tvabonnemang.nu

Disney Plus

Disney Plus, eller Disney+ som det egentligen heter, är Disneys egen streamingtjänst. Som du säkert känner till har Disney, genom flera stora uppköp och samarbeten, utvecklats från att vara störst inom animerat till att bli en av de största TV-produktionsbolagen i världen. Numera äger de bland annat Pixar, Marvel, National Geographic, 2Oth Century Studios, hela Star Wars-serien och mycket mer.

Det innebär så klart också att Disney Plus är en enastående streamingtjänst med filmer och serier för alla åldrar och smaker. Föga förvånande har streamingtjänsten på kort tid blivit en av de mest populära i Europa, vilket är anledningen till att vi valt att skapa denna heltäckande recension.

I följande artikel varierar vi användandet av stavningen Disney Plus och Disney+. Men var medvetna om att det är samma tjänst som vi pratar om.

Disney+ streamingtjänst

FÖRDELAR MED DISNEY PLUS

NACKDELAR MED DISNEY PLUS

Disney Plus pris – hur mycket kostar Disney plus?

Vi inleder med det viktigaste och tar en titt på vad en Disney-prenumeration kostar. I likhet med andra streamingtjänster, däribland HBO Max och Netflix, är Disneys utbud enkelt och lätt att förstå sig på. Du har nämligen bara två olika val att välja mellan när du tecknar ett Disney-abonnemang: antingen betalar du varje månad eller så betalar du för ett helt år och får på så sätt en ganska generös rabatt.

DISNEY+ MÅNADSABONNEMANG

74 kronor i månaden (890 kronor per år)

Väljer du Disney månadsabonnemang så tecknar du ett abonnemang som löper från månad till månad utan bindningstid. Du betalar helt enkelt för tjänsten en gång i månaden men kan avsluta prenumerationen när du vill utan villkor eller krav du måste uppfylla.

Kostnaden för Disney Plus månadsabonnemang är 89 kronor i månaden, eller totalt 1068 kronor per år.

DISNEY+ ÅRSABONNEMANG

89 kronor i månaden (1 068 kronor per år)

Om du är övertygad om att du kommer gilla utbudet filmer och serier som Disney erbjuder kan du istället teckna ett abonnemang med 12-månaders bindningstid. Du betalar då för hela året på en gång och kan sen använda tjänsten fritt under 12 månader framöver.

Kostnaden för Disney Plus årsabonnemang är 890 kronor per år (74,1 kronor i månaden). Det innebär att du sparar upp till 15% på att teckna ett årsbundet abonnemang jämfört med ett månadsabonnemang.

Disney Plus utbud

Som sagt har Disney under de senaste åren vuxit till sig och spelar numera i en liga med de riktigt stora TV-bolagen i USA och världen. Idag har Disney+ närmare 120 miljoner prenumeranter världen över, och de växer ständigt.

Fast det är inte antalet betalande kunder som är mest imponerande utan Disneys fantastiska utbud underhållning. För att ge dig en bättre uppfattning om vad du får tillgång till med ett abonnemang har vi samlat en del av de största produktionerna här nedan.

Disney+ Filmer

Naturligtvis får du tillgång till all original underhållning som Disney skapat över åren. Från klassiska tecknade filmer såsom Snövit till storproduktioner såsom Pirates of the Caribbean och även de senaste live-versionerna av klassiker som Mulan, Maleficent och Alladin. Man har dessutom köpt hela Pixar vilket betyder att du även kan titta på Toy Story, Hitta Nemo, etc.

Det vi anser vara Disneys trumfkort är dock att man äger rättigheterna till alla Marvel och Star Wars filmer. Du kan alltså se 90% av alla stora superhjältefilmer som släppts på senaste och alla från sci-fi världen som skapades av George Lucas.

Som om inte det var nog hittar du ett stort antal prisbelönta dokumentärer på Disney+, däribland Free Solo, the Rescue och Before the Flood; detta tack vare att man också äger National Geographic.

Disney+ Serie

Under de senaste åren har Disney också byggt på sitt sortiment med riktigt bra serier – dels egenproducerade men även stora serier från andra produktionsbolag. Således kan du titta på Criminal Minds, Prison Break, the Walking Dead och Grey’s Anatomy via ditt Disney abonnemang.

Observera dock att serier aldrig har varit Disneys fokus utan att det mesta värdet hittas bland Disneyfilmerna som erbjuds.

Kombinera Disney+ med ett TV-abonnemang

Vi – och de flesta i branschen – anser att det inte finns ett perfekt TV-paket eller en perfekt streamingtjänst. Därför behöver man i de allra flesta fallen kombinera ett TV-abonnemang med en eller kanske till och med två streamingtjänster. Och Disney är inget undantag.

Med det sagt har Disney inga direkta samarbeten med de stora TV-leverantörerna i Sverige. Du kan alltså inte teckna ett tv-abonnemang och få Disney+ på köpet, något du kan med bland annat HBO Max och Viaplay.

Istället behöver du hitta ett av de bästa tv-abonnemangen och sen köpa till Disney+ som en enskild extratjänst.

