tvabonnemang.nu

Ownit TV

Ownit är egentligen mest kända för sina bredbandstjänster men även de har på senaste gett sig in i TV-branschen med ett tillfredsställande utbud paket och lösningar. Bor du i ett hus kopplat till Ownit eller om du redan har Ownit bredband kan de därför vara värt att överväga ett byte. Du behöver nämligen ha Ownit bredband för att kunna teckna ett tvabonnemang med Ownit.

Men hur bra är Ownit på att erbjuda TV-tjänster? Läs vidare så får du alla svaren!

FÖRDELAR MED OWNIT

NACKDELAR MED OWNIT

Ownit TV-paket

En sak vi uppskattar med Ownit är att de har gjort det ganska enkelt att hitta ett passande TV-paket då de endast erbjduer tre olika alternativ. En del andra aktörer har 5-6 paket plus flera paket med tilläggstjänster vilket gör det svårare att hitta det perfekta utbudet för ditt behov. Just därför tycker vi att en lösning med tre olika TV-paket är helt perfekt.

OWNIT BAS

199 kronor i månaden

Ett enkelt paket som passar för de flesta, främst de som inte tittar så mycket på TV eller som nöjer sig med ett ganska standard utbud kanaler. Med paketet får du tillgång till 18 av de mest populära kanalerna – däribland SVT, TV4, 5, 6, Discovery, med mera. Dessutom får du 1 playkanal. Allt detta för ett överkomligt pris som tydligt matchar utbudet.

OWNIT FLEX

279 kronor i månaden

Ett smartare TV-paket för dig som vill ha mer kontroll över vilka kanaler du tittar på. Med Ownit Flex TV kan du välja och byta kanaler som du vill ha. Denna sortens lösning har blivit vanligare på sistone och vi är inte förvånade att Ownit valt att hoppa på det tåget.

OWNIT STOR

379 kronor i månaden

Tele2 TV Guld är ett maxat tv-paket med närmare 80 olika tv-kanaler – allt från SVT till internationella film- och sportkanaler. Förutom ett enormt utbud kanaler får man som TV Guld-kund även tillgång till streamingtjänsterna Tele2 Play+ samt Viaplay Film och Viaplay Serier . På så sätt får du tillgång till en ofantlig mängd filmer och serier.

Även TV Guld fungerar bäst i kombination med en Tv Hub och eftersom utrustningen inte kostar något utan lånas av Tele2, är det en “no-brainer”.

Alla ni som idag har Telenor TV ser säkert likheter mellan detta sortimentet och Telenors, och det stämmer bra. Ownit är nämligen Telenors dotterbolag och TV-paketen är mycket snarlika de som erbjuds av sitt moderbolag. Den enda skillnaden är att Telenor har ytterligare ett paket – Premium – samt flera maxade tilläggspaket.

Tilläggstjänster

Som vi redan nämnt är Ownit i första hand ett bredbandsbolag och TV-tjänsterna är en extra tjänst för de som redan har bredband. Därför har man inte lika många TV-paket och inte heller riktigt lika många tilläggstjänster som de största i industrin.

Däremot kan du alltid komplettera ditt nuvarande TV-paket med extra kanaler när du vill. Det är enkelt och flexibelt och kostar så lite som 19 kronor i månaden per kanal. Vidare kan du också komplettera ditt paket med streamingtjänster såsom Viaplay Series & Films och HBO Max.

Dessutom kan du köpa till tre olika streamingpaket från TV4 Play  – TV4 Film & Serier, TV4 Sport Max och TV4 Sport Stor – samt V Sport eller V Premium för att på så sätt få en komplett underhållningsprodukt med allt du kan tänkas behöva i form av film, serier och sport.

OWNIT PLAY

För ett tag sedan lanserade Ownit sin egen underhållningsapp som man kallar för Ownit Play (tidigare erbjuds Telenor Play som ett tillägg, men det har nu ersatts).

Tanken med TV-appen är att du ska ha tillgång till all den underhållning du prenumererar på i alla dina enheter, oavsett var du befinner dig. Som TV-kund hos Ownit kan du alltså streama de flesta av kanalerna du prenumerera på direkt via din dator, surfplatta, mobiltelefon eller Smart TV. Du kan även hyra filmer i appen och titta på hela serier från början till slut. Är du kund så registrerar du ett konto snabbt och enkelt med ditt kundnummer + personnummer som.

I dagsläget kan du ha Ownit Appen på fyra olika enheter så att du alltid har underhållningen med dig eller om du och dina familjemedlemmar inte vill titta på samma sak samtidigt. Mycket praktiskt!

