tvabonnemang.nu

Netflix introducerar dubbla tummar upp för ökad användarvänlighet

Netflix tumme upp

Netflix har introducerat en ny funktion som låter användare visa att de verkligen gillar en serie eller en film. Betyget två tummar upp är den senaste funktionen som Netflix hoppas ska förbättra användarupplevelsen för alla.

Sedan 2017 har Netflix använt sig av ett binärt betygssystem där användare kan ge filmer och serier antingen en tumme upp eller en tumme. Dessa betyg används sedan för att skräddarsy innehåller som rekommenderas för andra användare. Men nu anser man alltså att systemet inte är tillgängligt och har lagt till en funktion där man man kan ge en film eller serie två tummar upp om man verkligen gillar det.

Funktionen har gjorts tillgänglig för samtliga användare både i applikationen för bärbara enheter och webbläsare. Du hittar de dubbla tummarna där du hittar de “vanliga betygssystemet”, dvs. genom att klicka på en film eller serie och sedan på tummen som visas. Skillnaden nu är alltså att man har tre alternativ istället för de tidigare två.

“Medlemmar har aldrig haft tillgång till så mycket underhållning som de har just nu. Att kunna hitta serier och filmer som du kommer älska är därför väldigt viktigt. Vi vill fortsätta göra Netflix till platsen där det är enklast att hitta något att titta på” berättade Christine Doig-Cardet, produktchef på Netflix i samband med att den nya funktionen lanserades.

Netflix har i flera år arbetat aktivt med att göra plattformen mer användarvänlig, bland annat genom att ge användaren möjlighet att slumpa innehåll, ta bort titlar från funktionen “fortsätt titta”, med mera. Och man har meddelat att detta arbete kommer fortsätta mer intensivt framöver. Därmed kan vi räkna med att Netflix bara fortsätter bli mer användarvänligt under kommande år.