tvabonnemang.nu

Max

Max är en streamingtjänst som samlar innehåll från HBO och Discovery. Det innebär att man hos Max kan hitta de absolut största serierna i världen (undertecknade HBO), många storfilmer, den bästa underhållningen och sporträttigheter till bland annat Allsvenskan och Superettan.

Är du sugen på att ta del av underhållning när den är som allra bäst? Läs då vår recension av Max - här hittar du all information du behöver om Max streamingtjänst.

Max

Varför ska jag välja Max?

Max är en bred streamingtjänst med innehåll som passar de allra flesta smaker och åldersgrupper. Här finns ett stort utbud av serier, filmer, reality, barninnehåll och sport. Tänk på att sporten köps som ett tilläggspaket – det ingår alltså inte i grundutbudet hos Max. 

All underhållning når man via Max-appen. Denna app kan laddas ner till en smart-tv, en mediaspelare som Apple TV, en smartphone, surfplatta och till spelkonsoler. Man når även Max utbud via sin webbläsare på datorn. Det enda man behöver är alltså en stabil internetuppkoppling, 

Max kan köpas tillsammans med TV-paket från flera olika leverantörer. Du hittar bland annat Max som tillvalsstreamingtjänst hos Telia och Telenor.

FÖRDELAR MED MAX

NACKDELAR MED MAX

Max paket

Låt oss börja med att titta lite närmare på vilka paket som Max erbjuder. Det finns tre olika paket hos Max plus ett sport-tillägg. Det billigaste paketet har reklam och man har inte möjlighet att ladda ner material för att titta offline. De dyrare paketen har ingen reklam, men olika många skärmar kan titta på Max samtidigt beroende på paket. 

Alla paket från Max ger tillgång till all underhållning, alla serier och alla filmer. Man måste ha ett av de tre grundpaketen för att kunna köpa sport-tillägget. 

Max Basic med reklam

89 kr/mån

Det billigaste paketet från Max kommer med all underhållning som Max har att erbjuda – men det förekommer reklam under sändningarna. Man kan streama på upp till 2 enheter samtidigt, men man har inte möjlighet att spara ner serier och filmer för att titta på när man är offline. 

Max Standard

129 kr/månad

Max Standard ger tillgång till all underhållning på Max – helt utan reklam. Med detta paket kan man alltså njuta av sina favoritserier helt utan avbrott – precis som det ska vara. 

Streama på upp till 2 enheter samtidigt och spara ner upp till 30 filer för att titta på offline – perfekt för enlång flygresa till exempel. 

Max Premium

169 kr/månad

Det bästa från Max! Med Premium får man streama i 4K UHD och Dolby Atmos. Perfekt för den med en modern och stor TV. Allt innehåll finns förstås tillgängligt (förutom sporträttigheter). 

Streama på upp till 4 enheter samtidigt och ladda ner upp till 100 filmer (med vissa begränsningar).

I detta paket ingår dessutom linjära kanaler från Discovery – bland annat Kanal 5 och Kanal 9.

Max Sport

Max Sport är sporttillägget från Max. För att beställa Max Sport behöver man först ha ett av Max tre grundpaket, sen kan. man lägga till sporten.

Max har sporträttigheter till bland annat Allsvenskan och Superettan, Tour de France, alla Grand Slams i tennis och PGA Touren i Golf. Man får dessutom tillgång till Eurosport 1 och Eurosport 2. 

Hos Max hittar man även alla OS-sändningar från OS i Paris 2024.

MAX SPORT

260 kr/månad

Max Sport är en tilläggstjänst som ger tillgång till alla sporträttigheter från Discovery. Se den allra bästa svenska fotbollen, tennis i världsklass och de bästa golfturneringarna. 

Serier och filmer från HBO

En av världens mest kända producenter av serier i världsklass är HBO. De står bakom succé-serier som Game of Thrones, Sex and the City, Euphoria, The Last of Us, Succession, Sig Feet Under och House of the Dragon för att bara nämna några. 

Alla serier producerade av HBO hittar man exklusivt hos Max. Här får man se de nya avsnitten så fort de släpps – man behöver alltså aldrig vara orolig för spoilers.

Förutom egenproducerad serier av HBO så erbjuder Max förstås ett stort bibliotek av storfilmer, serier och underhållning från andra producenter. Här kan man se många av de senaste storfilmerna, true crime, dokumentärer, barnprogram, reality och mycket mer.

