tvabonnemang.nu

Discovery+

Discovery+, eller Discovery Plus, är en av de populäraste streamingtjänsterna på den svenska marknaden. Tidigare var tjänsten känd under namnet Dplay.

Discovery+ är en del av Svenska Discovery Networks som i sin tur är en del av Warner Bros Discovery. Streamingtjänsten samlar tv-program, sportsändningar och underhållningsprogram från Kanal 5, 9 och 11, Animal Planet, TLC, ID, Discovery Channel och sportkanalen Eurosport.

Discovery logo

Varför ska jag välja Discovery+?

Discovery+ är en strömningstjänst som har det mesta – underhållningsprogram, storfilmer, serier, strömmade kanaler och massor av sportsändningar. De erbjuder även ett fullmatat sport-paket i samarbete med TV4 Play.

De samarbetar med många TV-leverantörer och erbjuder sin streamingtjänst tillsammans med flera olika kanal-paket. Du hittar bland annat Discovery+ som tillvalspaket hos Allente, Boxer, Tele2, Sappa och Telia.

Vill du veta mer om Discovery+ och se vilka prenumerationspaket man kan välja mellan? I vår recension har vi samlar all information man kan önska om Discovery+.

FÖRDELAR MED DISCOVERY+

NACKDELAR MED DISCOVERY+

Discovery+ paket

Låt oss börja med att ta en titt på vad Discovery+ faktiskt har för valmöjligheter. Strömningstjänsten har sex olika streaming- och kanalpaket – varav ett är ett samarbete med TV4 Plays sportsändningar. 

Discovery+ har delat upp sina paket utifrån om man är intresserad av underhållningsprogram, sportsändningar eller en kombination av båda. 

Underhållning (med reklam)

59 kr/mån

Det minsta paketet från Discovery+ bjuder på underhållande program och dokumentärfilmer med reklamavbrott. Med paketet får man möjlighet att ta del av alla Discovery-producerade program och även en del inköpt material. Man kan njuta av underhållningsprogram, tv-serier, filmer och dokumentärfilmer. Många av programmen kommer till streamingtjänsten innan de visas i Discoverys linjära sändningar. 

Underhållning

109 kr/mån

Med Discovery+ underhållnings-paket har man möjlighet att njuta av alla Discovery-producerade serier och program och tolv streamade tv-kanaler från Discovery och Sveriges Television. Programmen som man streamar via tjänsten har ingen reklam – med detta paket får man alltså njuta av underhållningen helt ostört. 

Kanalerna som ingår är: SVT1, SVT2, SVT Barn, SVT24, Kanal 5, 9 och 11, ID, TLC, Food Network, Travel Channel och Kunskapskanalen. 

Sport

179 kr/mån

Det första av Discovery+ sport-abonnemang ger tillgång till alla sportsändningar från Eurosport med bland annat alla Grand Slam-turneringar i tennis och PGA Touren i golf. 

Förutom sporten så ingår även alla Discoverys underhållningsprogram, tv-serier och dokumentärfilmer och tolv kanaler från Sveriges Television och Discovery.

Sport Premium

349 kr/mån

Sport Premium är paketet för alla som älskar svensk fotboll. Med detta streamingpaket får man nämligen möjlighet att se alla Allsvenskan-macther och Superettan-matcher – totalt nästan 500 matcher under ett år. 

Detta är ett paket som erbjuder Discoverys kompletta sportutbud. Förutom svensk fotboll i toppklass får man även möjlighet att se alla sändningar från Eurosport, bland annat snooker, cykelsport, alpint och skridsko, och sändningar från några av de största tennisturneringarna.  

Underhållning + TV

149 kr/mån

I detta paket inkluderas alla underhållningsprogram från Discovery+ och 18 TV-kanaler att streama. Förutom TV-kanalerna som ingår i abonnemanget Underhållning så ingår även kanaler från TV4 – vanliga fyran, Fakta, Film och Guld. Dessutom kan man se kanalerna TV12 och Sjuan. 

Sport Premium + TV4 Sport

549 kr/mån

Detta är strömningstjänstens mest kompletta paket – här får man ta del av precis alla underhållningsprogram och alla sportsändningar i utbudet. Förutom allt som ingår i övriga sport-abonnemang får man dessutom njuta av de linjära sportkalanerna som TV4 Play erbjuder. Se ishockey från Svenska Hockeyligan och Hockey-Allsvenskan, se fotbollsmatcher från de spanska och italienska högsta ligorna och massor av andra sportsändningar. 

TV4 Sport som tilläggstjänst

Många sportälskare tittar mot Discovery+ för att tillgodose sitt sportintresse. En stor anledning till det är abonnemanget Sport Premium + TV4 Sport. Med detta paket får man inte bara tillgång till all sport som Discovery+ har sändningsrättigheter till, utan även alla sportkanaler från TV4 Play. 

Låt oss titta närmare på vad TV4 erbjuder för sportsändningar. 