Ownit priser

En av de främsta fördelarna med Ownit är deras mycket rimliga priser. Som sagt måste man vara bredbandskund för att teckna ett TV-abonnemang, men så länge du är det kostar TV-paketen inte särskilt mycket. 

Efter en noggrann granskning av företaget anser vi att Ownit Flex är det mest prisvärda paketet då du själv kan välja 8 av dina favoritkanaler, får tillgång till Ownit Play, ytterligare två Playtjänster samt möjligheten att komplettera ditt paket med extra kanaler och tilläggstjänster. Allt detta för endast 279 kronor i månaden!

ERBJUDANDEN OCH RABATTER

I regel har Ownit löpande rabatter och erbjudanden du kan ta del av, men först och främst på deras bredband. Idag kan du till exempel teckna bredband med företaget och endast betala 99 kronor i månaden de första 2 månaderna. Vill du sen lägga till TV kan man ofta få fina erbjudanden.

För att se vilka – om några – erbjudanden du kvalificerar för ber vi dig kontakta Ownit kundtjänst.

Ownit TV och bredband

För att beställa ett TV-paket från Ownit behöver man ett bredbandsabonnemang hos leverantören. Bredbandet och TV-tjänsterna använder nämligen samma nät – Ownitnätet. 

Ownits bredband är prisvärt, stabilt och kommer i snabba hastigheter. Man kan beställa bredband med hastigheter på från 100 Mbit/s upp till 1000 Mbit/s. 

Ett bredband på 100 Mbit/s passar dig som bor själva, eller tillsammans med en annan, och använder ditt internet för att surfa strömma filmer och serier och spela online-spel lite då och då. 

Ett bredband på 1000 Mbit/s passar ett större hushåll – eller ett singelhushåll som älskar snabb surf. Det här är den perfekta uppkopplingen för den som spelar mycket spel online och vill slippa all form av lagg. 

Ownit kontakt – hur bra är deras kundtjänst?

Vi tycker det är enormt viktigt att man kan komma i kontakt med sin TV-leverantör precis när som helst i fall något inte fungerar, det skulle vara driftstörningar eller om man har frågor. Därför granskar och testar vi alltid företagens kundtjänster när vi recenserar dem.

När det kommer till Ownit har man flera metoder att använda sig av för att kontakta supporten. För det första kan du besöka deras hemsida och chatta direkt med support genom att klicka på den lilla rutan längst ner till höger. Denna metod är bäst för enklare frågor som du inte hittar svar på i deras Frågor och svar. Det är också det enda sättet för de som inte är kunder att kontakta Ownit.

Är du antingen TV-, telefoni- eller bredbandskund hos Ownit får du även ett eget konto kallat “Mina sidor”. Här kan du logga in för att få översikt på din prenumeration samt snabbare och mer detaljerad support.

Med andra ord tycker vi att Ownits kundtjänst är mer än tillräckligt och de gånger vi har varit i kontakt med dem har vi fått den hjälp vi behöver på ett effektivt och professionellt vis.

Vi rekommenderar

ALLENTE

Från 299 kronor i månaden

Allente logga

Allente, med sitt stora utbud av kanalpaket och tillvalspaket, är den TV-operatör vi rekommenderar. Alletne erbjuder TV via fiber, parabol och streaming. De har flera olika streamingtjänster, bland annat HBO Max, SkyShowtime, TV4 Play och Viaplay.

Vanliga frågor och svar om Ownit

Ownit levererar sina tjänster i de flesta öppna fibernät. Bland annat Telia ÖppenFiber, Open Universe och  Fibra. 

Ownit har även ett eg et nät, Ownit-nätet. 

Besök Ownits hemsida och sök med din adress för att se om din bostad är ansluten till ett nät Ownit kan leverera i. 

Ja, en grundförutsättning för att kunna beställa Ownit-TV är att man är bredbandskund hos operatören. Detta gäller alla TV-paket och tillvalstjänster för TV. 

Ownit erbjuder upp till 50+ kanaler i sitt grundutbud. De har dessutom ett antal tillvalskanaler som man kan beställa styckvis för att komplettera sitt kanalpaket. 

Du hittar all info om kanalpaket och vilka kanaler som ingår i operatörernas olika paket här

Om du är TV-kund hos Ownit kan du beställa Viaplay Film och Serier och TV4 Film & Serier, Sport Max eller Sport Stor.

I vissa kanalpaket ingår  streamingtjänster, medan man behöver beställa till dem till andra. I alla paket ingår Ownit Play.