Allt material från Discovery hittas även i Max. Se de bästa reality-serierna från Sverige, massor av underhållningsprogram och prisbelönta dokumentärer. 

Max utbud TV-kanaler

Hos Max hittar man inte bara serier och  filmer att streama – utan även linjära kanaler. Om man har paketet Premium får man bland annat tillgång till Kanal 5 och Kanal 9. Lägger man till Max Sport får man även tillgång till Eurosport 1 och Eurosport 2. 

Skaffa TV-abonnemang med Max

Max är en bred streamingtjänst som passar många olika typer av tittare – men den saknar ett stort utbud av linjära TV-kanaler. Vill man ha tillgång till fler TV-kanaler kan man beställa Max via en TV-operatör. Man kan nämligen kombinera Max med ett tvabonnemang hos flera operatörer. 

Många TV-leverantörer erbjuder Max som tillägg. Telia och Telenor är två exempel. För att få ett komplett underhållningspaket rekommenderar vi att man väljer Max i kombination med ett TV-paket med linjära TV-kanaler.

TV-leverantörer som erbjuder Max:

Hur många enheter kan se Max samtidigt?

Max har olika regler när det kommer till enheter som kan streama material samtidigt beroende på vilket paket man har valt. 

Nedan finns information om de olika paketen:

  • Basic med reklam – 2 enheter
  • Standard – 2 enheter
  • Premium – 4 enheter
  • Max Sport – 2 enheter

Installera Max-appen

Vill man titta på Max innehåll så smidigt som möjligt så ska man ladda ner Max-appen. Appen kan man ladda ner till sin smartphone, surfplatta, smart-TV eller annan mediaspelare med uppkoppling mot internet, som till exempel Apple TV. 

I appen kan man skapa olika profiler till hushållets olika medlemmar. Då behöver man inte oroa sig för att någon Anna ska gå in och titta vidare på de serier man börjat se på – så att man inte hittar där man själv var. Varje konto för egna rekommendationer. 

Man kan även skapa ett barnkonto som endast har tillgång till barnmaterial i Max-appen. 

Max kundtjänst

Behöver du komma i kontakt med Max kundtjänst? Det gör du i första hand via Hjälpcentrum på Max hemsida. Där finns guider och svar på vanliga frågor.

Vill du prata med kundtjänst tar du kontakt med Max digitala assistent som sedan kan skicka dig vidare till kundtjänst om den själv inte kan hjälpa dig med din fråga eller ditt problem.

Vad kostar Max?

Max finns i tre olika prisklasser – från en billig variant med reklam till premium-paketet med bäst upplösning. Priset ligger på från 89 kronor per månad upp till 169 kronor per månad. Vill man lägga till Max Sport kostar det 260 kronor i månaden utöver priset för grundpaketet. 

Vill man få ner priset på sitt Max-abonnemang kan man välja att betala årsvis istället för månadsvis. Väljer man att betala årsvis sparar man 16 % jämfört med om man skulle betala månadsvis för 12  månader. 

Vanliga frågor och svar om Max

HBO Max heter numera bara Max. Max erbjuder allt material från HBO samt Discovery. Hos Max kan man alltså se alla sina favoritserier från HBO.

Nej, Max abonnemang har ingen bindningstid. Om man väljer att betala månadsvis kan man avsluta när man vill – annars förnyas abonnemanget varje månad. Betalar man årsvis gäller samma regler – fast per år. Abonnemanget avslutas efter att den betalade perioden passerats. 

Nej, Max erbjuder inte sitt innehåll gratis. Det billigaste paketet. kostar under hundralappen varje månad och kommer med reklam. 

Discovery+ är numera en del av Max tillsammans med HBO. Hos Max hittar man alltså alla sina favoriter från Discovery+. Saknar man Discovery+ sport så är det Max Sport man ska titta närmare på. Detta tillägg ger tillgång till alla sporträttigheter som Discovery har. 

Ja, Max har rättigheterna till Allsvenskan. För att kunna se Allsvenskan behöver man ett grundpaket från Max plus tillägget Max Sport. Då får man förutom Allsvenskan även se Superettan, Grand Slam-tennis, Tour de France och PGA-golf.