Billigaste tv abonnemangen

Billigaste TV-abonnemangen 2024

Letar du efter ett billigt tv-abonnemang så har du tur. Det finns nämligen flera billiga tv-abonnemang att välja mellan och idag är de billigare än någonsin. Naturligtvis innebär också det billiga priset att kanalutbudet är begränsat, men om nöjer dig med de mest populära svenska kanalerna så passar de billigaste tv abonnemangen perfekt.

Det mest prisvärda TV-paketet

Telenors logga

Telenor TV Bas

Paketet innehåller ett grundläggande utbud med 18 olika tv-kanaler, däribland de svenska kanalerna från 1 till 10, SVT Barn, Discovery och Eurosport.Du får även tillgång till playtjänsten Telenor stream där du kan titta på serier, filmer och en rad svenska och internationella tv-program.

just nu!
149 SEK/mån i 12 mån

TELENOR BAS

299 kronor i månaden (just nu 149 kr/mån första 12 mån).

Med Telenors mest grundläggande och billigaste TV-paket får du 18 tv-kanaler inklusive det svenska grundutbudet, Eurosport, med mera. Dessutom får du ett konto med streaming- och playtjänsten Telenor Stream. Bäst av allt är dock att abonnemanget inte har någon bindningstid (gäller ej erbjudande för 12 månader).

BOXER TV STANDARD

329 kr/mån (219 kr första 12 månader)

Boxers grundpaket är bättre än många av sina konkurrenter. Med TV Standard får du nämligen tillgång till 24+ tv-kanaler och streamingtjänster med tillgång till ett enormt underhållningsutbud. Du får även Tele2 Play och Viaplay Film & Serier.

OWNIT BAS

299 kronor i månaden

Ett enkelt paket som passar för de flesta, främst de som inte tittar så mycket på TV utan nöjer sig med cirka 18 kanaler. Förutom det får du också tillgång till en ganska bra Playtjänst. Tänk på att Ownit främst är ledande inom bredband, därför kan det vara smart att kombinera de två tjänsterna,

TELE2 STANDARD

329 kronor i månaden (just nu 219 kr de första 12 månaderna)

Tele2:s grundpaket kallas TV Standard och är ett ganska bra standardpaket där du får tillgång till de allra populäraste kanalerna. Gräddet på moset är dock att du också får Tele2 Play och Viaplay Film & Serier för riktigt bra streamingmöjligheter,

ALLENTE BASIC

319 kronor i månaden (just nu 0 kr första månaden)

Ett mindre TV-paket för dig som framför allt vill titta på TV som du är van vid såsom SVT1, SVT2, Kanal 5, Kunskapskanalen. Med Allente-appen kan man få tillgång till alla sina kanaler inom EU.

TELIA MELLAN

349 kr/mån (249 kr första 12 månaderna)

Få 26 kanaler, tillgång till Sveriges största filmbutik och en Playtjänst från Sveriges ledande telefon-, bredband,- och TV-leverantör. Om du har mobil-abonnemang eller bredband hos Telia kand u få rabatt på ditt TV-paket.

Streaming är ett billigare alternativ

Om ditt mål är att få tv-underhållning för ett så billigt pris som möjligt så är de billigaste tv-abonnemangen inte nödvändigtvis det bästa alternativet. Streamingtjänster är nämligen oftast billigare och har betydligt större utbud än de playtjänster som ingår i baspaketen. Dessutom är SVT Play redan gratis för alla i Sverige så deras kompletta utbud har du redan tillgång till.

Det innebär däremot att du inte kommer kunna titta på traditionell tv och “zappa” mellan kanalerna. Å andra sidan anses det fenomenet redan vara på väg att dö ut till fördel för streaming.

Du kan läsa mer om de bästa streamingtjänsterna i vår omfattande introduktion till streaming i Sverige.

Nackdelar med de billigaste tv-abonnemangen

Precis som med mycket här i livet är inte billigast alltid bäst och de billigaste tv-abonnemangen är inte ett undantag. Visst kan man nöja sig med ett begränsat antal kanaler, men för en hundralapp extra i månaden kan man ofta komplettera sitt billiga tv-abonnemang med förstklassig tv-underhållning.

Med de billigaste tv-abonnemangen kan du inte heller förvänta dig tillgång till streamingtjänster som Viaplay och Max, något som ingår i de flesta andra tv-paketen.

Vår poäng är att du bör överväga om du verkligen vill ha det billigaste tv-abonnemanget eller om du vill ha det bästa tv-abonnemanget för just dig. I följande guide har vi granskat och jämfört alla tv-abonnemang så att du snabbt kan hitta ett som passar dig.

Vanliga frågor och svar om billigaste TV-abonnemang

Det absolut billigaste TV-abonnemanget är Telenor Bas som endast kostar 149 kronor i månaden under de första 12 månaderna. Därefter kommer Boxer Standard och Tele2 Standard som kostar 219 kronor i månaden under det första året. Viktigt att notera är att dessa abonnemang höjs till 299 kronor i månaden för Telenor Bas, och 329 kronor i månaden för Boxer och Tele2 Standard efter det första året. Även Ownit Bas bör nämnas på denna listan eftersom det kostar 299 kronor i månaden.  

Nej, det. finns inga TV-abonnemang som är helt gratis. Det finns dock kanaler som man kan komma åt gratis via det fria marknätet. Det gäller till exempel alla kanaler från SVT och TV4. För att kunna se de fria kanalerna behöver man en TV-antenn och en digital-TV-box. Läs mer om gratis TV-kanaler här

Ja, i många fall är det billigare att välja en streamingtjänst istället för ett kanalpaket hos en TV-leverantör. Viktigt att tänka på är dock att utbudet är olika – i ett kanalpaket ingår i första hand linjära kanaler som man kan se direkt i sin  TV. Väljer man en streamingtjänst får man tillgång till strömmat material on demand och eventuellt linjära kanaler, men det beror på vilken tjänst man väljer. Läs mer om streamingtjänster här. På sidan har vi även en lista på streamingtjänster som är helt gratis. 

Huruvida det billigaste TV-abonnemanget är rätt för dig beror på vad du faktiskt är ute efter. De billigaste abonnemangen har vanligtvis endast basutbudet av tv-kanaler – inga streamingtjänster brukar ingå. Vissa operatörer erbjuder dock sina playkanaler i alla TV-abonnemang, även de billigaste.

Om man bara är ute efter basutbudet är ett billigt abonnemang helt rätt väg att gå, men om man vill ha lite större valmöjligheter och ett par streamingtjänster är det klokt att gå upp i prisklass något.