tvabonnemang.nu

Ownit TV

Ownit är egentligen mest kända för sina bredbandstjänster, men de erbjuder även TV via sitt pålitliga fibernät. Bor du i ett hus kopplat till Ownit, eller om du redan har Ownit-bredband, kan du med fördel kombinera detta med Ownit TV. Du behöver nämligen ha Ownit-bredband för att kunna teckna ett tvabonnemang med Ownit.

Hur bra är Ownit på att erbjuda TV-tjänster? Läs vidare så får du alla svaren! Vi recenserar och utvärderar Ownit TV.

FÖRDELAR MED OWNIT

NACKDELAR MED OWNIT

Ownit TV-paket

En sak vi uppskattar med Ownit är att de har gjort det ganska enkelt att hitta ett passande TV-paket då de endast erbjduer tre olika alternativ. En del andra aktörer har 5-6 paket plus flera paket med tilläggstjänster vilket gör det svårare att hitta det perfekta utbudet för ditt behov. Just därför tycker vi att en lösning med tre olika TV-paket är helt perfekt.

OWNIT BAS

299 kronor i månaden

Ett enkelt paket som passar för de flesta – främst de som inte tittar så mycket på TV eller som nöjer sig med ett ganska standard utbud kanaler. Med paketet får du tillgång till 18 av de mest populära kanalerna – däribland SVT, TV4, 5, 6, Discovery, med mera. Dessutom får du 1 playkanal. Allt detta för ett överkomligt pris som tydligt matchar utbudet.

OWNIT MELLAN

399 kronor i månaden

Mellan-paketet är Ownits populäraste TV-lösning. Med detta paket får man alla de populäraste kanalerna på den svenska marknaden, plus 8 playkanaler och streaming från Viaplay Film & Serier.

OWNIT STOR

499 kronor i månaden

Ownit Stor är det största kanalpaketet som Ownit erbjuder. Med detta paket får man totalt 53 kanaler, 8 playkanaler och Viaplay Medium med den bästa vintersporten. 

Alla ni som idag har Telenor TV ser säkert likheter mellan detta sortimentet och Telenors, och det stämmer bra. Ownit är nämligen Telenors dotterbolag och TV-paketen är mycket snarlika de som erbjuds av sitt moderbolag. Den enda skillnaden är att Telenor har ytterligare ett paket – Premium – samt flera maxade tilläggspaket.

Tilläggstjänster

Som vi redan nämnt är Ownit i första hand ett bredbandsbolag och TV-tjänsterna är en extra tjänst för de som redan har bredband. Därför har man inte lika många TV-paket och inte heller riktigt lika många tilläggstjänster som de största i industrin.

Däremot kan du alltid komplettera ditt nuvarande TV-paket med extra kanaler när du vill. Det är enkelt och flexibelt och kostar så lite som 19 kronor i månaden per kanal. Vidare kan du också komplettera ditt paket med streamingtjänsten Viaplay Series & Films.

Dessutom kan du köpa till tre olika kanalpaket från TV4  – TV4 Film & Serier, TV4 Sport Max och TV4 Sport Stor – samt V Sport eller V Premium för att på så sätt få en komplett underhållningsprodukt med allt du kan tänkas behöva i form av film, serier och sport.

OWNIT PLAY

Ownit har sin egen underhållningsapp som man kallar för Ownit Play (tidigare erbjöds Telenor Play som ett tillägg, men det har nu ersatts). Appen ingår i alla TV-paket från Ownit.

Tanken med TV-appen är att du ska ha tillgång till all den underhållning du prenumererar på i alla dina enheter, oavsett var du befinner dig. Som TV-kund hos Ownit kan du alltså streama de flesta av kanalerna du prenumerera på direkt via din dator, surfplatta, mobiltelefon eller Smart TV. Du kan även hyra filmer i appen och titta på hela serier från början till slut. Är du kund så registrerar du ett konto snabbt och enkelt med ditt kundnummer + personnummer som.

I dagsläget kan du ha Ownit Appen på fyra olika enheter så att du alltid har underhållningen med dig eller om du och dina familjemedlemmar inte vill titta på samma sak samtidigt. Upp till två enheter kan streama innehåll samtidigt. Mycket praktiskt!

