tvabonnemang.nu

Telenor TV

Telenor är mest kända som en av de ledande telefonoperatörerna i Sverige men de innehar även en del av tv-marknaden under namnet Telenor Tv. Med en rad olika Telenor Tv-abonnemang, samarbete med en av branschens absoluta ledare och kopplingar till flera streamingtjänster finns det en rad fördelar med Telenor Tv.

I vår strävan efter att vara transparenta fokuserar vår följande Telenor recension inte enbart på det positiva utan vi tittar även på de negativa aspekterna med denna aktör. Dessutom har vi samlat information om Telenors tv-paket, kanalutbud, villkor,

Fördelar med Telenor Tv

Nackdelar med Telenor Tv

Telenors TV-paket

Telenor har idag fyra tv-paket som kan anpassas på en rad olika vis med tilläggstjänster och extra prenumerationer. I sektionerna nedan kan du jämföra paketen i detalj för att få en uppfattning om vad det är som skiljer dem åt.

BAS

249 kronor i månaden (just nu 199 kr/mån första 12 mån).

Föga förvånande är Telenor Tv Bas-paketet det mest grundläggande tv-abonnemanget från Telenor. Paketet innehåller ett grundläggande utbud med 18 olika tv-kanaler, däribland de svenska kanalerna från 1 till 10, SVT Barn, Discovery och Eurosport.

Du får även tillgång till playtjänsten Telenor stream där du kan titta på serier, filmer och en rad svenska och internationella tv-program.

MELLAN

349 kronor i månaden (just nu 249 kr/mån första 12 mån).

Telenor Flex är perfekt för dig som uppskattar lite valmöjligheter och som gärna skräddarsyr din tv-underhållning. Förutom de 18 grundläggande tv-kanalerna får du 31 kanaler och upp till 10 olika streaming-/playtjänster.

Bland de kanaler du kan välja till finns V Sport, Animal Planet, Paramount, Disney, TLC och BBC. Du kan med andra ord skräddarsy ett Telenor tv-paket med allt från film- och dokumentärkanaler till ledande sportkanaler. Givetvis kan du ändra kanalerna genom att logga in på ditt Telenor-konto.

STOR

399 kronor i månaden (just nu 299 kr/mån första 12 mån)

Telenor Mellan paket är ett maxat paket med ett 50-tal kanaler som du får tillgång till dygnet runt, dels via TV:n men också via streaming- och playtjänster. 

I likhet med alla Telenors tv-paket kan du välja att teckna Telenor Stor  utan bindningstid och därmed har full kontroll över din prenumeration.  I detta paket ingår också HBO MAX eller Viaplay Film & Serier.

PREMIUM

599 kronor i månaden (just nu 499 kr/mån första 12 mån).

Ett heltäckande underhållningspaket med alla kanaler du kan tänkas behöva och tillgång till populära streamingtjänster som du redan är bekant med. Med ett femtiotal kanaler kan du titta på ett brett utbud svenska tv-kanaler och internationellt erkända kanaler som National Geographic, Eurosport, Fox och Nick+.

Utöver de vanliga tv-kanalerna ingår både HBO Max (tidigare HBO Nordic) med ett stort sortiment prisbelönta serier, filmer och dokumentärer eller Viaplay Film & Serier.

Telenor Stream

Telenor Stream är Telenors egen streamingtjänst som ngår i alla Telenor tv-paket. Tjänsten används i likhet med alla andra streamingtjänster till att titta på serier och filmer samt de tv-kanaler som ingår i ditt tv-abonnemang.

Du kan med andra ord använda Telenor Stream till att titta på tv från alla dina enheter; dator (i webbläsaren), smartphones (app till Android och iOS). Det innebär även att du kan streama på din tv genom om du har en Chromecast eller en Apple TV.

 

1. STREAM MINI

För 79 kronor i månaden får du 12 svenska baskanalerna (inte TV4) med en bra blandning av serier, filmer, barnunderhållning och sport. Fördelen med playtjänster som denna är att du kan titta på tv-kanalernas utbud utanför ordinarie sändningstid. Materialet ligger ofta tillgängligt i flera månader efter att det visats på tv första gången.

