tvabonnemang.nu

Reklamfinansierad streamingtjänst lanseras i Sverige

Gratis streaming med Pluto TV

Pluto TV är namnet på Sveriges nya och helt kostnadsfria streamingtjänst. Istället för prenumerationer kommer tjänsten finansieras genom reklam och ge kunder tillgång till 70 TV-kanaler samt hela Viafrees tidigare utbud. 

Den nya streamingtjänsten lanserades i dagarna och är tillgänglig i hela Norden. För att ta del av plattformen kan du besöka pluto.tv eller ladda ner Pluto TV-appen till Apple TV, Android TV samt Samsung TV, den finns även tillgänglig för mobila enheter via Google Play och App Store. I juni månad kommer Pluto TV även bli tillgänglig på Chromecast och Amazon Fire TV.

I veckan höll Moviezine en intervju med Pluto TV:s chef, Olivier Jollet, där han bland annat berättade att:

“Eftersom vi är en helt kostnadsfri plattform, utan några som helst krav på betalning från kunderna, så är det givetvis genom reklamen som vi kan finansiera vår verksamhet. Man kommer att kunna hitta ett fantastiskt innehåll här i Norden, men man kommer även behöva att titta på några reklamer också”.

“Vi försöker alltid att göra tittarupplevelsen, både när det kommer till tv-programmen och reklamerna, så bra och njutbar som möjligt. Genom att använda oss av våra teknologiska lösningar, där vi exempelvis erbjuder en sömlös övergång mellan innehåll och reklam där man slipper buffering i övergången. Vi visar även mindre reklam än vad man gör på vanlig tv”, fortsatte han.

Med andra ord är det en tjänst som bäst jämförs med traditionell reklamtv fast i en uppgraderad och modern tappning. Och givetvis är vi på tvabonnemang.nu spända på att följa utvecklingen av denna nya och revolutionerande streamingplattform.