tvabonnemang.nu

Sappa

Sappa är en ganska ny och för många okänd TV-leverantör som trots allt har ett väldigt bra utbud när det kommer till TV-paket, kanaler och även sin egen Playtjänst. Företagets stora fokus är egentligen bredband men, i likhet med många andra aktörer, erbjuder de även telefoni och så klart TV.Har du nyss flyttat in i en bostad kopplad till Sappa eller är intresserade i deras tjänster har du kommit helt rätt. Vi har nämligen bett vårt team att granska Sappa i detalj och resultaten från den granskningen har samlat i följande Sappa omdöme.

FÖRDELAR MED SAPPA

NACKDELAR MED SAPPA

Sappa TV – utbud och sortiment

En av de saker som utmärker Sappa TV är deras stora utbud med TV-paket. Här finns verkligen något för alla, även de som vill kombinera ett “vanligt TV-paket” med specifika streaming- och playtjänster. Nedan har vi samlat de främsta paketen med detaljerad information, tänk bara på att detta bara är gräddet på moset, det finns mer än 25 olika paket att välja mellan.

En annan liknande sammanslagning skedde samma år när Visat och Canal Digital gick samman under det nylanserade namnet Allente.

SAPPA FEM

179 kronor i månaden (just nu 99 kr/mån med 12 månaders bindningstid)

Det minsta kanalpaketet från Sappa kallas för Fem för att du själv väljer vilka 5 tv-kanaler du vill ska ingå i paketet. Du har totalt 82 kanaler att välja mellan, däribland svenska kanaler, internationella kanaler, film- och seriekanaler samt nyhetskanaler.

Vidare kan du byta dina 5 kanaler när du vill och på så sätt uppdatera din underhållning månad för månad. Förutom de 5 kanalerna får du även tillgång till Sappa Appen så att du kan streama underhållning när och var du vill.

SAPPA 10

299 kronor i månaden

Väljer du istället Sappa Tio så får du 10 valfria kanaler som du fritt väljer från totalt 83 stycken kanaler. Oavsett vilka kanaler du väljer är priset det samma och du har möjlighet att byta kanalerna en gång i månaden. Du får även ett konto på Sappa Play så att du kan njuta av underhållning via din telefon, surfplatta eller dator.

SAPPA MYCKET

299 kronor i månaden (just nu 249 kr/mån med 12 månaders bindningstid)

Det mest populära kanalpaketet från Sappa kallas för Sappa Mycket. Det ger dig som prenumerant tillgång till 35 av de mest populära kanalerna med något för alla smaker och åldrar.

Titta på svenska TV3, Kanal 5 med mera, och internationella Eurosport, History Channel, V Film, V Sport, CNN och mycket mer. 

SAPPA MEST & PLAY

469 kronor i månaden (just nu 349 kr/mån med 12 månaders bindningstid)

Det största kanalpaketet från Sappa är ett maxat underhållningspaket för hela familjen. För en låg månadskostnad får du 61 populära kanaler plus en prenumeration på både Viaplay Film & Serier samt Paramount+. Du får alltså ett “vanligt” tv-utbud plus massvis med streaming av filmer och serier från hela världen. Dessutom ingår det en lång rad HD-kanaler i paketet.

SAPPA & STREAMINGTJÄNSTER

Som inte allt detta var nog har man även skapat unika paket tillsammans med några av de största streamingtjänsterna på marknaden, bland annat Discovery+ och C More. Läs mer om alla streamingpaket här, eller ta en titt på de bästa paketen nedan.

OBS! Som sagt har Sappa också fler TV-kanalpaket än de vi listat ovan:

 • Sappa Barn – 7 kanaler för 129 kr/mån
 • Sappa Danska – 3 kanaler för 79 kr/mån
 • Sappa Fakta – 8 kanaler för 129 kr/mån
 • Sappa Sport – 9 kanaler för 129 kr/mån
 

Sappa: discovery+ Sport Premium + C More Sport

Ett kanalpaket med det bästa inom underhållning och sport. Njut av alla filmer, serier och dokumentärer från Discovery+ samt alla sportkanaler från C More. Det innebär att du kan titta på filmer och serier från hela världen samt Allsvenskan, SHL, PGA-touren, Serie A, med mera.