2. STREAM BAS

Betalar Telenor Bas får du 18 olika kanaler, däribland SVT, TV4, Discovery och Eurosport. Det är helt enkelt ett standard kanalutbud fast med streamingmöjligheter så att du själv kan bestämma när du tittar på dina favoritserier. Paketet har ingen bindningstid och endast en månads uppsägningstid.

3. STREAM STOR

Stream Stor är mer av ett maxat tv-utbud än en streamingtjänst. Du får du tillgång till 50+ olika tv-kanaler, 11 playtjänster och antingen HBO Nordic eller Viaplay Film & Serier.

Detta paket är ett underhållningspaket av högsta rang som du kan ta med dig överallt i din Android, iPhone, dator eller på valfri tv med castingmöjligheter.

Det stora stream-paketet finns även i en del andra versioner, däribland Stream Stor med HBO Nordic eller Stream Stor Viaplay Film & Serier, helt beroende på vilken typ av underhållning det är du söker.

Telenor Tv:s tilläggstjänster

Telenors Tv-tjänster lutar allt mer om streamingtjänster, vilket sker som en anpassning efter den ändrade efterfrågan i Sverige. Få nöjer sig med att endast ha tv-kanaler och förväntar sig tillgång till både play- och streamingtjänster. Dessutom nöjer de flesta sig inte med en eller två tjänster utan man vill ha möjligheten att välja och vraka i den bästa underhållningen.

För att möta denna efterfråga erbjuder Telenor – utöver sina streampaket och grundläggande streamingtjänster – kunder möjligheten att lägga till tredje parts tjänster i sina tv-abonnemang.

  • C More – Canal Digital skapades som ett samarbete mellan Canal+ (idag C More) och Telenor. Därför är det inte förvånande att en av de mest populära tilläggstjänsterna är just C More. Få tillgång till Canal Digitals streaming och playtjänster i mobilen, på datorn och i tvn.
  • HBO Nordic – ett stort mediabibliotek med serier, filmer och dokumentärer från hela världen. HBO Nordic ingår i somliga tv- och stream-paket från Telenor.
  • Viaplay Film & Serier – V Filmer & Serier är en populär streamingtjänst som ägs av Viasat men erbjuds som tillval av de flesta tv-bolagen på marknaden.
  • Viaplay Sport – Även detta tillval är från Viasport med en rad olika sportkanaler däribland V Motor, V Fotboll och V Extra.
  • Viaplay Total – Ta del av all extra underhållning via Viaplay playtjänsten. Detta i kombination med ett Telenor tv-paket garanterar att du alltid har något underhållande att titta på.
  • Hyrbutiken – hyr populär filmer direkt på tvn och betala med nästa faktura. Här finns filmer för barn och familjer samt action, komedier och draman för alla andra.

TV och bredband från Telenor

Telenor erbjuder helhetslösningar inom TV-paket, bredband och mobiltelefoni. Det innebär att man med fördel kan välja flera olika abonnemang hos operatören – och få en sänkt månadskostnad. Ju fler Telenorabonnemang du har desto högre månadsrabatt får du. 

Erbjudandet kallas Telenor Kombo. Om du har två tjänster hos Telenor varav ett är ett mobiltelefonabonnemang, till exempel mobiltelefonabonnemang + TV-paket, får du din månadskostnad sänkt med femtio kronor varje månad. Om du har tre abonnemang, bredband + TV-paket + mobiltelefonabonnemang, får du din månadskostnad sänkt med hundra kronor varje månad. 

Eftersom Telenor erbjuder sina TV-tjänster via fibernätet är det extra smidigt att beställa både bredbandsabonnemang och tv-paket från operatören.

Kom ihåg att Telenor Kombo endast kan avvändas om man har ett mobiltelefonabonnemang från Telenor, man kan alltså inte välja endast bredbandsabonnemang och TV-paket och få den sänkta månadskostnaden. 

Rabatten aktiverar du via Telenors hemsida när du har beställt dina abonnemangstjänster. 

