Telenor TV

Telenor TV

Telenor är mest kända som en av de ledande telefonoperatörerna i Sverige, men de innehar även en del av tv-marknaden under namnet Telenor Tv. Telenor Tv erbjuder flera olika kanalpaket och tv-abonnemang, och de har ett stort utbud av streamingtjänster. Det finns en rad fördelar med Telenor Tv.

I vår strävan efter att vara transparenta fokuserar vår följande Telenor recension både på fördelar och nackdelar med att välja Telenor som tv-operatör. Dessutom har vi skapat en heltäckande guide till Telenors tv-paket, kanalutbud, villkor och kundtjänst.

Fördelar med Telenor Tv

Nackdelar med Telenor Tv

Telenors TV-paket

Telenor har idag fyra tv-paket som kan anpassas på en rad olika sätt med tilläggstjänster och extra prenumerationer. I sektionerna nedan kan du jämföra paketen i detalj för att få en uppfattning om vad det är som skiljer dem åt.

BAS

299 kronor i månaden (just nu 149 kr/mån första 12 mån).

Föga förvånande är Telenor Tv Bas-paketet det mest grundläggande tv-abonnemanget från Telenor. Paketet innehåller ett grundläggande utbud med 18 olika tv-kanaler, däribland de svenska kanalerna från 1 till 10, SVT Barn, Discovery och Eurosport.

Du får även tillgång till playtjänsten Telenor stream där du kan titta på serier, filmer och en rad svenska och internationella tv-program.

MELLAN

399 kronor i månaden (just nu 249 kr/mån första 12 mån).

Telenor Flex är perfekt för dig som uppskattar lite valmöjligheter och som gärna skräddarsyr din tv-underhållning. Du får totalt 55 olika kanaler, flera playkanaler och streamingtjänsten Viaplay Film & Serier. 

Bland kanalerna finns till exempel V Film Hits, Animal Planet, MTV, Cartoon Network, TLC och BBC Nordic. Alla grundläggande kanaler från Telenor Bas ingår självklart också.

STOR

499 kronor i månaden (just nu 299 kr/mån första 12 mån)

Telenor Stor är ett maxat paket med ett 50-tal kanaler som du får tillgång till dygnet runt, dels via TV:n men också via streaming- och playtjänster. Paketet är snarlikt Telenor Mellan, men med en stor skillnad – man får välja till en extra streamingtjänst utöver Viaplay Film & Serier. Streamintjänsterna man får välja mellan är Max, SkyShowtime och Viaplay Medium. 

PREMIUM

799 kronor i månaden

Ett heltäckande underhållningspaket med alla kanaler du kan tänkas behöva och tillgång till populära streamingtjänster som du redan är bekant med. Med ett sextiotal kanaler kan du titta på ett brett utbud svenska tv-kanaler och internationellt erkända kanaler som National Geographic, Eurosport, V Sport Fotboll och Nick+.

Utöver de vanliga tv-kanalerna ingår Viaplay Total och antingen Max eller SkyShowtime

Telenor Stream

Telenor Stream är Telenors egen streamingtjänst som ingår i alla Telenor tv-paket. Tjänsten används i likhet med alla andra streamingtjänster till att titta på serier och filmer samt de tv-kanaler som ingår i ditt tv-abonnemang.

Du kan med andra ord använda Telenor Stream till att titta på tv från alla dina enheter; dator (i webbläsaren), smartphones (app till Android och iOS). Det innebär även att du kan streama på din tv genom om du har en Chromecast eller en Apple TV.

 

1. STREAM MINI

För 79 kronor i månaden får du 11 svenska baskanaler (men inte TV4) med en bra blandning av serier, filmer, barnunderhållning och sport. Fördelen med playtjänster som denna är att du kan titta på tv-kanalernas utbud utanför ordinarie sändningstid. Materialet ligger ofta tillgängligt i flera månader efter att det visats på tv första gången.

