tvabonnemang.nu

Viaplay

Viaplay är ett välbekant namn i hela Sverige och en av de mest populära streamingtjänsterna just nu. Tjänsten lanserades år 2007 av Viasat (numera Allente) och blev snabbt en av de ledande tjänsterna för “video on demand”. Idag är de verksamma i flera länder och Viasat är en av de största streamingtjänsterna på marknaden.

Viaplays utbud består till stor del av filmer och serier – både original och från andra producenter – samt några av de största sportligorna i världen, däribland Premier League, UFC och Formel 1. Det är med andra ord en tjänst för komplett underhållning som passar hela familjen.

FÖRDELAR MED VIAPLAY

NACKDELAR MED VIAPLAY

Viaplay paket

Beroende på vilken sorts underhållning du är på jakt efter och hur mycket du är villig att betala finns det olika paket du kan välja mellan. De mindre paketen ger dig tillgång till film och serier medan de lite större paketen även innehåller sport och annan underhållning av absoluta världsklass.

OBS! Viaplay erbjuder inte längre PPV (pay-per-view) i sina paketlösningar. Detta betalar man för separat.

Viaplay Film & Serier

169 kronor i månaden (gratis första veckan)

Med Viaplay Film & Serier får du tillgång till hela utbudet med serier och ett enormt sortiment internationella och svenska filmer. Dessutom finns det mycket underhållning även för de mindre i familjen. Vi tycker att detta paket är perfekt att komplettera sitt vanliga TV-abonnemang med. Dessutom kan du testa tjänsten gratis i 1 vecka för att se om det passar dig.

Viaplay Medium

399 kronor i månaden

Vill du ha mer än bara film och serier och gillar att titta på sport så är Viaplay Medium ett bra alternativ. Förutom alla serier och filmer som företaget erbjuder får du även möjlighet att livestreama UEFA Europa League, UFC, Bundesliga, vintersport och mycket mer. För de allra flesta är detta underhållningspaket mer än vad man behöver och för endast 399 kronor i månaden är det enkelt att räkna hem.

Väljer man en bindningstid på 12 månader får man 100 kronor rabatt på månadskostnaden varje månad.

 

Viaplay Total

699 kronor i månaden

Är du stort sportfan som vill kunna titta på lite av allt möjligt bör du välja Viaplay Total och ta del av Sveriges kanske bästa sporträttigheter. Utöver allt som inkluderas i Mediumpaketet får du tillgång till engelska Premier League, NHL, Formel 1 och både Majors och Ryders Cup (golf).

Väljer du bindningstid på 6 månader får du 150 kronor i rabatt på månadskostnaden varje månad. 

Viafree & Viaplay gratis

Viaplay har ingen gratisversion av sina paket utan du måste teckna ett abonnemang för att kunna njuta av underhållningen. Däremot erbjuder de en 1 vecka gratis för dig som vill testa Film & Serier.

Pluto TV är en fristående streamingplattform med lösa (och något difusa) kopplingar med Viaplay. Det är en gratis tjänst med begränsat utbud underhållning och reklam. 

HYR FILM OCH KÖP FILM MED VIAPLAY

Vill du inte ha ett Viaplay-abonnemang men vill titta på någon av filmerna som erbjuds på plattformen så kan du hyra filmer. Priserna varierar något beroende på vilken film det gäller, men det är i regel väldigt prisvärt. En del filmer finns också bara tillgängliga för uthyrning även för de som har ett abonnemang. Då gäller det oftast stora populära filmer och nyreleaser.

Du kan även köpa filmer via Viaplay. Skillnaden mellan att hyra och köpa är (uppenbarligen) att du behåller dina köpta filmer så länge du vill medan de hyrda endast är tillgängliga under en viss period.

Viaplay Sport

Det råder inget tvivel om att Viaplay har en av de bästa sporträttigheterna i landet. Tecknar du Viaplay Total får du möjligheten att streama stora matcher och ligor både från Sverige och utlandet.

