tvabonnemang.nu

HBO Max

HBO Max – ibland stiliserat som HBOMax – är namnet på HBO:s egen streamingtjänst. Tjänsten kallades tidigare bara för HBO, eller HBO Nordic i Sverige, Norge, Danmark och Finland, men i slutet på 2021 gjorde man en stor uppdatering av varumärket och sitt utbud och bytte i samma veva namn till HBO Max. Idag har HBO miljoner registrerade kunder i Sverige och runt om i världen.

Idag är HBO Max en av de mest populära streamingtjänsterna på den svenska marknaden och man har ett enormt utbud serier och filmer tillgängliga “on-demand”. Dessutom har HBO flera samarbeten med de stora TV-leverantörerna i Sverige. Därmed kan du teckna ett tv-paket och få HBO Max på köpet, men mer om det längre ner i recensionen.

Vad är HBO?

HBO är en förkortning för Home Box Office och lanserades redan 1972 som en exklusiv TV-kanal på den amerikanska marknaden (cable network). Idag ägs HBO av Warner Media och är mycket mer än bara en TV-kanal då man producerat några av världens mest populära filmer och TV-serier, däribland Game of Thrones, the Sporanos, Band of Brothers, Chernobyl, etc. Dessutom har man, som sagt, en omåttligt populär streamingtjänst som vi kommer prata mer om i denna HBO Max recension.

HBO Max Sverige vs. HBO Nordic

Vi har förstått att det råder viss förvirring kring HBO och deras olika varumärken och namnen på deras tjänster. Tidigare gick streamingtjänsten under namnet HBO Nordic i Sverige men numera kallas det HBO Max Sverige.

Fast det är inte bara namnet som har ändrats. När HBO Nordic först lanserades så visade HBO endast sina egen producerade filmer och serier, men numera har man ett mycket bredare utbud med content från flera av sina systerbolag och samarbetspartners. Eftersom företaget ägs av konglomeratet Warner Media, har de filmer och serier från några av världens mest välkända produktionsbolag.

Med andra ersattes HBO Nordic av HBO Max och under de senaste åren har man optimerat sitt sortiment.

Vad kostar ett HBO Max abonnemang?

HBO Max är, i likhet med andra liknande streamingtjänster såsom Netflix, en relativt billig tjänst, framför allt om man jämför det med traditionella TV-paket från exempelvis Allente eller Boxer.Det finns bara ett HBO abonnemang, men två olika sätt att betala för det.
 • HBO Max – månadsprenumeration – 89 kronor i månaden
 • HBO Max – årsprenumeration – 699 kronor per år (58,25 kr/mån)

Genom att betala för ett helt år i taget kan du alltså spara 33% av kostnaden, eller få 4 månader gratis – beroende på hur man räknar.

Teckna TV-abonnemang med HBO Max

När det kommer till det flesta streamingtjänster brukar man behöva teckna dem som ett komplement till sitt vanliga TV-abonnemang, men för HBO Max är det lite annorlunda. Det är nämligen flera av de stora TV-leverantörerna som erbjuds HBO Max i vissa av sina abonnemang eller som en tillvalstjänst.

ALLENTE

Allente har ett TV-erbjudande som heter TV via streaming där HBO Max, tillsammans med flera andra streamingtjänster, kan ingå. Förutom streamingtjänsterna så ingår även från 15 TV-kanaler. All TV-underhållning når man via Allente-appen.

Ett smidigt paket om man vill ha mycket streaming och inget krångel med utrustning – allt som behövs är internetuppkoppling. 

 

TELIA

Telia har ett stort utbud av olika TV-paket – och i två av dessa ingår HBO Max. Tjänsten ingår i Telias stora paket för underhållning och sport. Paketen kostar mellan 299 och 749 kr/mån. Utöver HBO Max får man tillgång till ett stort utbud av kanaler och andra streamingtjänster (som Netflix, Viaplay och TV4 Play).

HBO Max ingår även i Telias självstående streamingpaket Telia Play.

 

TELENOR TV STOR + TELENOR TV PREMIUM

Tecknar du ett av Telenors två största TV-paket får du också tillgång till HBO Max. För mellan 499 och 799 kronor i månaden får du, utöver HBO Max, tillgång till 50 – 60 kanaler, upp till 15 olika play- och streamingtjänster. Det är med andra ord några av det mest maxade underhållningspaketen på den svenska marknaden.

Du kan även teckna ett Telenor Stream Stor-paket där du inte har vanliga TV-kanaler med däremot några av världens ledande streamingtjänster, inklusive HBO Max.