2. STREAM BAS

Betalar Telenor Bas får du 18 olika kanaler, däribland SVT, TV4, Discovery och Eurosport. Det är helt enkelt ett standard kanalutbud fast med streamingmöjligheter så att du själv kan bestämma när du tittar på dina favoritserier. Paketet har ingen bindningstid och endast en månads uppsägningstid.

3. STREAM STOR

Stream Stor är mer av ett maxat tv-utbud än en streamingtjänst. Du får du tillgång till 60+ olika tv-kanaler, 11 playtjänster och antingen Max, Viaplay Film & Serier, Viaplay Medium och/eller SkyShowtime.

Detta paket är ett underhållningspaket av högsta rang som du kan ta med dig överallt i din Android, iPhone, dator eller på valfri tv med castingmöjligheter.

Det stora stream-paketet finns i flera olika varianter med olika streamingtjänster. Minst två tjänster ingår – och man kan själv välja vilka i tre olika alternativ. 

4. STREAM PREMIUM

Stream Premium är det mest maxade paketet från Telenor om man vill titta på streamad underhållning. Paketet finns i två olika varianter: Stream Premium med Viaplay Total och Max och Stream Premium med Viaplay Total och SkyShowtime

Utöver streamingtjänsterna får man tillgång till 60+ kanaler och playkanaler. Bland kanalerna finns bland annat TV4, TV4 Fakta, TV4 Film, TV4 Guld, V Film & Series, V Sport Fotboll, V Sport Vinter och V Sport Motor. 

Telenor Tv:s tilläggstjänster

Telenors Tv-tjänster lutar allt mer åt streamingtjänster, vilket sker som en anpassning efter den ändrade efterfrågan i Sverige. Få nöjer sig med att endast ha tv-kanaler och förväntar sig tillgång till både play- och streamingtjänster. Dessutom nöjer de flesta sig inte med en eller två tjänster utan man vill ha möjligheten att välja och vraka bland den bästa underhållningen.

För att möta denna efterfråga erbjuder Telenor – utöver sina streampaket och grundläggande streamingtjänster – kunder möjligheten att lägga till tredje parts tjänster i sina tv-abonnemang.

  • TV4 Play – Hos Telenor kan man välja på tre olika streamingpaket från TV4 Play – TV4 Film & serier, ett paket med fokus på underhållning, TV4 Sport Stor, se den bästa fotbollen, och TV4 Sport Max, se den bästa fotbollen och ishockeyn.
  • Max – ett stort mediabibliotek med serier, filmer och dokumentärer från hela världen. Här finns innehåll från HBO och Discovery. Max ingår i utvalda tv- och stream-paket från Telenor.
  • V Sport Film & Serier – V Sport Filmer & Serier är en populär streamingtjänst som ägs av Viasat men erbjuds som tillval av de flesta tv-bolagen på marknaden. Man får tillgång till den bästa sporten och underhållningen. 
  • Viaplay – Ta del av all extra underhållning via Viaplays streamingtjänster. Detta i kombination med ett Telenor tv-paket garanterar att du alltid har något underhållande att titta på. Välj mellan Viaplay Total, med allt innehåll, Viaplay Film & Serier, med den bästa underhållningen, och Viaplay Medium, med en kombination av den bästa sporten och underhållningen. 
  • Hyrbutiken – Hyr populär filmer direkt på tvn och betala med nästa faktura. Här finns filmer för barn och familjer samt action, komedier och draman för alla andra.

TV och bredband från Telenor

Telenor erbjuder helhetslösningar inom TV-paket, bredband och mobiltelefoni. Det innebär att man med fördel kan välja flera olika abonnemang hos operatören – och få en sänkt månadskostnad. Ju fler Telenorabonnemang du har desto högre månadsrabatt får du. 

Erbjudandet kallas Telenor Kombo. Om du har två tjänster hos Telenor varav ett är ett mobiltelefonabonnemang, till exempel mobiltelefonabonnemang + TV-paket, får du din månadskostnad sänkt med femtio kronor varje månad. Om du har tre abonnemang, bredband + TV-paket + mobiltelefonabonnemang, får du din månadskostnad sänkt med hundra kronor varje månad. 