Just nu: 549 kronor i månaden

Sappa: C More Premium

C More Premium är det perfekta streaming- och kanalpaketet för dig som älskar sport. Här får du tillgång till det bästa inom sport från hela världen, bland annat Allsvenskan, Hanbollsligan och SHL från Sverige samt landslagsmatcher, Serie A, La Liga och NBA från utlandet.

Just nu: 499 kronor i månaden

Sappa: Viaplay Total

Hela Viaplays utbud med digital underhållning för alla smaker och åldrar. Här hittar du prisbelönta filmer och serier, internationella filmer och serier, sport från hela världen såsom NHL, Premier League, UEFA Champions League och Formel 1.

Just nu: 449 kronor i månaden

Sappa tilläggstjänster & bredband

Det vi uppskattar allra mest med Sappa är de stora valmöjligheter som erbjuds till alla kunder. Med 25+ olika paket att välja mellan – dels Sappas egna kanalpaket och dels streamingpaket från ledande aktörer – kan du skräddarsy ett underhållningspaket för just dig. Du kan exempelvis kombinera Sappa 10 med Sappa Danska och på så sätt få 10 valfria kanaler plus 3 danska kanaler. Eller kombinera Sappa Mycket med C More Premium för att få 35 kanaler plus underhållning och sport från hela världen.

Vi tycker det är en smidig lösning som sätter dig som konsument bakom rodret, så att du slipper betala för kanaler och tjänster du inte behöver. Valfriheten är med andra ord Sappas stora fördel.

Sappa TV & bredband

Förutom att leverera TV-tjänster så erbjuder Sappa också bredbandstjänster. Med Sappa kan du alltså samla båda TV och bredband på samma månadsfaktura. 

I likhet med kanalpaketen har Sappa bredband ingen bindningstid och du som kund kan välja precis det du behöver med uppkopplingar från 100 Mbit/s upp till 1 000 Mbit/s.

Sappa Komplett

Sappa har ett paketerbjudande, Sappa Komplett, som kombinerar TV, play-tjänster och bredband i ett färdigt abonnemang. Med abonnemanget får man även all utrustning man behöver: router till bredbandet och digitalbox och digitalkort till tv:n. 

 • Bredband: 250 Mbit/s
 • TV: 49 kanaler
 • Streaming: Sappa Play

Om man kombinerar sina abonnemang med Komplett-paketet får man ett mer förmånligt pris jämfört med om man skulle köpa abonnemangen för sig. 

Bindnings- och uppsägningstid​

Din valfrihet återspeglas igen när det är dags att teckna ett TV-abonnemang med Sappa, då du själv väljer om du vill ha bindningstid eller inte. De ordinarie priser som visas på Sappas hemsida och i denna recension är priset utan bindningstid. Då har du full kontroll över ditt abonnemang och kan avsluta eller uppgradera det precis när du vill.

Vidare kan du välja att teckna ett abonnemang med 12 månaders bindningstid och på så sätt få en generös rabatt av Sappa. Detta erbjudande gäller för nästan alla kanalpaketen, till exempel Sappa 5 och Sappa Mycket. Storleken på rabatten varierar men ligger oftast på mellan 15% och 30%.

Sappa Play, Sappa App & Mitt Sappa

Vi har redan nämnt Sappa Play och Sappa App vid ett par tillfällen men tänkte ändå passa på att förklara det lite mer.

Sappa Play är den playtjänst som ingår i alla kanalpaket. Den ger dig möjlighet att titta på serier och filmer när det passar dig bäst. Dessutom kan Sappa Play användas på i princip alla enheter, från Smart TV till mobiltelefon.

För att få tillgång till Sappa Play måste du ladda ner Sappa Appen som finns till Apple TV, Smart TV samt i båda Google Play och the App Store. Således laddar du snabbt och enkelt ner appen till den enhet du vill titta på underhållning från.

