tvabonnemang.nu

Sportkanaler och sportabonnemang - Den kompletta guiden till sport på TV

Om man vill se sport på TV är det lite av en djungel att försöka hitta rätt bland alla streamingtjänster, sportkanaler och sporträttigheter. Vi har skapat denna guide för att du enkelt ska kunna hitta de TV-abonnemang eller streamingtjänster som visar just den sport du är intresserad av.

Vi går igenom samtliga sportabonnemang och sportkanaler på den svenska marknaden.

Det här är din kompletta guide till sport på TV.

Bästa TV-leverantören av sport

Allente logga

Allente

Allente erbjuder flera av sportkanalerna och sporträttigheterna via sina samarbetspartners. Komplettera ditt kanalpaket med flera populära streamingtjänster med massor av sport.

Allente är därför en perfekt lösning för dig som söker en operatör med många sportsändningar.

Från: 499 SEK i månaden

TV4 Play+ Sport

Från 399 kronor i månaden

TV4 Play logo

TV4 Plays första sportabonnemang har ett stort fokus på fotboll. Paketet ger tillgång till den bästa fotbollen i de svenska herrligorna, toppmatcher från några av Europas bästa lag, den italienska ligan Serie A, den Spanska liga La Liga, och alla landskamper med herrlandslaget från Viaplay. Förutom fotboll kan man även se amerikansk fotboll, basket från NBA och svenska damligan i hockey.

TV4 Play+ Sport Total

Från 549 kronor i månaden

TV4 Play logo

I detta sportpaket ingår samtliga sporträttigheter från TV4 och samtliga sportkanaler. Förutom allt som ingår i det ordinarie sportpaketet så ingår även Sveriges bästa hockey, och ännu mer fotboll. 

Max Sport

260 kronor i månaden

Max logotyp

Max Sport erbjuder en rad exklusiva sporträttigheter. I tilläggspaketet Max Sport får man bland annat se den bästa golfen i världen, alla grand slams i tennis och de största cykeltävlingarna. Många av sportsändningarna erbjuds från Eurosport.

Max Sport köps som tillägg till ett grundpaket från Max.

Viaplay Medium

Från 379 kronor i månaden

Viaplay är en streamingtjänst som har många eftertraktade sporträttigheter i sina större paket. I medium får man bland annat njuta av massor av vintersport, den tyska fotbollsligan, golf i världsklass, rugby, padel och fotboll från europeiska storlag. 

Viaplay Total

Från 549 kronor i månaden

Total är Viaplays kompletta sportpaket. Här får man se exakt alla sportsändningar Viaplay har rättigheterna till. Vad sägs om fotboll i världsklass, den amerikanska hockeyligan och den bästa motorsporten?

Allente

Från 499 kronor i månaden

Allente logga

Allente erbjuder TV-abonnemang för fiber-tv, parabol-tv och streaming. När det kommer till sport har de flera renodlade sportpaket man kan välja som tillval. De samarbetar bland annat med TV4 Play, V Sport och Viaplay.

Nedan går vi igenom vilken sport som ingår när man väljer TV-paket från Allente.

Telenor

Från 149 kronor i månaden

Telenors logga

Telenor har TV-abonnemang och streamingtjänster – många med populära sportsändningar och rättigheter. Som streamingpaket kan man välja Viaplay som tillägg.

Nedan går vi igenom vilken sport som ingår när man väljer TV-paket från Telenor.

Tele2

Från 299 kronor i månaden

Tele2 erbjuder TV-abonnemang i flera olika storlekar där mer eller mindre sport ingår. Man kan alltid välja till streamingpaket från Viaplay. 

Nedan går vi igenom vilken sport som ingår när man väljer TV-paket från Tele2.

Boxer

Från 299 kronor i månaden

Boxers paket är snarlika Tele2s. Välj färdiga TV-abonnemang och välj att lägga till tilläggstjänster från TV4 och Viaplay. 

Nedan går vi igenom vilken sport som ingår när man väljer TV-paket från Boxer.

Ownit

Från 279 kronor i månaden

Hos Ownit kan man välja färdiga TV-abonnemang med utvalda sportkanaler och playtjänster med sportsändningar. Man kan även lägga till tillvalspaket från TV4 Play och V Sport.

Nedan går vi igenom vilken sport som ingår när man väljer TV-paket från Ownit.

Sappa

Från 189 kronor i månaden

Sappa logo

Sappa erbjuder färdiga TV-abonnemang och tillvalspaket med fokus på sport. De har ett samarbete med Viaplay och TV4 Play. 

Telia

Telia har renodlade sportpaket som gör att man kan få tillgång till nästan all den sport man vill kunna se. Man kan välja paket med all sport från Viaplay, TV4 och Max. Man kan dessutom välja ett paket som endast ger tillgång till alla matcher i UEFA Champions League.

Hur får jag tillgång till den sport jag vill se?

Det finns många olika streamingtjänster och kanaler som erbjuder olika sportsändningar. Om man har ett stort sportintresse är det inte ovanligt att man behöver teckna flera olika streamingtjänster för att få tillgång till precis den sporten man vill se. 

Formel 1 kan man till exempel bara se om man har Viaplay Total och HockeyAllsvenskan kan man endast se om man har TV4 Play+ Sport Total. Har man ett stort intresse av F1 och svensk hockey behöver man alltså dessa två streamingtjänster för att kunna se just det innehållet.

Många TV-abonnemang erbjuder dock paket där man kan få tillgång till flera olika streamingtjänster och sportkanaler i samma paket. 

Se sport gratis

De flesta sportsändningar ligger hos streamingtjänster med månadsavgift. TV4 Play, som har ett gratis-paket, erbjuder till exempel inte några sportsändningar i just det paketet. Då måste man uppgradera till ett paket med avgift. 

SVT investerar i en hel del sportsättigheter – och då kan man se de sändningarna helt gratis både på SVTs linjära kanaler och via SVT Play. Om det är stora mästerskap händer det ofta att SVT samarbetar med TV4. Då delas sändningarna upp mellan de två kanalernas linjära kanaler och play-tjänster. 

Om man har linjära kanaler sänds en del sport på SVT1, SVT2, TV4 och TV6. 

Vanliga frågor och svar om sportkanaler och sportabonnemang

Allsvenskan och Superettan sänds av Max. Samtliga matcher visas på Max streamingtjänst om man har tilläggspaketet Max Sport. Man kan få tillgång till dessa matcher även om man har TV4 Play+ Sport Total, då visas Allsvenskan & Superettan från Max tillsammans med matcher från Champions League, Serie A och LaLiga. 

Formel 1 kan ses om man har Viaplay Total. Då får man tillgång till alla race, träningar och kval i F1. Viaplay Total har även Premier League.

Det beror på vilken typ av sport man är intresserad av. Viaplay har mest motorsport, Max har mest svensk fotboll och tennis och TV4 Play har mest amerikansk fotboll – för att ta några exempel. Du hittar alla streamingtjänsternas sporträttigheter i vår guide. 

Max, Viaplay, TV4 Play och SVT Play är de huvudsakliga streamingplattformarna som erbjuder sportsändningar och sporträttigheter. De har alla tillgång till olika sändningar, så det är viktigt att kolla var ljustren sporten du vill se visas.