tvabonnemang.nu

Sappa

Sappa är en svensk tjänsteleverantör inom områdena TV, bredband och telefoni. Företaget erbjuder olika paket och lösningar för hushåll som vill ha tillgång till digital underhållning, internetanslutning och telefontjänster.

Har du nyss flyttat in i en bostad kopplad till Sappa eller är intresserade av deras tjänster har du kommit helt rätt. Vi har nämligen bett vårt team att granska Sappa i detalj och resultaten från den granskningen har samlat i följande Sappa omdöme.

sappa logo

FÖRDELAR MED SAPPA

NACKDELAR MED SAPPA

Sappa TV – utbud och sortiment

En av de saker som utmärker Sappa TV är deras stora utbud av olika TV-paket. Här finns bra möjligheter för dig som vill kombinera ett “vanligt TV-paket” med specifika streaming- och playtjänster. Nedan har vi samlat några av de mest populära paketen.

SAPPA FEM

199 kr/mån

Det minsta kanalpaketet från Sappa kallas för Fem för att du själv väljer vilka 5 tv-kanaler du vill ska ingå i paketet. Du har flera kanaler att välja mellan, däribland svenska kanaler, internationella kanaler, film- och seriekanaler samt nyhetskanaler. Sappas baspaket med kanaler ingår alltid. Här hittas bland annat SVTs kanaler och TV4. 

Vidare kan du byta dina 5 kanaler när du vill och på så sätt uppdatera din underhållning månad för månad. Förutom de 5 kanalerna får du även tillgång till Sappas app så att du kan streama underhållning när och var du vill.

SAPPA 10

319 kr/mån

Väljer du istället Sappa Tio så får du 10 valfria kanaler som du fritt väljer från ett utbud av runt 80 kanaler. Oavsett vilka kanaler du väljer är priset det samma och du har möjlighet att byta kanalerna en gång i månaden. Du får även ett konto på Sappa Play så att du kan njuta av underhållning via din telefon, surfplatta eller dator.

Självklart ingår även Sappas basutbud med kanaler. 

SAPPA MYCKET

3129 kr/mån

Det mest populära kanalpaketet från Sappa kallas för Sappa Mycket. Det ger dig som prenumerant tillgång till 44 av de mest populära kanalerna med något för alla smaker och åldrar.

Titta på svenska TV3, Kanal 5 med mera, och internationella Eurosport, History Channel, V Film, V Sport, CNN och mycket mer. 

SAPPA MEST & PLAY

489 kr/mån

Det största kanalpaketet från Sappa är ett maxat underhållningspaket för hela familjen. Du får 66 populära kanaler plus tre streamingstjänster; Sappa Play, Viaplay Film & Serier och SkyShowtime  Du får alltså ett “vanligt” tv-utbud plus massvis med streaming av filmer och serier från hela världen. Dessutom ingår det en lång rad HD-kanaler i paketet.

SAPPA & STREAMINGTJÄNSTER

Sappa erbjuder paket tillsammans med några av de största streamingtjänsterna på marknaden, bland annat TV4, Viaplay och SkyShowtime . Läs mer om alla streamingpaket här, eller ta en titt på de bästa paketen nedan.

 Sappa har också fler TV-kanalpaket än de vi listat ovan:
 • Sappa Fakta
 • MTV-paketet
 • Sappa Finska
 • Sappa Sport
 • Sabba Barn
 • Sappa Norska
 • TV4-paketet
 • Sappa Danska

Sappa: TV4 Sport Max

TV4 Sport Max är det perfekta streaming- och kanalpaketet för dig som älskar sport. Här får du tillgång till det bästa inom sport från hela världen, bland annat Allsvenskan, Handbollsligan och SHL från Sverige samt landslagsmatcher, La Liga och NBA från utlandet.

Sappa: Viaplay Total

Hela Viaplays utbud med digital underhållning för alla smaker och åldrar. Här hittar du prisbelönta filmer och serier, internationella filmer och serier, sport från hela världen såsom NHL, Premier League, UEFA Champions League och Formel 1.

Sappa tilläggstjänster & bredband

Det vi uppskattar allra mest med Sappa är de stora valmöjligheter som erbjuds till alla kunder. Med många olika paket att välja mellan – dels Sappas egna kanalpaket och dels streamingpaket från ledande aktörer – kan du skräddarsy ett underhållningspaket för just dig. Du kan exempelvis kombinera Sappa 10 med Sappa Danska och på så sätt få 10 valfria kanaler plus 3 danska kanaler. Eller kombinera Sappa Mycket med TV4 Sport för att få 44 kanaler plus underhållning och sport från hela världen.

Vi tycker det är en smidig lösning som sätter dig som konsument bakom rodret, så att du slipper betala för kanaler och tjänster du inte behöver. Valfriheten är med andra ord Sappas stora fördel.

Sappa TV & bredband

Förutom att leverera TV-tjänster så erbjuder Sappa också bredbandstjänster. Med Sappa kan du alltså samla båda TV och bredband på samma månadsfaktura. 

I likhet med kanalpaketen har Sappa bredband ingen bindningstid och du som kund kan välja precis det du behöver med uppkopplingar från 100 Mbit/s upp till 1 000 Mbit/s.

