tvabonnemang.nu

Billigaste TV-abonnemangen 2022

Letar du efter ett billigt tv-abonnemang så har du tur. Det finns nämligen flera billiga tv-abonnemang att välja mellan och idag är de billigare än någonsin. Naturligtvis innebär också det billiga priset att kanalutbudet är begränsat, men om nöjer dig med de mest populära svenska kanalerna så passar de billigaste tv abonnemangen perfekt.

Det mest prisvärda TV-paketet

Telenors logga

Telenor TV Bas

Paketet innehåller ett grundläggande utbud med 19 olika tv-kanaler, däribland de svenska kanalerna från 1 till 10, SVT Barn, Discovery och Eurosport. Du får även tillgång till playtjänsten Telenor stream där du kan titta på serier, filmer och en rad svenska och internationella tv-program.

just nu!
199 SEK/mån i 12 mån

TELENOR BAS

249 kronor i månaden (just nu 199 kr/mån första 12 mån).

Med Telenors mest grundläggande och billigaste TV-paket får du närmare 20 tv-kanaler inklusive det svenska grundutbudet, Eurosport, med mera. Dessutom får du ett konto med streaming- och playtjänsten Telenor Stream. Bäst av allt är dock att abonnemanget inte har någon bindningstid (gäller ej erbjudande för 12 månader).

BOXER TV STANDARD

299 kr/mån (149 kr första 12 månader)

Boxers grundpaket är bättre än många av sina konkurrenter. Med TV Standard får du nämligen tillgång till 25+ tv-kanaler och streamingtjänster med tillgång till ett enormt underhållningsutbud. Du får även Tele2 Play och Viaplay Film & Serier.

OWNIT BAS

199 kronor i månaden

Ett enkelt paket som passar för de flesta, främst de som inte tittar så mycket på TV utan nöjer sig med cirka 18 kanaler. Förutom det får du också tillgång till en ganska bra Playtjänst. Tänk på att Ownit främst är ledande inom bredband, därför kan det vara smart att kombinera de två tjänsterna,

TELE2 STANDARD

299 kronor i månaden (just nu 249 kr de första 12 månaderna)

Tele2:s grundpaket kallas TV Standard och är ett ganska bra standardpaket där du får tillgång till de allra populäraste kanalerna. Gräddet på moset är dock att du också får Tele2 Play och Viaplay Film & Serier för riktigt bra streamingmöjligheter,

ALLENTE BASIC

Pris: 299 kr/mån

Ett mindre TV-paket för dig som framför allt vill titta på TV som du är van vid såsom SVT1, SVT2, Kanal 5, Kunskapskanalen. Alla kanaler som ingår i paketet finns även som playkanaler via Viaplay.

TELIA LAGOM

299 kr/mån (199 kr första 12 månaderna)

Få närmare 25 kanaler, tillgång till Sveriges största filmbutik och en Playtjänst från Sveriges ledande telefon-, bredband,- och TV-leverantör. Väljer du rabattpriset binder du dig till 12 månader, annars kan du teckna ett abonnemang utan bindningstid.

OBS! För att sänka dina fasta månadskostnader ytterligare bör du, förutom att hitta det billigaste tv-abonnemanget, sänka andra utgifter. Det finns så klart många sätt att göra detta på och vissa är mer effektiva än andra, däribland att hitta billigaste elbolaget just nu.

Streaming är ett billigare alternativ

Om ditt mål är att få tv-underhållning för ett så billigt pris som möjligt så är de billigaste tv-abonnemangen inte nödvändigtvis det bästa alternativet. Streamingtjänster är nämligen oftast billigare och har betydligt större utbud än de playtjänster som ingår i baspaketen. Dessutom är SVTPlay redan gratis för alla i Sverige så deras kompletta utbud har du redan tillgång till.

Det innebär däremot att du inte kommer kunna titta på traditionell tv och “zappa” mellan kanalerna. Å andra sidan anses det fenomenet redan vara på väg att dö ut till fördel för streaming.

Du kan läsa mer om de bästa streamingtjänsterna i vår omfattande introduktion till streaming i Sverige.

Nackdelar med de billigaste tv-abonnemangen

Precis som med mycket här i livet är inte billigast alltid bäst och de billigaste tv-abonnemangen är inte ett undantag. Visst kan man nöja sig med ett begränsat antal kanaler, men för en hundralapp extra i månaden kan man ofta komplettera sitt billiga tv-abonnemang med förstklassig tv-underhållning.

Med de billigaste tv-abonnemangen kan du inte heller förvänta dig tillgång till streamingtjänster som Viaplay och HBO Nordic, något som ingår i de flesta andra tv-paketen.

Vår poäng är att du bör överväga om du verkligen vill ha det billigaste tv-abonnemanget eller om du vill ha det bästa tv-abonnemanget för just dig. I följande guide har vi granskat och jämfört alla tv-abonnemang så att du snabbt kan hitta ett som passar dig.