ha en egen profil med personliga rekommendationer. Det går alltså att logga in på Disney Plus från den enhet som man vill använda, vare sig det är TV:n eller en mobiltelefon.

Det finns dock ett par begränsningar. Du kan till exempel endast streama på två olika enheter samtidigt; man kan alltså inte använda alla sju profiler på en och samma gång. 

Disney Plus erbjudanden

Disney Plus är överlag en väldigt prisvärd tjänst som till och med är billigare än många andra streamingtjänster på marknaden idag. Därför har de heller inte lagt så stort fokus på att ha erbjudanden och rabatter för sina kunder.

Som vi redan diskuterat kan man spara upp till 15% genom att teckna ett årsabonnemang och betala för 12 månader vid ett tillfälle.

Disney Plus gratis månad

Disney är inte av de de streamingtjänster som låter sina kunder testa på en prenumeration gratis under en begränsad tid.

Däremot kan du – eftersom du inte har bindningstid – teckna ett månadsabonnemang för 59 kronor, och om du inte gillar tjänsten säger du helt enkelt upp abonnemanget och slipper betala för fler månader.

Disney+ kundtjänst och support

Har du läst någon av våra andra recensioner så vet du hur viktigt vi tycker att det är med bra kundtjänst. När man handskas med virtuella tjänster, olika konton och enheter finns risken att problem uppstår och då vill man kunna få hjälp så fort som möjligt. Därför ser vi alltid till att kontakta de aktörer som vi granskar och utvärdera supporten vi erbjuds.

När det kommer till Disney så finns det flera olika sätt att få hjälp på. Det första och snabbaste är deras Hjälpcenter där man samlat vanliga frågor med svar och en praktisk sökfunktion. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där kan du kontakta Disney mellan 09:00 och 20:00 sju dagar i veckan.

Disney Plus kontaktuppgifter:

  • Livechatt – Disney har en chatt på sin hemsida där du kan nå kundtjänsten snabbt och enkelt. Tjänsten är tillgänglig på både svenska och engelska.
  • Telefon – ring till +46 844 688556 för att snabbt komma i kontakt med kundtjänst över telefon.
  • Sociala medier – det går även att kontakta Disney+ via deras sociala medier, däribland Facebook och Twitter.

Avsluta Disney Plus

En av de många fördelarna med att prenumerera på en streamingtjänst jämfört med att teckna ett långt tv-abonnemang är att du kan undvika bindnings- och uppsägningstider. Båda dina Disney abonnemang kan du avsluta precis när du vill.

Detta gör du genom att logga in på ditt konto, gå till inställningar och avsluta Disney plus.

Har du ett månadsabonnemang så avslutas abonnemanget direkt men du kan använda tjänsten fram tills nästa faktureringsperiod. Har du alltså nyss betalat för en månad kan du njuta av resterande dagar innan abonnemanget avslutas.

Väljer du istället att betala för ett årsabonnemang så har du ingen bindningstid, men dett abonnemang kommer att fortsätta tills de 12 månader du redan har betalat för passerar. Således kan du inte få tillbaka pengar för månader som du redan betalat för.

Vanliga frågor och svar om Disney+

Disney+ kostar från 59 kronor i månaden om man väljer att betala månadsvis och väljer prenumerationen med reklam. Väljer man årsabonnemang kostar det från 890 kronor om året – då utan reklam. Ett standard-abonnemang kostar 89 kronor i månaden utan reklam. Ett premium-abonnemang kostar 119 kronor i månaden.  

Nej, Disney+ erbjuder tyvärr inga gratisperioder eller prenumerationspaket som är gratis. Om man vill ha tillgång till filmerna, serierna och dokumentärerna på Disney+ måste man prenumerera. Det kostar från 59 kronor i månaden eller 890 kronor om året. 

Disney+ har inga linjära kanaler utan endast streamat innehåll. I biblioteket finns massor av filmer och serier från Disney, men även innehåll från Pixlar, Marvel, Star Wars, Star och National Geographic. Det är en streamingtjänst för alla åldrar. 

Upp till två enheter kan strömma innehåll från Disney+ på samma gång om man har ett standard-abonnemang. Med ett premium-abonnemang kan upp till fyra enheter strömma samtidigt. Man kan dessutom göra olika profiler vilket gör det enkelt för varje familjemedlem att hålla koll på sina egna filmer och serier.  

Disney+ når man bland annat via sin webbläsare, iOS-appen, Android-appen, Apple TV, Chromecast, Smart  TV,  Amazon Fire TV, Xbox, Playstation, HDMI-sladd och Airplay.