Du kan till exempel titta på UFC-fights, matcher i engelska Premier League och följa hela NHL från gruppspelet till Stanley Cup. Även Formel 1 och några av världens mest prestigefyllda golfturneringar inkluderas i din prenumeration.

PAY-PER-VIEW (PPV)

För vissa sporthändelser erbjuder Viaplay Pay-Per-View, främst boxningsmatcher och andra spektakulära event. Detta är en extratjänst som inte inkluderas i paketlösningarna utan som man betalar för separat. Priset för PPV varierar beroende på vilken match, tävling eller fight det gäller.

Utbud med filmer och serier

Redan 2006 släppte Viaplay sin första originalserier – komedin Swedish Dicks. Sedan dess har man utökat sortimentet med ännu fler originalserier, inklusive de omåttligt populära Partisan, Advokaten och under 2022 The Harmonica med Josephine Bornebusch och Jonas Karlsson i huvudrollerna.

Utbudet hos Viaplay är dock långt ifrån begränsat till endast originalproduktioner. Viaplay har en fantastisk, och ständigt växande, samling filmer och serier från jordens alla hörn, inte minst Hollywood. Här finns något för alla smaker, vare sig du föredrar actionpackade äventyr eller stillsamma kärlekskomedier, givetvis hittar du också en lång rad dokumentärer och True Crime-serier.

Komplettera ditt TV-abonnemang

Viaplay har idag samarbeten med bland andra TV3, TV6, TV8 och TV10, men utöver det hittar du inte mycket underhållning som visas på vanliga TV-sändningar. Därför anser vi att Viaplay fungerar bäst som en komplettering till en av de många tv-abonnemang på marknaden. Och det är vi inte ensamma om. Flera av de stora TV-leverantörerna har också insett värdet i att kombinera sina tjänster med Viaplay och erbjuder streaming plattformen i sina paket och som tillägg till sina paket.

Bland annat har följande tv-leverantörer Viaplay i sina paket eller som tillvalsprodukter:

Som om inte det var nog samarbetar man också med flera stora mobiloperatörer och erbjuder billigare priser för kunder hos exempelvis Chilimobil och Fibio.

Avsluta Viaplay – bindningstid & uppsägningstid

Man kan idag prenumererar på Viaplay med eller utan bindningstid. Villkoren beror på vad du och företaget kommit överens om i samband med att du tecknade ditt abonnemang. Skapar du ett Viaplay konto direkt via företaget så har du i regel ingen bindningstid och kan således avsluta din prenumeration precis när du vill.

Om du däremot skaffat Viaplay via en av deras partners (se stycket ovan) kan det vara så att du har bundit dig till särskilda villkor via den partnern.

Om du har valt Viaplay Medium eller Total med rabatt på månadskostnaden innebär det i de flesta fall att du har en bindningstid på 6 till 12 månader beroende på erbjudande. 

För att granska ditt abonnemang och huruvida du har bindningstid eller inte kan du snabbt och enkelt logga in på Viaplay. På ditt konto hittar du all information om ditt abonnemang och kan även avsluta det, uppgradera det, förlänga det och hantera fakturor.

Vad kostar Viaplay?

Viaplays paket mellan 169 och 699 kronor i månaden, om man tecknar det direkt med företaget. Det går dock att få mer förmånliga priser om man istället tecknar ett abonnemang via sitt nuvarande TV-abonnemang. Viaplay har många partners i branschen och deras paket erbjuds dels som en del av paket men också som tilläggstjänster.

Därför kan det vara smart att först kontakta din TV-leverantör för att se vilka möjligheter du har. Är det så att du Viaplay ingår i ditt abonnemang så kan du enkelt aktivera tjänsten via Viaplays hemsida.

RABATT OCH VÄRDEKODER

Med ganska jämna mellanrum har Viaplay rabatter och värdekoder som först och främst nya kunder kan ta del av. Just nu kan du bland annat testa Viaplay Standard utan kostnad i 1 vecka och ibland kan man få längre prova-på-perioder än så.

Men det händer även att streamingtjänsten erbjuder regelrätta rabatter och värdekoder där du som ny och/eller befintlig kund kan spara många hundralappar.