Disney Plus logga in & Disney konto

Du kan streama filmer och serier från Disney Plus på de allra flesta enheter idag, från mobila enheter och datorer till din Smart eller Apple TV. Vidare kan du skapa 7 olika profiler på samma konto så att alla i familjen kan ha en egen profil med personliga rekommendationer. Det går alltså att logga in på Disney Plus från den enhet som man vill använda, vare sig det är TV:n eller en mobiltelefon.

Det finns dock ett par begränsningar. Du kan till exempel endast streama på fyra olika enheter samtidigt; man kan alltså inte använda alla sju profiler på en och samma gång. Jämfört med andra streamingtjänster är detta väldigt generöst då många begränsar antalet profiler till en och samtidiga enheter till två eller högst tre stycken.

Disney GroupWatch

Disney+ har utvecklat en helt unik tjänst som de kallar Disney Plus GroupWatch. Tjänsten låter dig njuta av valfri film eller serier tillsammans med nära och kära, även om de inte befinner sig i samma rum eller ens i samma stad.

Du bjuder helt enkelt in de du vill titta tillsammans med till en GroupWatch och därefter kan ni njuta av samma underhållning helt virtuellt.

För att använda GroupWatch måste alla deltagare ha ett konto hos Disney Plus och befinna sig i samma land.

Disney Plus erbjudanden

Disney Plus är överlag en väldigt prisvärd tjänst som till och med är billigare än många andra streamingtjänster på marknaden idag. Därför har de heller inte lagt så stort fokus på att ha erbjudanden och rabatter för sina kunder.

Som vi redan diskuterat kan man spara upp till 15% genom att teckna ett årsabonnemang och betala för 12 månader vid ett tillfälle.

Disney Plus gratis månad

I dagsläget låter Disney inte sina kunder testa på en prenumeration gratis. Det finns ett par streamingtjänster så gör det, men inte Disney.

Däremot kan du – eftersom du inte har bindningstid – teckna ett månadsabonnemang för 89 kronor, och om du inte gillar tjänsten säger du helt enkelt upp abonnemanget och slipper betala för fler månader.

Disney+ kundtjänst och support

Har du läst någon av våra andra recensioner så vet du hur viktigt vi tycker att det är med bra kundtjänst. När man handskas med virtuella tjänster, olika konton och enheter finns risken att problem uppstår och då vill man kunna få hjälp så fort som möjligt. Därför ser vi alltid till att kontakta de aktörer som vi granskar och utvärdera supporten vi erbjuds.

När det kommer till Disney så finns det flera olika sätt att få hjälp på. Det första och snabbaste är deras Hjälpcenter där man samlat vanliga frågor med svar och en praktisk sökfunktion. Skulle du inte hitta svaret på din fråga där kan du kontakta Disney mellan 07.00 och 21.00 sju dagar i veckan.

Disney Plus kontaktuppgifter:

  • Livechatt – Disney har en chatt på sin hemsida där du kan nå kundtjänsten snabbt och enkelt. Tjänsten är tillgänglig på både svenska och engelska.
  • Telefon – ring till +46 844 688556 för att snabbt komma i kontakt med kundtjänst över telefon.
  • Sociala medier – det går även att kontakta Disney+ via deras sociala medier, däribland Facebook och Twitter.

Avsluta Disney Plus

En av de många fördelarna med att prenumerera på en streamingtjänst jämfört med att teckna ett långt tv-abonnemang är att du kan undvika bindnings- och uppsägningstider. Båda dina Disney abonnemang kan du avsluta precis när du vill.

Detta gör du genom att logga in på ditt konto, gå till inställningar och avsluta Disney plus.

Har du ett månadsabonnemang så avslutas abonnemanget direkt men du kan använda tjänsten fram tills nästa faktureringsperiod. Har du alltså nyss betalat för en månad kan du njuta av resterande dagar innan abonnemanget avslutas.

Väljer du istället att betala för ett årsabonnemang så har du en bindningstid på 12 månader. Det betyder att du kan säga upp avtalet precis när du vill men du kommer fortsätta ha tillgång till tjänsten fram tills de 12 månaderna du betalat för är över. Således kan du inte få tillbaka pengar för månader som du redan betalat för.

Vanliga frågor och svar om Disney+

Disney+ kostar 89 kronor i månaden om man väljer att betala månadsvis och 890 kronor om året om man väljer att betala årsvis. Man. får alltså två månader gratis om man väljer årsbetalning. 

Nej, Disney+ erbjuder tyvärr inga gratisperioder eller prenumerationspaket som är gratis. Om man vill ha tillgång till filmerna, serierna och dokumentärerna på Disney+ måste man prenumerera. Det kostar 89 kronor i månaden eller 890 kronor om året. 

Disney+ har inga linjära kanaler utan endast streamat innehåll. I biblioteket finns massor av filmer och serier från Disney, men även innehåll från Pixlar, Marvel, Star Wars, Star och National Geographic. Det är en streamingtjänst för alla åldrar. 

Upp till fyra enheter kan strömma innehåll från Disney+ på samma gång. Man ka n dessutom göra olika profiler vilket gör det enkelt för varje familjemedlem att hålla koll på sina egna filmer och serier.  

Disney+ når man bland annat via sin webbläsare, iOS-appen, Android-appen, Apple TV, Chromecast, Smart  TV,  Amazon Fire TV, Xbox, Playstation, HDMI-sladd och Airplay.