tvabonnemang.nu

Netflix

Netflix är utan tvekan det mest välkända namnet inom streaming idag med över 220 miljoner prenumeranter i världen och närmare 1,5 miljoner registrerade hushåll bara i Sverige. Det är med andra ord en tjänst som idag är tillgänglig för ett enormt antal människor.Vad många inte vet är att Netflix grundades redan 1997, men då som ett postorderföretag för DVD-filmer. Genom Netflix kunde man både hyra och köpa fysiska DVD:er som levererades hem via posten.

Idag är denna typ av tjänst inte särskilt eftertraktad, men Netflix har revolutionerat streaming istället. Man har tagit fram unika utbud för olika länder och regioner. Därför är ditt Netflix-utbud inte detsamma som för någon i USA.

Vad kostar Netflix?

Det finns idag tre olika Netflix priser i Sverige eftersom det också finns tre olika Netflix abonnemang man kan välja mellan: Basic, Standard och Premium.

Skillnaden på de olika abonnemangen har att göra med streamingkvalitet och antalet skärmar och enheter man kan använda sitt konto på. Det är alltså inga skillnader i utbud eller de Netflix-serier och filmer du kan titta på

 

Netflix priser har länge varit samma eller snarlika över hela jorden, de största skillnaderna har grundat sig i variationer i växlingskurser. På senaste har man dock börjat höja priserna på vissa ställen och i januari 2022 höjde man priserna i USA och Kanada med 1, 1,5 respektive 2 dollar för de tre olika abonnemangen. En prishöjning har även skett på den svenska marknaden under de senaste åren. 

TV-abonnemang eller Netflix abonnemang?

I samband med att streamingtjänster blir alltmer populära är det många som ställer sig frågan om man ska välja mellan ett TV eller Netflix abonnemang. Och svaret är så klart helt personligt. Det beror nämligen på vilket sätt du föredrar att konsumera underhållning och givetvis vilken underhållning du är mest intresserad av. Netflix har som känt inga TV-kanaler och sänder heller ingen sport.

 

Därför väljer de allra flesta fortfarande att kombinera båda lösningarna. Man tecknar helt enkelt ett TV-abonnemang som man sedan kompletterar med ett Netflix-konto. Det är så vi själva har gjort det.

 

Vidare är det vissa av de stora TV-operatörerna i Sverige som erbjuder Netflix som en tilläggstjänst utöver sina grundläggande TV-paket. På så sätt kan du samla priset för Netflix och dina tv-tjänster på en och samma faktura.

Netflix bindningstid & uppsägningstid

En av de främsta fördelarna med att använd Netflix är att de varken har bindningstid eller uppsägningstid. Du kan när som helst säga upp ditt abonnemang och kommer därefter inte debiteras igen om du inte återaktiverar ditt konto.

Efter att du sagt upp din prenumeration kan du fortsätta använda Netflix tills din faktureringsperiod är över.

Det bästa på Netflix just nu

Vad ska jag se på Netflix idag? Den frågan har nog alla som använder Netflix ställt sig. Netflix enorma utbud är i själva verket på gott och ont då det kan vara enormt svårt att välja vad man ska titta på. Inte nog med det, men Netflix uppdaterar och ändrar konstant sitt sortiment så det finns hela tiden något nytt att se. Dessutom finns här filmer och serier för alla åldrar och smaker.

Med det sagt har Netflix en grym algoritm som dels rekommenderar filmer och serier baserat på vad du tittat på tidigare och dels på vad som är populärt i Sverige och världen just nu. Och håller man sig till rekommendationerna så blir man sällan missnöjd.

Ett annat bra tips är att beta av Netflix original produktioner, dvs. serier och filmer som endast erbjuds på deras plattform. Nedan kan du läsa mer om några av deras mest populära produktioner någonsin.

Netflix filmer

Filmer är, som sagt, där Netflix startade. Förvisso med DVD-filmer, men det är fortfarande grunden som företaget står på. Och förutom en nästintill oändlig mängd klassiska filmer från hela världen har man även skapat flera tidlösa klassiker själv.

Några exempel på Netflix originalfilmer är:

 • The King
 • Don’t Look Up
 • The Power of the Dog
 • The Two Popes
 • The Beast of No Nation
 • Maestro
 • Leave the World Behind

Ja, listan kan göras lång…

Netflix serier

Som om filmutbudet inte var nog har Netflix idag tusentals serier på sin plattform, en del klassiker från hela världen och en del Netflix originalserier. Du kan exempelvis tittat på klassikern Gilmore Girls och den svenska serier såsom storfavoriten Bonusfamiljen (SVT) på plattformen.

Dessutom har flera av deras originalserier slagit igenom med storm över hela världen, däribland:

 • Squid Games
 • Stranger Things
 • Casa de Papel
 • The Queen’s Gambit
 • Better Call Saul (baserad på Breaking Bad)
 • You
 • The Witcher

Svenska serier på Netflix

Netflix har även ett imponerande utbud svenska serier såsom Bron, Kärlek & Anarki, En helt vanlig familj och Störst av allt. Den Netflix-serie som fått störst genomslag på svenska är dock Snabba Cash.

Snabba Cash på Netflix

Snabba Cash är en serie som är löst baserad på bok- och filmserien med samma namn. I serien får vi följa med in i Stockholms undre värld där droger, mord och våld dominerar. Serien fick inte bara ett stort genomslag i Sverige utan även i resten av Europa och flera av skådespelarna belönades med prestigefyllda, internationella priser.

Vanliga frågor och svar om Netflix

Netflix kostar från 99 kronor i månaden – men det finns flera olika prenumerationspaket att välja på. Dyrast är Premium som kostar 179 kronor i månaden.

Basic, det billigaste alternativet, kan man använda på en enhet. Standard ger stöd till två enheter och Premium ger stöd till fyra. 

När man prenumerera på Netflix ingår hela tjänstens bibliotek av serier, filmer, barnprogram, dokumentärer och spel. Man får se hur mycket man vill varje månad – och allt är helt utan reklam. 

Det som skiljer de olika prenumerationsalternativen är hur många enheter som kan titta på Netflix samtidigt och om. man kan se titlarna i HD, Full HD eller Ultra HD.

Det beror på vilken prenumeration på Netflix man har.

 • Basic: 1 enhet
 • Standard: 2 enheter
 • Premium: 4 enheter

Enligt Netflix anvädarvillkor är en prenumeration endast till för personer som bor i samma hushåll. Netflix känner av vilka enheter som ingår i ett hushåll genom IP-adresser och kontoaktivitet.