Följ länkarna på denna sida för att läsa mer om rabatterna och för att automatiskt aktivera alla nykundserbjudanden.

Viaplay kundtjänst

Om du behöver komma i kontakt med Viaplay så har du en rad alternativ att välja mellan. Är det bara så att du har enklare frågor om tjänsten eller deras utbud kan du allt som oftast hitta svaret i deras Frågor och svar-sektion. Sektionen är praktiskt designad och vi har vid flera tillfällen själva använt den för att få svar på frågor som uppstått under arbetet med denna recension.

Skulle du inte hitta svaret där kan du givetvis även kontakta företaget. Använd då en av följande metoder:

  • Chatt – öppen mellan 10:00 och 22:00 alla dagar
  • Facebook Messenger – öppen mellan 10:00 och 22:00 alla dagar
  • Telefon: 0771 – 52 23 00 – öppen mellan 13.00 och 17.00 alla dagar
  • Mejl: support@viaplay.se – öppen dygnet runt (svar kan dröja upp till 24 timmar)

MITT KONTO

Du som redan är kund hos Viaplay loggar med fördel in på ditt konto innan du kontaktar kundtjänsten. På så sätt kan du få personlig support kopplat till just ditt konto. Via “Mitt konto” hittar du all väsentlig information om ditt abonnemang, driftstörningar samt kontaktuppgifter.

Vi har, som sagt, varit i kontakt med Viaplay vid ett par tillfällen medan vi granskade streamingtjänsten. Varje gång har vi snabbt och enkelt fått svar på våra frågor och upplevt ett professionellt bemötande från alla som arbetar på Viaplay kundtjänst.

Använd Viaplay app på flera enheter

Hur många enheter kan man koppla sitt Viaplay-konto till? Och hur många kan titta samtidigt?

Enligt de allmänna villkoren kan du registrera maximalt 5 olika enheter och använda 2 av dem samtidigt. Det betyder att du kan titta på en serie via din TV medan en familjemedlem tittar på en annan serie eller film från sin dator eller bärbara enhet.

Detta gäller däremot inte för livesport eller Viaplay PPV då man endast kan se samma match på en enhet.

Viaplays app är extremt mångsidig och har stöd hos alla de stora enheterna idag, däribland: Windows, Mac, IOS, Apple TV, Android, Playstation 3, Playstation 4, Xbox 360, Xbox One, Chromecast och Smart-TV.

Vanliga frågor och svar om Viaplay

Viaplay har flera olika paket i olika prisklasser.

  • Film & Serier: 169  kronor i månaden
  • Medium: 399 kronor i månaden
  • Total: 699 kronor i månaden

Många TV-leverantörer erbjuder Viaplay i sina kanalpaket. Du hittar mer info om vilka leverantörer  som erbjuder detta högre upp på sidan under rubriken Komplettera ditt TV-abonnemang.

Ja, om man vill prova Viaplay, och aldrig har haft tjänsten tidigare, kan man prova paketet Film & Serier gratis i en vecka. 

Om man inte säger upp prenumerationen under den första veckan omvandlas den automatiskt till en löpande prenumeration och kostar då  169 kronor i månaden. Man kan säga upp sitt abonnemang när man vill. 

Viaplay har tre olika paket.

  • Film & Serier: Viaplays utbud av långfilmer, tv-serier och Viaplay Originals. 
  • Medium: Allt som ingår i föregående paket + massor av sport (bland annat vintersport, UFC, viss fotboll)
  • Total: Allt som ingår i föregående paket + all sport (bland annat F1, Premier League, golf och NHL)

Du kan få Viaplay till din TV genom Chromecast, Apple TV, Android TV, Google TV, Amazon TV, Playstation eller Xbox One. Du kan även använda Viaplay-appen direkt  i din TV om du har en Smart TV. 

Du kan se Viaplay via en webbläsare på din dator och koppla den till din TV via HDMI-sladd. Det är även möjligt att via Airplay “casta” Viaplay till din TV från din iPhone.