Ownit priser

En av de främsta fördelarna med Ownit är deras mycket rimliga priser. Som sagt måste man vara bredbandskund för att teckna ett TV-abonnemang, men så länge du är det kostar TV-paketen inte särskilt mycket. 

Efter en noggrann granskning av företaget anser vi att Ownit Mellan är det mest prisvärda paketet då du får de populäraste kanalerna på den svenska marknaden, får tillgång till Ownit Play, Viaplay Film & Serier, samt möjligheten att komplettera ditt paket med extra kanaler och tilläggstjänster. Allt detta för endast 399 kronor i månaden!

ERBJUDANDEN OCH RABATTER

I regel har Ownit löpande rabatter och erbjudanden du kan ta del av, men först och främst på deras bredband. Idag kan du till exempel teckna bredband med företaget och endast betala 99 kronor i månaden de första 3 månaderna. Vill du sen lägga till TV kan man ofta få fina erbjudanden.

För att se vilka – om några – erbjudanden du kvalificerar för ber vi dig kontakta Ownit kundtjänst.

Ownit TV och bredband

För att beställa ett TV-paket från Ownit behöver man ett bredbandsabonnemang hos leverantören. Bredbandet och TV-tjänsterna använder nämligen samma nät – Ownitnätet. 

Ownits bredband är prisvärt, stabilt och kommer i snabba hastigheter. Man kan beställa bredband med hastigheter på från 100 Mbit/s upp till 1000 Mbit/s. 

Ett bredband på 100 Mbit/s passar dig som bor själva, eller tillsammans med en annan, och använder ditt internet för att surfa strömma filmer och serier och spela online-spel lite då och då. 

Ett bredband på 1000 Mbit/s passar ett större hushåll – eller ett singelhushåll som älskar snabb surf. Det här är den perfekta uppkopplingen för den som spelar mycket spel online och vill slippa all form av lagg. 

Ownit kontakt – hur bra är deras kundtjänst?

Vi tycker det är enormt viktigt att man kan komma i kontakt med sin TV-leverantör precis när som helst i fall något inte fungerar, det skulle vara driftstörningar eller om man har frågor. Därför granskar och testar vi alltid företagens kundtjänster när vi recenserar dem.

När det kommer till Ownit har man flera metoder att använda sig av för att kontakta supporten. De nås enklast via kontaktformulär på hemsidan eller telefon. Telefonkundtjänsten för support är öppen på vardagar och helger, medan övrig support endast är öppen på vardagar.

  • Telefon: 08 – 525 07 300
  • Vardagar: 09:00 – 18:00
  • Helger: 10:00 – 14:00

Är du antingen TV-, telefoni- eller bredbandskund hos Ownit får du ett eget konto kallat “Mina sidor”. Här kan du logga in för att få översikt på din prenumeration samt snabbare och mer detaljerad support.

Med andra ord tycker vi att Ownits kundtjänst är mer än tillräckligt och de gånger vi har varit i kontakt med dem har vi fått den hjälp vi behöver på ett effektivt och professionellt vis.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 319 kronor i månaden

Allente logga

Allente, med sitt stora utbud av kanalpaket och tillvalspaket, är den TV-operatör vi rekommenderar. Alletne erbjuder TV via fiber, parabol och streaming. De har flera olika streamingtjänster, bland annat HBO Max, SkyShowtime, TV4 Play och Viaplay.

Vanliga frågor och svar om Ownit

Ownit levererar sina tjänster i de flesta öppna fibernät. Bland annat Telia ÖppenFiber, Open Universe och Fibra. 

Ownit har även ett eget nät, Ownit-nätet. 

Besök Ownits hemsida och sök med din adress för att se om din bostad är ansluten till ett nät Ownit kan leverera i. 

Ja, en grundförutsättning för att kunna beställa Ownit-TV är att man är bredbandskund hos operatören. Detta gäller alla TV-paket och tillvalstjänster för TV. 

Ownit erbjuder upp till 50+ kanaler i sitt grundutbud. De har dessutom ett antal tillvalskanaler som man kan beställa styckvis för att komplettera sitt kanalpaket. 

Du hittar all info om kanalpaket och vilka kanaler som ingår i operatörernas olika paket här

Om du är TV-kund hos Ownit kan du beställa Viaplay Film och Serier (streamingtjänsten ingår i de större kanalpaketen). Man kan även köpa till kanalpaket från TV4 och V. I alla paket ingår Ownit Play.