Sappa Komplett

Sappa har ett paketerbjudande, Sappa Komplett, som kombinerar TV, play-tjänster och bredband i ett färdigt abonnemang. Med abonnemanget får man även all utrustning man behöver: router till bredbandet och digitalbox och digitalkort till tv:n. 

 • Bredband: 250 Mbit/s
 • TV: Stort kanalpaket
 • Streaming: Sappa Play

Om man kombinerar sina abonnemang med Komplett-paketet får man ett mer förmånligt pris jämfört med om man skulle köpa abonnemangen för sig. 

Bindnings- och uppsägningstid​

Din valfrihet återspeglas igen när det är dags att teckna ett TV-abonnemang med Sappa, då du själv väljer om du vill ha bindningstid eller inte. De ordinarie priser som visas på Sappas hemsida och i denna recension är priset utan bindningstid. Då har du full kontroll över ditt abonnemang och kan avsluta eller uppgradera det precis när du vill.

Sappa har återkommande erbjudande på sina abonnemang – då gäller vanligtvis en bindningstid på 12 månader. Läs villkoren noga för att se om ditt abonnemang kommer att ha någon bindningstid eller inte.

Alla abonnemang har en uppsägningstid på 1 månad. 

Sappas app: Sappa Play Play & Mitt Sappa

Vi har redan nämnt Sappas app som heter Sappa Play och vid ett par tillfällen men tänkte ändå passa på att förklara det lite mer.

Sappa Play är den playtjänst som ingår i alla kanalpaket. Den ger dig möjlighet att titta på serier och filmer när det passar dig bäst. Dessutom kan Sappa Play användas på i princip alla enheter, från Smart TV till mobiltelefon.

För att få tillgång till Sappa Play måste du ladda ner appen som finns till Apple TV, Smart TV samt i båda Google Play och the App Store. Således laddar du snabbt och enkelt ner appen till den enhet du vill titta på underhållning från.

Du måste även logga in på ditt konto för att använda appen. Kontot kallas för Mitt Sappa och här kan du, förutom att använda Sappa Play, även få översikt på ditt abonnemang, välja nya valfria kanaler eller uppdatera ditt kanalpaket.

Sappa TV i olika rum och på olika enheter

Så hur många kan titta på Sappa samtidigt och hur många enheter kan man koppla till samma konto?

Hos Sappa gäller att man köper ett kanalpaket till varje enskild TV som man vill ska kunna visa kanalutbudet. Har man alltså två TV-apparater måste man beställa ett paket till varje TV. Utöver ett kanalpaket behöver man en digitalbox och ett digitalkort till varje TV. 

När det kommer till Sappa Play kan det kopplas till fem olika enheter varav två enheter kan streama samtidigt.

Sappa kundservice

Har du frågor eller problem med tjänsterna från Sappa så kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med dem. På företagets hemsida finns en stor Hjälpsektion med massor av frågor och detaljerade svar samt en sökfunktion så att du hittar rätt direkt. Du har också en chatt på hemsidan där du snabbt kan få svar på enklare frågor.

Är du redan kund så är det enklast om du loggar du in på Mitt Sappa och skapar ett ärende där för att få personlig hjälp kopplat till ditt abonnemang. 

Sappa tillhandahåller även kundsupport via telefon:

Telefon

 • Ordinarie kundsupport: 0774 – 444 744
  Boxholm: 0142 – 663 740 
  Gävleborg,Holmsund, Obbola: 0774 – 444 744 
  Malmö: 040 – 444 100

Öppettider (tekniska frågor)

 • Vardagar:  08:00 – 17:00 
 • Helger: 10:00 – 14:00

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 319 kronor i månaden

Allente logga

Med sitt stora utbud av TV-tjänster, med fiber-tv, parabol-TV och TV via streaming, rekommenderar vi Allente istället för Sappa. Allentes paket är prisvärda och fullproppade med underhållning.

Hos Allente finns även möjligheten att kombinera ett bredbandsabonnemang med ett abonnemang på fiber-TV.

Vanliga frågor och svar om Sappa

Vilka kanaler som ingår i ditt kanalpaket från Sappa beror på vilket kanalpaket du har valt. Det största kanalpaketet har 66 linjära kanaler, men man kan välja tillvalspaket med ytterligare kanaler och tjänster. 

Du hittar samtliga kanalpaket från Sappa högre upp på sidan. 

Sappa är en del av den större koncernen Sappa Holdings AB. Sappa Holdings AB ägs av Pamica 2 AB. 

Sappa levererar sina tjänster till hela Sverige, men har sitt huvudkontor i Göteborg. 

Sappa har den egna streamingtjänsten Sappa Play – en tjänst som ingår i alla deras kanalpaket. Med Sappa Play kan man streama det innehåll man har på sin TV.

Utöver det kan man välja till streamingtjänsterna TV4 , SkyShowtime, Discovery+ och Viaplay. Om du vill läsa mer om streamingtjänster och vilka operatörer som erbjuder. vad hittar du det här. 

Ja, Sappa har paketerbjudandet Sappa Komplett. Paketet ger bredband, TV, streaming + all utrustning som du behöver för uppkopplingen.

Läs mer om vad som ingår i Sappa Komplett högre. upp i texten på vår sida.