FOTBOLL

Kanalen TV4 Fotboll ger förstklassiga matcher från några av världens största ligor. I kombination med Discovery+ rättigheter till de högsta divisionerna i Sverige så får man även tillgång till nästan all världsfotboll. Se fotboll från:

HOCKEY

Följ Sveriges bästa hockeymatcher med TV4s hockey-kanal. Se hockey från: 

TV4 Sportkanalen

Sportkanalen blandar TV4s stora sportutbud. Förutom fotboll och hockey kan man även se Handbollsligan och lärorika sportmagasin och reportage. 

Bindnings- och uppsägningstid

En stor fördel med alla streamingpaket från Discovery+ är att de saknar bindningstid. Det är alltså möjligt att säga upp sitt abonnemang när som helst. 

Viktigt att komma ihåg är att det inte är möjligt att bli återbetald för påbörjad månad eller betalperiod. Om du säger upp ditt abonnemang i mitten av en månad kommer du att kunna använda tjänsten till månadens slut – eller till nästa betalperiod påbörjas. 

Discovery+ har återkommande rabatter på sina paket. Ibland kan man till exempel få prova ett paket gratis i en månad eller få rabatt på den första månadsavgiften. Om man hoppar på denna typ av erbjudande kan man säga upp abonnemanget inom 30 dagar och då endast betala den rabatterade avgiften under den första månaden. Väljer man att inte avsluta abonnemanget förlängs det, en månad i taget, till ordinarie pris.

Skaffa ett abonnemang från Discovery+

Att skaffa ett streamingpaket hos Discovery+ är enkelt. Man väljer vilket paket man är intresserad av och skapar ett användarkonto för att påbörja sitt abonnemang. 

Om man har en TV-leverantör som erbjuder tjänsten kan man registrera sig via sin leverantör. Läs om vilka leverantörer som samarbetar med Discovery+ nedan.  

Discovery+ med TV-leverantör

Discovery+ erbjuder sina streamingtjänster tillsammans med några av de största TV-leverantörerna på den svenska marknaden. Om man är kund hos någon av dessa leverantörer kan man kombinera sitt kanalpaket med streamingtjänster från Discovery+. 

TV-leverantörer som erbjuder Discovery+:

Vilka enheter kan man använda för att titta på Discovery+?

Discovery+ innehåll kan man nå via en webbläsare, Discovery+-appen (som finns till både iOS och Android) och en rad olika mediaspelare. Enheter som har stöd för Discovery+ är bland annat Android TV, Apple TV, Chromecast, Fire TV, smarta tv-apparater från Samsung, LG och Amazon Fire. 

Värt att notera är att smartphones från Huawei inte har stöd för Discovery+-appen. 

Kan flera titta med samma konto?

Två olika enheter kan använda samma Discovery+-konto samtidigt och strömma innehåll. Man kan dock göra flera olika användarkonton så att alla medlemmar i familjen kan hålla koll på vilka avsnitt av favoritserien man själv har sett. 

Vad kostar Discovery+?

Discovery+ har olika prisklasser för sina olika paket. Du hittar alla priser under respektive paket högre upp på sidan.

Det enklaste underhållningspaketet, med reklam, har man möjlighet att beställa för endast 59 kronor i månaden. Priserna för sport-paketen ligger högre med priser på upp till 549 kronor i månaden.

Discovery+ kundtjänst

Om du vill komma i kontakt med Discovery+ kundsupport kan det göras via meddelande, mail, telefon, chatt eller chattrobot. Chattroboten finns tillgänglig hela dygnet och kan svara på allmänna frågeställningar. Vill man ha personlig hjälp är det möjligt att skriva ett mail, chatta med kundtjänst eller ringa.

  • Telefon: 031-3131139
  • Mail: support@discoveryplus.se

Chattfunktionen och kundtjänsten via telefon är bemannad måndag till söndag 09 – 22.

Det finns dessutom ett hjälp-centrum med svar på de vanligaste frågorna och guider som kan hjälpa till med enklare tekniska frågeställningar och problemlösningar. 

Vanliga frågor och svar om Discovery+

59 kronor i månaden får man betala om man beställer det billigaste paketet från Discovery+, Underhållning (med reklam). Övriga priser på Discovery+ olika TV-paket hittar du högre upp i texten. 

Kanalerna som ingår när man prenumererar på Discovery+ skiljer sig åt mellan de olika TV-paketen. I de grundläggande paketen (förutom Underhållning (med reklam)) ingår 12 kanaler, medan det största har 29 kanaler. Kanaler som alltid ingår är bland andra Kanal 5, SVTs kanaler och TV4.

Discovery+ kan du se med en inloggning via din webbläsare, iOS- eller Android-appen eller via en mediaspelare. Mediaspelare med stöd är till exempel Apple TV, Smart TV och Chromecast.

Nej, Discovery+ har inget streamingpaket som erbjuds gratis. Det billigaste paketet kostar 59 kronor i månaden – då får man tillgång till ett begränsat utbud av Discovery+ underhållningsprogram med avbrott för reklam.  Du hittar alla paket Discovery+ erbjuder på vår sida.