tvabonnemang.nu

TV-operatörer

Det finns många leverantörer att välja på om man letar efter en bra TV-operatör. De olika operatörerna erbjuder olika typer av TV-paket, olika typer av tilläggstjänster och olika infrastruktur för att leverera TV-tjänsterna hem till dig. Vi går igenom vilka TV-operatörer som finns och hur deras tjänster och erbjudanden skiljer sig åt.

Dessa TV-operatörer finns i Sverige

De största leverantörerna av TV-tjänster på den svenska marknaden är följande: 

Allente

TV-paket från 319 kr/mån

Allente logga

Allente, en hopslagning av de tidigare operatörerna Viasat och Canal Digital, är en av nordens största TV-operatörer. De erbjuder TV-paket via fiber, parabol och streaming. De har dessutom bredband via fibernätet. 

Allente erbjuder streamingtjänsterna: Viaplay, BBC Nordic+, Nordisk Film+Max, TV4 Play och SkyShowtime

Telenor

TV-paket från 299 kr/mån

Telenors logga

Telenor har flera olika TV-paket för TV via fibernätet och streaming. De erbjuder ett stort kanalutbud med ett femtiotal kanaler totalt. 

Telenor erbjuder streamingtjänsterna: Telenor Stream, Viaplay, TV4 Play och Max.

Tele2

TV-paket från 329 kr/mån

Tele2 har flera olika TV-paket för TV via fibernätet och streamingtjänster som tillval. Totalt finns ett 70-tal tv-kanaler i Tele2s utbud.  

Tele2 erbjuder streamingtjänsterna: Viaplay, TV4 och SkyShowtime.

Boxer

TV-paket från 329 kr/mån

Boxer erbjuder både TV-sändningar via fibernätet och marksänd TV. De har även en rad olika streamingtjänster som man kan välja som tillval. Totalt erbjuder Boxer ett 70-tal kanaler. 

Boxer erbjuder streamingtjänsterna: Tele2 Play, Viaplay, TV4 Play och SkyShowtime.

Ownit

TV-paket från 299 kr/mån

Ownit är kanske mest känd som en bredbandsleverantör, men i samma nät erbjuder de även TV-tjänster. Det finns flera olika TV-paket att välja på och totalt 53 kanaler. 

Ownit erbjuder streamingtjänsterna: Ownit Play och Viaplay.

Sappa

TV-paket från 199 kr/mån

Sappa logo

Sappa är TV-operatören med flexibla paket. Välj kanaler själv i deras stora kanalutbud och kombinera med en eller flera streamingtjänster. 

Sappa erbjuder streamingtjänsterna: Viaplay, TV4 Play, SkyShowtime och Sappa Play

Telia

TV-paket från 249 kr/mån

Telia är en av de större TV-operatörerna i Sverige. De erbjuder flera olika TV-paket med totalt ett 40-tal kanaler. Telia har även mycket sportsändningar i samarbete med TV4 Play, Max och Viaplay.   

Telia erbjuder streamingtjänsterna: Telia Play, Netflix, TV4 Play, Viaplay och Max.

TV-operatörer med TV via fiber

Idag är det allra vanligast att man får tillgång till sina TV-kanaler via fibernätet – alltså samma nät som man använder för fiber-bredband. Uppkopplingen är snabb och stabil och ger riktigt skarp bild och bra ljud.

Operatörer som erbjuder TV via fiber är:

  • Allente
  • Telenor
  • Tele2
  • Boxer
  • Ownit
  • Sappa
  • Telia

Om ens bostad inte är ansluten till fibernätet finns det dock andra alternativ. Vi tittar närmare på dem nedan.

TV-operatörer med TV via parabol

Att ta in TV-sändningar via parabol ger den absolut bästa kvaliteten på ljud och bild. Under 90-talet och 00-talet var det vanligt att se paraboler på de flesta hustak, men idag har TV via fibernätet konkurrerat ut tekniken.

Idag finns det endast en TV-operatör på den svenska marknaden som erbjuder TV via parabol: Allente. 

TV-operatörer med streaming

Att strömma TV direkt via internet är ett av de smidigaste sätten att få tillgång till TV-sändningar idag. Med streaming behöver man inte ens ha en TV-apparat – man kan istället använda sin smartphone, surfplatta eller dator. 

Formatet gör det även möjligt att komma ifrån den satta tablån som styr de linjära kanalerna – med streaming kan man nämligen, hos de allra flesta operatörer, se program, filmer, serier och sportsändningar när man vill. 

TV-operatörer med streamingtjänster

Allente

Telenor

Tele2

Boxer

Ownit

Sappa

Telia

TV-operatörer vi rekommenderar

Allente

Allenten är en av Sveriges nyaste och samtidigt mest väletablerade TV-operatörer. Nyast för att företaget lanserades år 2020, och väletablerat då det skapades genom en sammanslagning av Viasat och Canal Digital.

Allente är en förkortning av All Entertainment och är idag en av Nordens största TV-bolag med över 1,2 miljoner kunder.

Telenor

Telenor är mest kända för sina telefonitjänster men har under de senaste åren även etablerat sig som en ledande tv-operatör. Deras Tv-paket Bas består av 18 kanaler, däribland de vanligaste i Sverige samt Eurosport, med flera.

Med stöd för streaming och playkanaler kan du själv bestämma när du ska titta på tv. Om du samlar flera tjänster hos Telenor kan du få rabatt på din månadskostnad.

Tele2

Tele2 är en välkänd aktör i Sverige som länge erbjudit marknadsledande mobil- och bredbandstjänster som täcker 99,9% av Sveriges befolkning.

Förutom telefoni erbjuder Tele2 ett stort utbud av TV-tjänster. De har ett stort utbud av TV-abonnemang, streamingtjänster och tillvalspaket.

Boxer

Boxer är en välkänd leverantör av digitala tv lösningar i Sverige. Sedan 1999 har företaget spelat en central roll i tv-branschen och fram till 2007 hade Boxer monopol på digital-tv via marknadssändningar.

Än idag förblir Boxers tv-abonnemang ett av de mer populära i landet och med fyra varierande tv-paket plus en rad streamingtjänster kan Boxer erbjuda underhållning för alla.

FAQ

På den svenska marknaden är de största operatörerna för TV-abonnemang Allente, Telenor, Tele2, Telia, Boxer, Sappa och Ownit. Du kan läsa mer om respektive operatör på vår sida.

Allente är den operatör för TV som vi anser har bäst erbjudanden. Vi har recenserat samtliga operatörer på den svenska marknaden och kommit fram till att Allente med  sina många kanalpaket, stora  valmöjligheter och bra priser är den operatör vi rekommenderar.  

Ett prisvärt baspaket hittar man hos Telenor – då får man alla baskanaler och ett gäng extra kanaler, som Eurosport och Telenors playkanaler. Läs mer om billiga TV-paket här.  

Alla operatörer erbjuder ett baspaket med basutbudet av TV-kanaler och eventuellt några extra. Utöver det har varje operatör flera standard- och premium-paket med olika många kanaler. Klicka dig vidare till respektive operatörs recension för att läsa mer om deras paket.