Telenor Tv i flera rum

En sak vi verkligen uppskattar med Telenor är hur enkelt de gjort det för kunder att lägga till extra abonnemang. Sluta bråka om fjärrkontrollen och se till att hela familjen kan titta på sina favoritprogram på tvn.

Medan de flesta av Telenors konkurrenter har olika kostnader för antalet tv-apparater man vill använda och dessutom ofta begränsningar på hur många apparater man kan koppla, har Telenor gjort saker enkla. Det kostar 99 kronor i månaden att lägga till ett extra abonnemang och en extra kostnad tillkommer för digitalboxen. Så enkelt är det. Inte krångel eller märkliga villkor.

Telenor utrustning

För att använda Telenors tv-paket måste du har en tv-box – digitalbox – som ansluter din tv till ditt tv-abonnemang. Boxen erbjuds på lån av Telenor och till skillnad från andra konkurrenter tillkommer ingen startavgift. Däremot innebär det att kunden ansvarar över boxen och är skyldig att lämna tillbaka den i dugligt skick när man avbryter sitt abonnemang.

Lägg märke till att tv-boxen enbart krävs när man har ett Telenor tv-paket. Har du köpt ett av stream-paketen når du istället tjänsten via din webbläsare eller en app.

TV-BOXEN ARRIS

Tv-boxen Arris är Telenors huvudsakliga digitalbox. Boxen kopplar du in genom att ansluta den till fibernätverket via en router (WiFi) eller en nätverkskabel. Därefter kopplar du boxen till tvn med en HDMI-kabel för att sedan styra kanaler och streaming med fjärrkontrollen.

Med den senaste versionen av Arris tv-box kan man hyra film direkt på sin tv och samtidigt styra sina playtjänster. Har man tv-paketet Tv stor kan man även spola och pausa i programmen.

APPLE TV

Det enklaste sättet att maximera sitt Telenor TV-abonnemang är att kombinera det med en Chromecast eller en Apple TV. Därför har Telenor idag ett nästintill oslagbart erbjudande för sina tv-kunder.

Som betalande eller ny kund hos Telenor kan du betala 99 kronor i månaden i 12 månader för att få en Apple TV. Efter att du delbetalat tvn i 12 månader så är den din att behålla.

Kundvillkor: Telenor bindningstid och uppsägning

Telenor har ingen bindningstid på sina tv-paket utan du väljer själv hur länge du vill vara kund. Du kan även uppdatera ditt abonnemang och antingen uppgradera eller nedgradera dig när du vill. Däremot har du alltid en en månad uppsägningstid vilket innebär att du alltid betalar en räkning till innan abonnemanget avslutas.

Samma sak gäller för Telenor Stream, dvs. du har ingen bindningstid men en månad uppsägning. Dessutom kan nya kunder testa Telenor Stream gratis i en månad innan man fattar ett beslut om huruvida man tänker fortsätta eller inte.

Jämför vi dessa villkor med de andra stora operatörerna på marknaden blir det snabbt tydligt att Telenors villkor är mycket fördelaktiga hur konsumentens ögon.

Telenor Kundtjänst

Vi sätter höga krav på alla tv-operatörernas kundservice. Eftersom man som kund helt och hållet förlitar sig på att Telenor ska leverera de tjänster de erbjuder, måste man kunna kontakta dem om något inte fungerar som det ska.

För att säkerställa kvaliteten på servicen som erbjuds har vi under vår granskning av Telenor tv kontakta kundtjänsten vid flera tillfällen. Varje gång har vi erbjudits hjälp omgående utav ett proffs. Trots att vi haft köplats 15+ flera gånger i chatten har vi alltid fått hjälp inom 5 minuter, vilket är ett bra tecken på hur seriöst Telenor tar sina kundrelationer.

Har du enklare frågor eller funderingar kring Telenors tjänster och produkter så finner du säkerligen svaret i deras FAQ sektion. Man har även ett nyhetsflöde där man delar med sig av viktiga händelser, bland annat information om aktuella bluffmejl.