Eftersom Telenor erbjuder sina TV-tjänster via fibernätet är det extra smidigt att beställa både bredbandsabonnemang och tv-paket från operatören.

Kom ihåg att Telenor Kombo endast kan avvändas om man har ett mobiltelefonabonnemang från Telenor, man kan alltså inte välja endast bredbandsabonnemang och TV-paket och få den sänkta månadskostnaden. 

Rabatten aktiverar du via Telenors hemsida när du har beställt dina abonnemangstjänster. 

Telenor Tv i flera rum

En sak vi verkligen uppskattar med Telenor är hur enkelt de gjort det för kunder att lägga till extra abonnemang. Sluta bråka om fjärrkontrollen och se till att hela familjen kan titta på sina favoritprogram på tvn.

Medan de flesta av Telenors konkurrenter har olika kostnader för antalet tv-apparater man vill använda och dessutom ofta begränsningar på hur många apparater man kan koppla, har Telenor gjort saker enkla. Det kostar 99 kronor i månaden att lägga till ett extra abonnemang och en extra kostnad tillkommer för digitalboxen. Så enkelt är det. Inte krångel eller märkliga villkor.

Telenor utrustning

För att använda Telenors tv-paket måste du har en tv-box – digitalbox – som ansluter din tv till ditt tv-abonnemang. Boxen erbjuds på lån av Telenor och till skillnad från andra konkurrenter tillkommer ingen startavgift. Däremot innebär det att kunden ansvarar över boxen och är skyldig att lämna tillbaka den i dugligt skick när man avbryter sitt abonnemang.

Lägg märke till att tv-boxen enbart krävs när man har ett Telenor tv-paket. Har du köpt ett av stream-paketen når du istället tjänsten via din webbläsare eller en app.

TELENOR MEDIAHUBB

Mediahubb är Telenors huvudsakliga digitalbox. Boxen kopplar du in genom att ansluta den till fibernätverket via en router (WiFi) eller en nätverkskabel. Därefter kopplar du boxen till tvn med en HDMI-kabel för att sedan styra kanaler och streaming med fjärrkontrollen.

Med den senaste versionen av Mediahubb tv-box kan man hyra film direkt på sin tv och samtidigt styra sina playtjänster. 

APPLE TV

Det enklaste sättet att maximera sitt Telenor TV-abonnemang är att kombinera det med en Chromecast eller en Apple TV. Därför har Telenor idag ett nästintill oslagbart erbjudande för sina tv-kunder.

Som betalande eller ny kund hos Telenor kan du betala 69 kronor i månaden i 24 månader för att få en Apple TV. Efter att du delbetalat tvn i 24 månader så är den din att behålla.

Kundvillkor: Telenor bindningstid och uppsägning

Hur bindningstiden ser ut för Telenors tv-paket skiljer sig mellan olika erbjudanden. Om man väljer ett erbjudande med rabatterat pris under det första året gäller vanligtvis bindningstiden lika länge som det lägre priset. 

Uppsägningstiden är 1 månad på alla tv-abonnemang från Telenor. 

För Telenor Stream gäller ingen bindningstid, men en månads uppsägningstid. 

Jämför vi dessa villkor med de andra stora operatörerna på marknaden blir det snabbt tydligt att Telenors villkor är mycket fördelaktiga ur konsumentens ögon.

Telenor Kundtjänst

Vi sätter höga krav på alla tv-operatörernas kundservice. Eftersom man som kund helt och hållet förlitar sig på att Telenor ska leverera de tjänster de erbjuder, måste man kunna kontakta dem om något inte fungerar som det ska.

För att säkerställa kvaliteten på servicen som erbjuds har vi under vår granskning av Telenor tv kontakta kundtjänsten vid flera tillfällen. Varje gång har vi erbjudits hjälp omgående av ett proffs. Trots att vi haft köplats 15+ flera gånger i chatten har vi alltid fått hjälp inom 5 minuter, vilket är ett bra tecken på hur seriöst Telenor tar sina kundrelationer.