Du måste även logga in på ditt konto för att använda appen. Kontot kallas för Mitt Sappa och här kan du, förutom att använda Sappa Play, även få översikt på ditt abonnemang, välja nya valfria kanaler eller uppdatera ditt kanalpaket.

Sappa TV i olika rum och på olika enheter

Så hur många kan titta på Sappa samtidigt och hur många enheter kan man koppla till samma konto

Vill du ha TV i flera rum så går det bra under vissa villkor. Du kan inte använda Sappa Fem eller Sappa Tio på flera TV apparater, men alla andra paket har stöd för mellan 2 och 4 TV:s utan extra kostnad. För att det ska fungera måste dock alla TV-apparater ha ett Digitalkort

När det kommer till Sappa App och Sappa Play kan det kopplas till fem olika enheter varav två enheter kan streama samtidigt.

Sappa kundservice

Har du frågor eller problem med tjänsterna från Sappa så kan du snabbt och enkelt komma i kontakt med dem. På företagets hemsida finns en stor Hjälpsektion med massor av frågor och detaljerade svar samt en sökfunktion så att du hittar rätt direkt.

Om frågorna med svaren inte är tillräckliga kan du så klart också kontakta Sappa. Har du ett konto så loggar du in på Mitt Sappa och skapar ett ärende där för att få personlig hjälp kopplat till ditt abonnemang. Annars kan du också nå företaget med följande uppgifter:

Telefon

 • 0774 – 444 744 (Sappa Göteborg – ordinarie kundtjänst)
 • 0142 – 663 740 (Sappa i Boxholm)
 • 026 – 14 00 01 (Sappa i Sandviken (via Svenska Cantab))

Öppettider (tekniska frågor)

 • Vardagar:  09.00 – 18.00 
 • Helger: 10.00 – 14.00

Öppettider (fakturafrågor/betalning)

 • Vardagar: 09.00 – 17.00
 • Helger: Stängt

Personligen tycker vi att det borde finnas fler kontaktvägar, såsom en chatt eller en e-postadress, även för de som inte är kunder än, och därför sänker Sappas Kundtjänst företagets helhetsbetyg. Med det sagt får man enastående support och hjälp om man har ett abonnemang och tar kontakt via Mitt Sappa.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 299 kronor i månaden

Allente logga

Med sitt stora utbud av TV-tjänster, med fiber-tv, parabol-TV och TV via streaming, rekommenderar vi Allente istället för Sappa. Allentes paket är prisvärda och fullproppade med underhållning.

Hos Allente finns även möjligheten att kombinera ett bredbandsabonnemang med ett abonnemang på fiber-TV.

Vanliga frågor och svar om Sappa

Vilka kanaler som ingår i ditt kanalpaket från Sappa beror på vilket kanalpaket du har valt. Det största kanalpaketet har 35 linjära kanaler, men man kan välja tillvalspaket med ytterligare kanaler och tjänster. 

Du hittar samtliga kanalpaket från Sappa högre upp på sidan. 

Sappa är en del av den större koncernen Sappa Holdings AB. Sappa Holdings AB ägs av Pamica 2 AB. 

Sappa levererar sina tjänster till hela Sverige, men har sitt huvudkontor i Göteborg. 

Sappa har den egna streamingtjänsten Sappa Play – en tjänst som ingår i alla deras kanalpaket. Med Sappa Play kan man. streama d et innehåll man har på sin TV.

Utöver det kan man välja till streamingtjänsterna C More, SkyShowtime, Discovery+ och Viaplay. Om du vill läsa mer om streamingtjänster och vilka operatörer som erbjuder. vad hittar du det här. 

Ja, Sappa har paketerbjudandet Sappa Komplett. Paketet ger bredband, TV, streaming + all utrustning som du behöver för uppkopplingen.

Läs mer om vad som ingår i Sappa Komplett högre. upp i texten på vår sida.