tvabonnemang.nu

Sappa förvärvar två stora bolag

Sappa förvärvar bolag

I veckan meddelade Sappa att de förvärvat två telekombolag vilket ger dem nya möjligheter att öka på sin fantastiska tillväxtresa på den svenska marknaden. Bolagen som Sappa köper är Seths och Bitcom som båda har lång erfarenhet från telekombranschen.

Via ett pressmeddelande meddelande Sappa häromdagen att de förvärvat två större telekombolag – Seths och Bitcom. Således förstärker man sina möjligheter att plocka fler marknadsandelar inom bredbandstjänster för privatkunder och företag.

“Från utsidan har vi alltid varit imponerade av deras gedigna yrkesskicklighet, men också med egna ögon sett hur väl de tagit hand om kunder och anställda. Det är med en stor portion ödmjukhet som vi välkomnar bolagen och deras anställda in i den snabbt växande Sappakoncernen”, säger Sappas VD Anders Steen.

Seths har erbjudit helhetslösningar inom TV och bredband sedan 1975 och är därmed en av de mest etablerade aktörerna på marknaden. Företaget har dessutom utvecklat en egen operatörsplattform – Seths Open Network – för fiber och fiber-koax-infrastruktur.

Bitcom, å andra sidan, lanserades i början av 2000-talet och har upplevt en enorm tillväxt under de senaste åren. Företaget erbjuder nätverkstjänster för privatkunder och företag och levererar via fiber, fiberkoax och Ethernet. Både Seths och Bitcom ingick i samma bolag fram tills Sappas uppköp.

“Det är självfallet med en tår i ögat som både min bror Jeff och jag tar ett steg tillbaka. Vi har varit pionjärer i en bransch som är under snabb förändring. Ett hårt och tufft uppdrag, men oftast oerhört roligt. Vi valde till sist Sappa, eftersom deras värderingar är i linje med våra och vi vet att Sappa kommer fortsätta att utveckla båda bolagen med stor omsorg om såväl alla kunder som den fantastiska personal som finns på Seths och Bitcom. Det är en ljus framtid som väntar”, berättade de två bolagens grundare, Seth Larsson, i pressmeddelandet.