Har du enklare frågor eller funderingar kring Telenors tjänster och produkter så finner du säkerligen svaret i deras FAQ sektion. Man har även ett nyhetsflöde där man delar med sig av viktiga händelser, bland annat information om aktuella bluffmejl.

Om du inte finner svaret där kan du kontakta Telenor på flera olika vis.

KONTAKTA TELENOR TV

Är du en betalande Telenor Tv-kund har du ett privat konto där du kan logga in och få full överblick över ditt abonnemang, dina villkor och de tjänster du betalar för. Här kan du också komma i direktkontakt med Telenors kundtjänst och får en särskild inkorg med meddelanden relaterade till ditt abonnemang.

Vidare kan du kontakta Telenor med följande metoder:

  • Livechatt: Via hemsidan under kontorstider
  • Telefon (teknisk support): 020-222 222 (08:00 – 21:00 på vardagar, 10:00 – 19:00 på helger)
  • Telefon (köp av abonnemang): 020-222 222 (08:00 – 19:00 på vardagar, 10:00 – 17:00 på helger).
  • Mejl: Om din fråga inte brådskar kan du mejla Telenor via kontaktformuläret på deras hemsida.

Telenors täckning och nät

Telenor Tv erbjuds uteslutande via Telenors fibernätverk. Du kan med andra ord inte använda parabol eller andra nätverk för att koppla upp dig till Telenor Tv. Detta är inte särskilt överraskande med tanke på att Telenor är en relativt ny aktör på tv-marknaden. Dessutom är fibernätverk det snabbaste alternativet och framtiden för tv-sändningar.

Enligt egen utsago täcker Telenors mobilnät idag 99,9% av den yta där Sveriges befolkning bor och arbetar samt närmare 90 % av Sveriges totala yta. Dessvärre finns det inte fibernätverk i samma utsträckning ännu och därför begränsas en del av befolkningen från Telenors tv-tjänster.

TELEFONI

Telenor är som bekant ledande i Norden när det kommer till mobiltelefoni, mobilt internet och bredband. Det finns många fördelar med att samla alla sina abonnemang hos samma aktör, inte minst enkelheten. Därför rekommenderas det i regel att man får sitt tv-paket och bredband från samma leverantör. I just detta fall kan du också koppla din mobiltelefon till samma konto.

En stor fördel med att ha både Telenor Tv och Telenor mobil är att du får rabatt på dina abonnemang varje månad. Ju fler tjänster du samlar hos Telenor desto billigare blir det.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 319 kronor i månaden

Allente logga

Den TV-operatör vi på tvabonnemang.nu rekommenderar är Allente. Hos Allente hittar man ett stort utbud av kanalpaket för flera olika sorters signalmottagning – fiber, parabol och online. 

Prova fiber-tv från Allente får 0 kronor i månaden första månaden – erbjudandet gäller alla fiber-tv-paket. 

Vanliga frågor och svar om Telenor

När du köper ett TV-paket från Telenor ingår de aktuella kanalerna i paketet och eventuellt en eller flera streamingtjänster. 

Du får även låna en Mediahubb som samlar dina kanaler, playkanaler och streamingtjänster i en och samma enhet. 

Ja, för att titta på TV som inte är via stream eller streamingtjänst behöver du en TV-box om du är kund hos Telenor. När du beställer ett TV-paket får du låna en TV-box, till exempel en Mediahubb.

Telenor Bas kostar 149 kronor i månaden under det första året, sen kostar det 299 kronor i månaden – alltså ordinarie pris. 

Telenor Bas är Telenors minsta kanalpaket med 18 kanaler och Telenor Stream.

I Telenors största kanalpaket, Premium, ingår 60+ kanaler. Man kan dessutom välja till en rad tillvalskanaler. Tillvalskanalerna är kanaler från andra länder, till exempel Norska NRK, DR1 från Danmark eller Rai Uno från Italien.

Samtliga kanaler och vilka kanalpaket de ingår i hittar du information om här