tvabonnemang.nu

HBO Max och Discovery+ ska slås samman

HBO och Discovery+ slås samman

Warner Bros Discovery har meddelat att man kommer slå ihop tjänsterna HBO Max och Discovery+. Sammanslagning sägs vara den enda logiska lösningen för en framtida tillväxt.

Den nya plattformen som ännu inte har ett namn kommer lanseras på den Nordamerikanska marknaden under 2023 och sedan även i Europa under hösten 2024. Warner Bros Discovery, som äger både HBO Max och Discovery+, anser att man måste kombinera innehållet på de två plattformarna för att kunna konkurrera på marknaden framöver.

”Till syvende och sist så var en sammanslagning av allt innehåll det enda sättet vi kunde skapa en livskraftig verksamhet”, berättar Jean-Briac Perrette, vd för Discovery Streaming & International.

Än så länge finns det inte mycket information om den nya tjänsten och vi får helt enkelt vänta och se vad plattformen kommer heta samt vad den kommer att kosta.

Nyheten om sammanslagningen presenterades i samband med att Warner Bros Discovery meddelade att den planerade HBO-filmen Batgirl inte får någon premiär, trots att filmen nästan är helt färdig.