HBO Max bindningstid och uppsägningstid

En av de stora fördelarna med streamingtjänster i jämförelse med traditionella TV-abonnemang är att de aldrig har någon bindningstid. Du startar helt enkelt en prenumeration och därefter dras månadskostnaden automatiskt från ditt kort tills dess att du väljer att avsluta prenumerationen. Därefter kommer du inte att debiteras igen.

Man kan välja att betala för HBO Max på månads- eller årsbasis och båda abonnemangen kan avslutas när du vill. Tänk bara på att du betalar för en ett års prenumeration i förväg och kan inte få några pengar tillbaka under perioden.

Väljer du att avsluta ett abonnemang under faktureringsperioden så är tjänsten fortsatt tillgänglig för dig tills det att perioden är över. Du kan alltså betala för 1 år HBO Max och säga upp det efter 3 månader men fortfarande använda tjänsten resterande 9 månader.

HBO Max innehåll – vad finns på HBO Max?

HBO Max har ett helt enormt utbud serier och filmer och att försöka lista alla eller ens erbjuda rekommendationer är nästintill omöjligt. Därför har vi istället listat några av HBO:s största produktionen.

SERIER PÅ HBO MAX

 • Game of Thrones – storslaget fantasyäventyr som du knappt kan ha missat
 • The Deuce – med bland andra James Franco, Maggie Gyllenhaal
 • OZ – flerfaldigt prisbelönt fängelseserie från 1997
 • Westworld – episkt Vilda västernäventyr med en komplex handling
 • Sex and the City – behöver serien ens en introduktion?
 • Boardwalk Empire – gangsterserie med Steve Buscemi i huvudrollen
 • True Detective – tre säsonger med några av världens största skådespelare, däribland Matthew McConaughey, Woody Harrelson och Colin Farrell
 • Curb Your Enthusiasm – så kallade “cringe comedy” med Larry David i huvudollen
 • Chernobyl – en makalös skildring av kärnkraftskatastrofen i Chernobyl med flera svenska skådespelare i ledande roller, däribland Stellan Skarsgård.
 • Band of Brothers – en av världens genom tiderna bästa miniserie om de amerikansk styrkorna i Europa efter Dagen D.
 • Succession  – prisbelönt dramaserie om en familj med makt och pengar – men ven tar över det inflytelserika familjeföretaget? 
 • The Last of Us  – zombies och världens undergång. The Last of Us är en av de bästa adaptionerna av ett tv-spel till tv-skärmen. 

Observera att detta bara är ett axplock av HBO:s enorma katalog med originalproduktioner. Nästan allting företaget rör förvandlas till guld. Listan ovan är inte skriven i en specifik ordning.

FILMER PÅ HBO MAX

På många sätt är det HBO:s serier som definierar dem och deras sortiment, men man ska inte glömma alla storslagna filmer och dokumentärer som de också producerat. HBO:s filmer produceras av HBO Film, ett systerbolag till HBO Max.

 • The Wizard of Lies – sann historia om en aktiemäklare i New York, spelad av ingen mindre än Robert de Niro.
 • 61 – en film baserad på Babe Ruth, den kanske bästa baseballspelare någonsin som förändrade sporten för all framtiden
 • Beware the Slenderman – en kultklassiker för alla som gillar skräckfilmner
 • Citizen X – baserad på jakten på en av Rysslands värsta seriemördare genom tiderna
 • Mitt stora feta grekiska bröllop – en familjekomedi av rang
 • Iron Jawed Angels – en storslagen film om kampen för kvinnors rösträtt i USA

Utöver allt detta står HBO också bakom några av de mest kritikerrosade dokumentärerna någonsin. Och det bästa med HBO Max är att man får tillgång till allt som HBO någonsin skapat plus massor av annan underhållning i världsklass.

Vanliga frågor och svar om HBO Max

HBO Max kostar 89 kronor i månaden om man väljer att betala månadsvis och 699 kronor per år om man väljer  att betala årsvis. Det är alltså billigare att välja ett årsabonnemang jämfört med ett månadsabonnemang.  

HBO Max finns bland annat hos TV-operatörerna Allente, Telenor och Telia

Väljer man en streamingtjänst hos en TV-operatör kan man  kombinera ett. kanalpaket med en, eller flera, streamingtjänster. Läs mer om streamingtjänster

HBO Max är en streamingtjänst som samlar innehåll från HBO, Warner. Bros., Cartoon Network, Adult Swim och HBO Max Originals. Tidigare fanns en tjänst som hette HBO Nordic i Sverige och övriga norden, men den  tjänsten har e ersatts av HBO Max.

HBO är en kabeltv-kanal som finns på den amerikanska marknaden. 

HBO Max kommer, enligt rapporter till media, att försvinna som enskild streamingtjänst under 2024. Företaget har gått ihop med Disocvery+ och kommer troligtvis under 2024 att lanseras som en streamingtjänst under Discovery+-appen.