Om du inte finner svaret där kan du kontakta Telenor på flera olika vis.

KONTAKTA TELENOR TV

Är du en betalande Telenor Tv-kund har du ett privat konto där du kan logga in och få full överblick över ditt abonnemang, dina villkor och de tjänster du betalar för. Här kan du också komma i direktkontakt med Telenors kundtjänst och får en särskild inkorg med meddelanden relaterade till ditt abonnemang.

Vidare kan du kontakta Telenor med följande metoder:

  • Livechatt: Via hemsidan under kontorstider
  • Telefon: 020-222 222 (08:00 – 18:00 på vardagar)
  • Teknisk support: 020-222 222 (08:00 – 21:00 på vardagar, 10:00 – 19:00 på helger).
  • Mejl: Om din fråga inte brådskar kan du mejla Telenor via kontaktformuläret på deras hemsida

Telenors täckning och nät

Telenor TV erbjuds uteslutande via Telenors fibernätverk. Du kan med andra ord inte använda parabol eller andra nätverk för att koppla upp dig till Telenor tv. Detta är inte särskilt överraskande med tanke på att Telenor är en relativt ny aktör på tv-marknaden. Dessutom är fibernätverk det snabbaste alternativet och framtiden för tv-sändningar.

Enligt egen utsago täcker Telenors mobilnät idag 99,9% av den yta där Sveriges befolkning bor och arbetar samt närmare 90 % av Sveriges totala yta. Dessvärre finns det inte fibernätverk i samma utsträckning ännu och därför begränsas en del av befolkningen från Telenors tv-tjänster.

TELEFONI

Telenor är som bekant ledande i Norden när det kommer till mobiltelefoni, mobilt internet och bredband. Det finns många fördelar med att samla alla sina abonnemang hos samma aktör, inte minst enkelheten. Därför rekommenderas det i regel att man får sitt tv-paket och bredband från samma leverantör. I just detta fall kan du också koppla din mobiltelefon till samma konto.

En stor fördel med att ha både Telenor Tv och Telenor mobil är att du kan använda streaming- och playtjänsterna utan att förbruka mobildata. Och det gäller inte bara i Sverige utan i hela EU. Du kan helt enkelt streama alla dina favoritprogram helt gratis även när du är ute och reser.

Enligt egen utsago täcker Telenors mobilnät idag 99,9% av den yta där Sveriges befolkning bor och arbetar samt närmare 90 % av Sveriges totala yta. Dessvärre finns det inte fibernätverk i samma utsträckning ännu och därför begränsas en del av befolkningen från Telenors tv-tjänster.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 299 kronor i månaden

Allente logga

Den TV-operatör vi på tvabonnemang.nu rekommenderar är Allente. Hos Allente hittar man ett stort utbud av kanalpaket för flera olika sorters signalmottagning – fiber, parabol och online. 

Kombinera ditt fiberTV-paket med bredband i fibernätet och få ett paketpris de första 12 månaderna.

Vanliga frågor och svar om Telenor

När du köper ett TV-paket från Telenor ingår de aktuella kanalerna i paketet och eventuellt en eller flera streamingtjänster. 

Du får även låna en Mediahubb som samlar dina kanaler, playkanaler och streamingtjänster i en och samma enhet. 

Ja, för att titta på TV som inte är via stream eller streamingtjänst behöver du en TV-box om du är kund hos Telenor. När du beställer e tt TV-paket får du låna en TV-box, till exempel en Mediahubb.

Telenor Bas kostar 199 kronor i månaden under det första året, sen kostar det 279 kronor i månaden – alltså ordinarie pris. 

Telenor Bas är Telenors minsta kanalpaket med 18 kanaler och Telenor Stream.

I Telenors största kanalpaket, Premium, ingår 60+ kanaler. Man kan dessutom välja till upp till 17 tillvalskanaler. Tillvalskanalerna är kanaler från andra länder, till exempel Norska NRK, DR1 från Danmark eller Rai Uno från Italien.

Samtliga kanaler och vilka kanalpaket de ingår i hittar du information om här